PML mieri do Žiliny. V hlavnom zápase domáca hviezda, medzi hosťami Klein i Rytmus

Slovenský bojovník Milan Paleš je víťazom turnaja Oktagon Undergound.
Slovenský bojovník Milan Paleš je víťazom turnaja Oktagon Undergound. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|9. mar 2022 o 18:25

Do Žiliny príde bojovník z UFC alebo raper Rytmus.

ŽILINA. Už túto sobotu, 12.marca, Žilina privíta elitu zo sveta postojových bojových disciplín Muaythai a K1, na v poradí druhom podujatí novej organizácie PML - Professional Muaythai League. Galavečer sľubuje dlho avizované, napínavé zápasy favoritov, ktoré si nenechá ujsť ani zápasník UFC „Lajoš“ Klein či známy raper Patrik „Rytmus“ Vrbovský.

Professional Muaythai League, prvá a jediná stand-up organizácia pôsobiaca v Čechách aj na Slovensku, ktorá zožala svojím prvým eventom 29.januára v Trenčíne veľký úspech, odpáli na strednom Slovensku svoj v poradí druhý event a samozrejme ako inak, opäť v silnej zostave.

V hlavnom zápase večera uvidíme v žilinskom ringu jedného z najlepších česko-slovenských K1 zápasníkov, svetovú trojku rebríčku Enfusion a kráľa undergroundu, Milana Páleša. Jeho súperom bude mladá hviezda so skóre 9:0 a jedna z najväčších nádejí maďarských bojových športov Henrik Koczó.

Sobotný turnaj sa bude niesť v duchu veľmi napínavých zápasov v rôznych váhových kategóriách, ktorých súčasťou budú známi šampióni domácej aj zahraničnej scény ako Strahinja Mitrič, Braňo Zuzák, Leo Borák a mnohí iní. 

Chochlíková sa teší na hlavný zápas

Sobotný galavečer sa nezaobíde bez ambasádorky organizácie a čerstvej majsterky sveta v Muaythai a K1 a historicky najúspešnejšej reprezentantky Slovenska v bojových umeniach športch, Moniky “Volcano” Chochlíkovej.

„Minči Paleš je jeden z mojich najobľúbenejších zapasníkov domácej scény, ktorý robí nezabudnuteľné zápasy. Veľmi sa tešim, že ho budem môcť vidieť v ringu a to v hlavnom zápase organizácie PML,“ opisuje sobotný hlavný zápas majsterka sveta Monika Chochlíková.

Nová bojová organizácia PML vzbudila veľký záujem a podujatie v Žiline plánuje navštíviť napríklad aj známy zápasník Ľudovít Klein, ktorý vyvesil Slovenskú vlajku v Las Vegas v americkej Nevade ako čerstvý víťaz UFC zápasu. Súčasťou večera budú aj ďalšie zvučné mená ako niekdajší rivali Patrik „Rytmus“ Vrbovský a Otakar „Marpo“ Petřina, ktorý bude spolukomentátorom prenosu na platforme Oktagon.tv.

„Pred nami je ďalšie podujatie pod hlavičkou PML a neskutočne sa teším na návrat najlepšieho K1 zápasníka domácej scény, Milana Paleša, ktorý sa po 3 rokoch vracia do svojho rodného mesta! Taktiež po výbornom výkone na PML 1 sa do ringu vracia srbská hviezda Strahinja Mitrič, ktorý tentoraz vyzve chorvátsku jednotku. Môžeme sa tešiť na výborné zápasy,“ odkazuje fanúšikom jeden z organizátorov podujatia Tomáš Tadlánek.

Revolučný systém

Počas sobotňajšieho večera sa bude zápasiť výlučne pod pravidlami Muaythai a K1. Novinkou, ktorú PML prináša je hlavne spôsob váženia a otvorená forma bodovania.

Aktuálnym trendom totiž je drastické zhadzovanie hmotnosti odvodnením, keď zápasníci za veľmi krátky čas strácajú až 10-20% svojej váhy, čo predstavuje extrémne zdravotné riziko neraz na hrane ohrozenia života.

„Organizácia PML sa rozhodla bojovať proti tomuto nezdravému trendu a zaviedla na svojich turnajoch okrem oficiálneho váženia aj druhé prevažovanie v deň zápasu, ktoré sa bude konať hodinu pred začiatkom samotného podujatia,“ konkretizuje novinku promotér Tomáš Tadlánek.

Cieľom organizácie je z PML vytvoriť najsilnejšiu európsku postojársku ligu a dať tak priestor domácim zápasníkom, či už na domácej alebo zahraničnej pôde. Profesionálny šampionát zastrešuje slovenský a český národný zväz Muaythai, SMTA a CMTA.

Štartová listina podujatia PML 2.
Štartová listina podujatia PML 2. (Zdroj: PML)

Toto podujatie bude z kapacitných dôvodov prístupné iba obmedzenému množstvu divákov. Preto je skvelé, že organizátori prinášajú aj možnosť sledovať zápasy online formou tzv. PPV na tomto odkaze. Živý prenos začne v sobotu 12.3. večer o 18:00.

Generálnym partnerom tohto podujatia je Zizzy Group. Partnermi podujatia sú InClub, Brayen, Gold Point, Insportline, FPD a El Toro. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»PML mieri do Žiliny. V hlavnom zápase domáca hviezda, medzi hosťami Klein i Rytmus