Pirát po zisku titulu Oktagonu: Cítim sa ako najbohatší človek na zemi

Samuel Krištofič.
Samuel Krištofič. (Zdroj: OKTAGON MMA, Autor: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|25. júl 2021 o 02:52 (aktualizované 25. júl 2021 o 03:27)

Najväčšie víťazstvo jeho kariéry.

PRAHA. Hlavný zápas turnaja Oktagon 26 priniesol v hlavnom zápase víťazstvo slovenského bojovníka Samuela "Piráta" Krištofiča (15-3 MMA).

Zástupca trnavského klubu Spartakus Fight Gymu sa radoval zo zisku dočasného titulu najväčšieho úspechu profesionálnej kariéry, ktorý bol ešte pred piatimi mesiacmi ďalej, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Nebolo to podľa predstáv

Pomyselná tohtoročná cesta Krištofiča totiž nezačala vôbec dobre, keď ešte začiatkom marca utrpel svalové zranenie, pre ktoré jeho súboj s Alexom Lohorém musel byť zrušený a v stávke bol aj osud jeho športovej kariéry. 

Samuel Krištofič po zranení kolena.
Samuel Krištofič po zranení kolena. (Zdroj: Instagram/ pirat_kristofic)

Prvotné vážne informácie neskôr vystriedala úľava nad zistením, že operácia nebude nutné a začal tak proces postupnej rekonvalescencie kolena.

Už po troch mesiacoch sa Pirát v polovici júna predstavil v strednej váhe proti nebezpečnému Alovi Matavaovi, nebezpečnému americkému súperovi. Na špecifickú prípravu mal len niečo cez dva týždne. 

Vydreté víťazstvo katapultovalo Krištofiča nielen rebríčkovo v rámci strednej divízii, ale tiež načrtlo to, že sa víťaz prvej Oktagon výzvy dokáže v krátkom časovom úseku pripraviť na potenciálnych súperov.

Ďalšia šanca na poslednú chvíľu

Mal to byť legendárny Karlos "Terminátor" Vémola, ktorý sa mal na Štvanici zabojovať o titul strednej váhy.

Kvôli zraneniu pretrhnutého bicepsu českého bojovníka ho však na poslednú chvíľu v dueli o titul na turnaji Oktagon 26 nahradil Samuel Krištofič, ktorý nad ponukou dlho neváhal. 

V krátkom časovom úseku po zranení to bol preňho už druhý súboj, ktorý akceptoval bez toho, aby sa mohol poriadne pripraviť na svojho protivníka.

V ceste stála neľahká výzva - Marcin Naruszczka, šampión poľskej organizácie FEN a premožiteľ veterána UFC Erica Spicelyho.

Štylisticky malo ísť o atraktívny súboj dvoch skúsených postojárov, ktorý mohol skončiť predčasne knokautom. Opak bol pravdou, keď sa z duelu stala päťkolová bitka o každý centimeter. Pirát sa na konci duelu radoval z bodového víťazstva. 

Čo prežívam? Cítim sa ako najbohatší človek na zemi, získal som to, po čom som túžil, pričom doma mám krásnu a zdravú rodinu.

Vedel som že Marcin bude tvrdý, ale nejako mi odišiel pohyb na nohách, myslel som, že sa mi to podarí lepšie zvládnuť, ale o tom je ten šport. Chcel som sa držať v postoji, chcel som byť pohyblivejší, avšak zbytočne som ostával dlho v klinči.

Stále som veril, že som zvíťazil, aj keď to bolo tesné. Súboj mi ukázal, že dva týždne na Karlosa Vémolu by boli v rámci prípravy málo,“ úprimne okomentoval svoj výkon a pocity na pozápasovej tlačovej konferencii víťaz duelu.

Marcinovi Naruszczkovi bol v poslednom kole strhnutý bod rozhodcom za držanie súperovej rukavice, čo sám poľský bojovník spolu s jeho tímom neprijal práve najlepšie. Rodák z Varšavy hovoril o odvete a o tom, že výsledok zápasu poškodil rozhodca.

Na otázku ohľadom najbližšieho plánu dlho skloňovaného titulového súboja medzi Krištofičom a Vémolom sa na tlačovej konferencii nechal počuť promotér organizácie Ondřej Novotný nasledovne: Ak by bol pripravený do konca roku Karlos Vémola, tak by zápasil s Pirátom on, ak nebude, tak sa proti Pirátovi postaví iný súper, čo si to miesto bude musieť zaslúžiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pirát po zisku titulu Oktagonu: Cítim sa ako najbohatší človek na zemi