Je nenápadný, zažíva skvelú sezónu. Teraz sa môže dostať do finále US Open

Pablo Carreno Busta si zahrá o postup do finále  US Open.
Pablo Carreno Busta si zahrá o postup do finále US Open. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|6. sep 2017 o 11:40

Pablo Carreno Busta alebo Juhoafričan Kevin Anderson si v New Yorku zahrajú o titul. Nik z nich ešte nebol ani len v semifinále.

NEW YORK, BRATISLAVA. Federer, Nadal, Wawrinka, Djokovič, Murray. Finálové súboje na grandslamových turnajoch patria tradične úzkej tenisovej špičke. Pravidelne sa do finále prebojujú len hráči svetovej desiatky.

US Open však bude tento rok výnimkou. Je turnajom príležitostí, keďže tu chýbajú až štyria hráči svetovej desiatky a ďalšie esá vypadli.

V piatok tak čaká životný súboj dvojicu Kevin Anderson – Pablo Carreno Busta. Jeden z nich si totiž zahrá vo finále.

Pozrite si ako Kevin Anderson postúpil do semifinále US Open 2017: fotogaléria

6.9.2017

Španiel nestratil ani set

„Je to neuveriteľné. O tomto som sníval,“ tešil sa Španiel Carreno Busta. Do semifinále postúpil cez Argentínčana Diega Schwartzmana po výhre 6:4, 6:4, 6:2. Turnajom prešiel relatívne nenápadne. Pritom doteraz nestratil ani jeden set.

„Mal som dobrý žreb, no keď máte takú príležitosť, musíte urobiť všetko pre to, aby ste ju využili,“ vravel.

Dvadsaťšesťročný pravák prežíva najlepšiu sezónu kariéry. V tomto roku vyhral už 35 zápasov, ovládol turnaj v Estorile, prvý raz postúpi v rebríčku ATP do svetovej desiatky a okrem grandslamového finále má na dosah aj štart na koncoročnom šampionáte ATP.

Jeho súperom bude prvý juhoafrický semifinalista na grandslamovom turnaji v Open ére – Kevin Anderson. Nad Španielom vedie vo vzájomnej bilancii 2:0.

Federera čaká del Potro

Naopak, v druhej polovici pavúka sa všetko schyľuje k hviezdnemu semifinále. Krok od prvého vzájomného zápasu na US Open sú Rafael Nadal a Roger Federer. Ešte predtým však musia obaja prejsť cez štvrťfinále.

„Budem veľmi rád, ak sa to podarí. Doteraz sme proti sebe v New Yorku nikdy nenastúpili. Verím, že by to bol skvelý zápas,“ vravel Federer pre NY Times.

Vo štvrťfinále ho však čaká výborne hrajúci Juan Martín del Potro. Argentínčan pred ôsmimi rokmi v New Yorku Federera vyradil a neskôr získal titul. Potom však roky bojoval s vážnym zranením pravého zápästia. Podstúpil až štyri operácie, kým sa mu podarilo vlani vrátiť sa na okruh.

„Má za sebou niekoľko ťažkých rokov a som rád, že je opäť späť,“ vravel Federer. „Na náš súboj spred ôsmich rokov spomínam. Je to zápas, ktorý by som chcel hrať znova a znova, pretože som si istý, že som ho mal vyhrať. Mal som vtedy množstvo šancí,“ približoval.

Kým Federera čaká náročná prekážka, Nadal bude vo štvrťfinále hrať s 19-ročným Rusom Andrejom Rubľovom. Ani jeden zo Španielových súperov na US Open v tomto roku nebol hráčom zo svetovej päťdesiatky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Je nenápadný, zažíva skvelú sezónu. Teraz sa môže dostať do finále US Open