Platini sa obáva o bezpečnosť finále Ligy majstrov

TASR|22. máj 2009 o 20:11

Prezident Európskej futbalovej únie Michel Platini sa obáva fanúšikovských nepokojov počas stredajšieho finále medzi Manchester United a Barcelonou.

ISTANBUL. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa obáva fanúšikovských nepokojov počas stredajšieho finále Ligy majstrov medzi Manchestrom United a Barcelonou.

Platini je pamätník tragédie, ktorá sa odohrala v roku 1985 na bruselskom štadióne Heysel. Prezident UEFA vtedy premenil jedenástku a zariadil víťazstvo Juventusu nad Liverpoolom v Pohári európskych majstrov, no všetko to zatienili nepokoje na tribúnach, pri ktorých zahynulo 39 fanúšikov.

"Vždy všetkým ľuďom okolo seba dôverujem a myslím si, že bude všetko v poriadku, no bol som v Bruseli a nemôžem zabudnúť, čo všetko sa môže zrazu pokaziť," vyhlásil niekdajší francúzsky reprezentant.

Rímski organizátori však počítajú so všetkým a pripravujú rozsiahle bezpečnostné opatrenia na štadióne, v jeho okolí i v uliciach mesta. Pred zápasom navyše dorazia do "večného mesta" aj ich kolegovia zo Španielska a Anglicka.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Platini sa obáva o bezpečnosť finále Ligy majstrov