Muguruzová sa stane svetovou jednotkou, semifinále US Open bude americké

Karolína Plíšková už nebude líderkou.
Karolína Plíšková už nebude líderkou. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. sep 2017 o 20:09

Karolínu Plíškovú vyradila CoCo Vandewegehová.

NEW YORK. Americká tenistka CoCo Vandewegheová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom US Open 2017. Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsiatka vyradila turnajovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú 7:6 (4), 6:3.

Vlaňajšia finalistka Plíšková tak po skončení US Open príde o post svetovej jednotky, líderkou rebríčka WTA sa prvýkrát v kariére stane wimbledonská šampiónka Španielka Garbine Muguruzová-Blancová.

Vandewegheová: Zbytočne som sa neponáhľala

Plíšková pod zatiahnutou strechou dvorcu Arthura Ashea nenašla recept na hru Vandewegheovej, ktorá ťažila zo skvelého podania a pohybu po dvorci.

Vandewegehová sa prvýkrát prebojovala medzi elitné kvarteto na niektorom z podujatí veľkej štvorky.

"Dôležité bolo, že som dokázala Plíškovej vnútiť svoju hru. Snažila som sa nemyslieť na to, že na druhej strane kurtu stojí svetová jednotka. Sústredila som sa iba na seba. Halové podmienky mi sedeli.

Hrala som variabilnejšie, mohla som viac využívať rotované údery a čopy. V kľúčových momentoch som bola dostatočne trpezlivá, zbytočne som sa neponáhľala," povedala Američanka v pozápasovom interview.

Muguruzová-Blancová sa v pondelok 11. septembra stane 24. svetovou jednotkou v histórii. Dvadsaťtriročná venezuelská rodáčka pritom na US Open vypadla už v treťom kole.

Na začiatku turnaja malo šancu na post jednotky osem hráčok. Okrem Plíškovej a Muguruzovej-Blancovej aj Rumunka Simona Halepová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacka, Britka Johanna Kontová, Ruska Svetlana Kuznecovová a Američanka Venus Williamsová.

Pozrite si momentky zo stretnutia medzi Plíškovou a Vandewegheovou: fotogaléria

6.9.2017

Čisto americké semifinále

Semifinále ženskej dvojhry na tenisovom grandslame US Open bude čisto americkou záležitosťou.

Po Sloane Stephensovej, Venus Williamsovej a CoCo Vandewegheovej postúpila medzi elitné kvarteto aj Madison Keysová, ktorá ako nasadená pätnástka zdolala Estónku Kaiu Kanepiovú 6:3, 6:3.

Štyri Američanky boli naposledy v semifinále US Open v roku 1981, keď sa medzu najlepšiu štvoricu dostali Tracy Austinová, Martina Navratilová, Chris Evertová a Barbara Potterová.

Amerikcá tenistka Madison Keysová sa tešila z postupu do semifinále na US Open.
Amerikcá tenistka Madison Keysová sa tešila z postupu do semifinále na US Open. (Autor: TASR/AP)

"Je to skvelý úspech. Nie je nič krajšie, ako keď sa medzi fanúšikmi na US Open skloňujú mená amerických hráčok. V uplynulých rokoch som často počula o tom, aký je americký tenis katastrofálny.

Myslím, že v tomto roku sme dali v New Yorku jasnú odpoveď, že to s ním nie je až také zlé," uviedla pre akreditované médiá Keysová, ktorá v semifinále nastúpi proti Vandewegheovej.

Dvojhra - štvrťfinále:

CoCo Vandewegehová (20-USA) - Karolína Plíšková (1-ČR) 7:6 (4), 6:3

Madison Keysová (15-USA) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Muguruzová sa stane svetovou jednotkou, semifinále US Open bude americké