Za vlastným národným rekordom výrazne zaostal. Nagy postúpil do finále ME

Richard Nagy.
Richard Nagy. (Autor: TASR/MTI)
TASR|11. aug 2022 o 10:01 (aktualizované 11. aug 2022 o 13:08)

Dosiahol ôsmy najrýchlejší čas.

RÍM. Slovenský plavec Richard Nagy sa na ME v Ríme prebojoval do večerného finále na 400 m pol.pr.

V rozplavbách dosiahol vo Foro Italico ôsmy najrýchlejší čas 4:19,75.

Za vlastným národným rekordom z OH 2016 v Riu de Janeiro zaostal takmer o šesť sekúnd. Nagy sa predstavil v úvodnej rozplavbe, v ktorej finišoval tretí.

"Bolo to fajn. Dostal som sa tam veľmi tesne, o "zastrúhaný chlp". Som však rád, že po dlhom čase budem plávať finále na veľkých pretekoch. Celkom sa teším a do jeho začiatku sa aj oholím," uviedol Nagy vo videu na facebookovej stránke Slovenskej plaveckej federácie.

František Jablčník obsadil 18. priečku (4:26,32). Adam Halás skončil na 50 m motýlik 44. časom 24,42.

Darilo sa aj slovenskej akvabele. Slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Viktória Reichová postúpila na ME v Ríme do nedeľňajšieho finále voľného sóla.

V kvalifikácii obsadila v konkurencii akvabel z 22 krajín 12. miesto so ziskom 77,4667 bodu. Z prvej priečky sa do bojov o medaily kvalifikovala Ukrajinka Marta Fjedinová, ktorá dostala od rozhodkýň známku 94,0000 b.

Aj vo finále sa Reichová predstaví ako prvá v poradí. "S dnešným výsledkom som spokojná, plávalo sa mi celkom dobre. Nebola som veľmi nadšená zo štartového poradia, keďže otvárať samotné ME ako prvá nie je najpríjemnejší pocit.

Teším sa na nedeľné finále, aj keď paradoxne budem zasa štartovať prvá. Teraz sa chcem sústrediť na zajtrajšie technické sólo," uviedla Reichová pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Za vlastným národným rekordom výrazne zaostal. Nagy postúpil do finále ME