Platini si myslí, že trávnik zo Slovenska je v poriadku

SITA|20. máj 2008 o 20:53

MOSKVA 20. mája (SITA, AP) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa deň pred finálovým stretnutím najprestížnejšej európskej klubovej súťaže - Ligy majstrov - snažil utíšiť kritické ...

MOSKVA 20. mája (SITA, AP) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa deň pred finálovým stretnutím najprestížnejšej európskej klubovej súťaže - Ligy majstrov - snažil utíšiť kritické hlasy, ktoré tvrdia, že kvalita trávnika na štadióne v moskovských Lužnikách nezodpovedá významu zápasu.

"Dajme najprv hráčom možnosť trénovať a otestovať terén, hrať budú totiž oni a nie ja či vy," povedal novinárom prvý muž európskeho futbalu. Platiniho podporil i generálny sekretár UEFA David Taylor, ktorý vyhlásil, že trávnik dovezený zo Slovenska (údajne za 3 milióny dolárov) je "perfektne hrateľný".

Iný názor však mal Matthew Frost, ktorý je zodpovedný za kvalitu hracej plochy a vyhlásil, že kvalita trávnika je vzdialená štandardom najvyššej anglickej súťaže - Premier League, kde pôsobia obaja finalisti Ligy majstrov 2007/2008 Manchester United a FC Chelsea.

"Lopta sa možno nebude správať tak ideálne, ako by to bolo na ploche, ktorá by bola na mieste situovaná dlhodobo. Je možné, že sa vyskytnú nejaké nerovnosti," povedal Frost v rozhovore pre BBC. "Bolo by veľkou hanbou, ak by sa na hracej ploche vo finále Ligy majstrov nachádzali nerovnosti, hráči si totiž zaslúžia vysoko kvalitný terén," povedal prezident Bayernu Mníchov Franz Beckenbauer. Tréner Manchestru United Alex Ferguson si z terénu príliš ťažkú hlavu nerobí: "Vôbec ma táto otázka netrápi, UEFA urobila všetko, čo mohla. V jarných mesiacoch nie je kvalita hracej plochy na Old Trafforde najlepšia." Svojho kouča doplnil i Rio Ferdinand: "Musíte hrať na takom teréne, aký je k dispozícii."

Slovensko bude v stredu v Moskve vo finále Ligy majstrov reprezentovať rozhodcovské trio - Ľuboš Micheľ ako hlavný a Roman Slyško s Martinom Balkom na čiarach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Platini si myslí, že trávnik zo Slovenska je v poriadku