Slovan na arménskeho súpera nestačil. Góly padli v priebehu niekoľkých sekúnd

Brankár Slovana Bratislava Adrián Chovan.
Brankár Slovana Bratislava Adrián Chovan. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|15. sep 2022 o 20:35 (aktualizované 15. sep 2022 o 22:02)

Oba góly padli v prvom polčase.

Konferenčná liga - 2. kolo - skupinová časť

Pjunik Jerevan - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (2:0)

Góly: 35. Dašjan, 37. Otubanjo

Rozhodovali: Leibovitz – Babayoff, Talis (všetci Izr.)

ŽK: Kovalenko, Miljkovič, Karapetjan - Barseghjan, Šaponjič

Pjunik: Jurčenko - Vakulenko, Gonzalez (74. Juninho), Bratkov, Miljkovič – Cociuc, Dašjan, Karapetjan (66. Petrosjan) – Otubanjo (66. Diop, 72. Karasjuk), Haruťunjan (88. Gareginjan), Kovalenko

Slovan: Chovan - Abena, Kašia, De Marco (76. Lovat) - Pauschek (66. Hrnčár), Kucka (60. Kucka), Agbo (46. Mustafič), Zmrhal (46. Ramirez) - Barseghjan, Šaponjič, Čakvetadze

JEREVAN. Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom druhom zápase v H-skupine Európskej konferenčnej ligy.

Vo štvrtkovom dueli podľahli v Jerevane domácemu Pjuniku 0:2 a v tabuľke klesli na 4. miesto. V ďalšom zápase zvíťazil FC Bazilej na ihrisku Žalgirisu Vilnius 1:0.

Domáci rozhodli o svojom triumfe v prvom polčase. Najskôr skóroval v 35. minúte Artak Dašjan a o dve minúty neskôr sa presadil Yusuf Otubanjo.

V ďalšom zápase sa "belasí" predstavia 6. októbra na ihrisku lídra tabuľky FC Bazilej.

Priebeh zápasu: Pjunik Jerevan - Slovan Bratislava

I. polčas:

Slovenský majster začal lepšie, už po 26 sekundách potiahol akciu Čakvetadze a brankár Jurčenko musel po prvý raz zasahovať. V 11. minúte prišla ďalšia rýchla akcia, no Barseghjanovi sa nepodarilo presne odcentrovať.

Potom sa po prvý raz v zápase dostali k vážnejšiemu zakončeniu aj domáci, Karapetjan to skúsil akrobaticky nožničkami, ale Chovan stál priamo v dráhe lopty.

(Autor: SofaScore)

Pjunik potom pohrozil aj v 28. minúte, Otubanjo v šestnástke vyzvŕtal Šaponjiča, ale loptu obrana Slovana zblokovala na roh. "Belasí" v ďalšom priebehu len ťažko hľadali recept na prienik do obrany domácich, Zmrhal to preto skúsil z ľavej strany, ale trafil len brankára.

V 35. minúte napriahol spoza šestnástky Dašjan, lopta tesne pred Chovanom skočila na zem a domáci viedli 1:0. O niekoľko sekúnd už domáci viedli o dva góly, keď sa Otubanjo zbavil Agba a technickou strelou zo šestnástich metrov trafil pravú časť bránky.

VIDEO: Zábery zo zápasu Pjunik Jerevan - Slovan Bratislava v EKL

II. polčas:

Do druhého polčasu poslal tréner Weiss st. na ihrisko Ramireza a Mustafiča, Slovan mal po prestávke častejšie loptu na kopačkách, ale vo finálnej fáze mu chýbali kreativita a najmä moment prekvapenia.

Čakvetadzeho gól neplatil, pretože hral predtým rukou, Slovanu nevyšli ani situácie v 78. minúte. Najskôr sa do presnejšieho zakončenia nedostal Ramirez a po následnom rohu namieril vedľa Abena.

Prílišná snaha v závere zápasu zväzovala slovanistom nohy, najväčšiu šancu aspoň na jeden gól premárnil v 85. minúte Čakvetadze.

Tabuľka skupiny H

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Slovan na arménskeho súpera nestačil. Góly padli v priebehu niekoľkých sekúnd