Organizácia PML prichádza s revolučným systémom váženia

(Zdroj: PML)

Bojovníci sa musia pripraviť na dve oficiálne váženia.

TRENČÍN. Nová organizácie PML – Professional Muaythai League prichádza s obrovskou novinkou na domácej scéne bojových športov. Pôjde o takzvaný systém 2 vážení počas jedného podujatia, ktorý ma za úlohu chrániť zdravie bojovníkov.

Chudnutie do váhového limitu patrí dlhodobo medzi najnebezpečnejšie súčasti bojových športov a organizácia PML je si toho plne vedomá.

Aktuálnym trendom totiž je drastické zhadzovanie hmotnosti odvodnením, keď zápasníci za veľmi krátky čas strácajú až 10-20% svojej váhy, čo predstavuje extrémne zdravotné riziko neraz na hrane ohrozenia života.

„Organizácia PML sa rozhodla bojovať proti tomuto nezdravému trendu a zaviedla na svojich turnajoch okrem oficiálneho váženia aj druhé prevažovanie v deň zápasu, ktoré sa bude konať hodinu pred začiatkom samotného podujatia,“ konkretizuje novinku promotér Tomáš Tadlánek.

Zatiaľ čo na prvom vážení sa musia bojovníci zmestiť do požadovaného limitu, na kontrolnom vážení môžu zápasníci prevážiť maximálne 7% svojej hmotnostnej kategórie a teda bude zápasník nútený dlhodobo udržiavať svoju váhu prirodzeným spôsobom.

„Cieľom tohto systému je, aby každý zápasník zápasil vo váhovej kategórii, ktorá je najbližšie jeho prirodzenej váhe, ochránilo sa zdravie zápasníkov a minimalizovali sa negatívne prejavy, ktoré extrémne chudnutie v bojových športoch prináša,“ uzatvára Tadlánek.

Prvé podujatie PML je na programe 29.1. v Trenčíne. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Organizácia PML prichádza s revolučným systémom váženia