PICK 6: QB Watson, obvinený zo sexuálneho násilia, sa vracia do ligy

Deshaun Watson.
Deshaun Watson. (Autor: SITA/AP)
Vladimír Kurek|19. mar 2022 o 16:20

Deshaun Watson si vybral Cleveland Browns.

„Pick six“ je ultimátny výkon obrany v americkom futbale, keď obranca nielenže prekazí prihrávku, ale ju rovno zanesie do súperovej endzóny pre šesť bodov. Aj v sezóne 2022 vám budem prinášať šesť ultimátnych okamihov daného týždňa. So štartom novej NFL sezóny sa udial prestup, o ktorom sa bude ešte veľa hovoriť. Prejdime si ho aj my, tradične, v šiestich kapitolách.

Autora tejto rubriky môžete poznať z podcastu Americký futbal s Vladom Kurekom.

Pick 1: Deshaun Watson - hrdina

Watson vstúpil do NFL v drafte 2017 a tak podľa meradiel NFL je stále mladý quarterback. Navyše od prvej sezóny v drese Houstonu Texans potvrdil všetky povesti z univerzity. Hral fantasticky, disponoval víťaznou mentalitou a podpriemerný team z Texasu ťahal hore a hore. Za prvé štyri sezóny hodil 104 TD, takmer 15 000 yardov a bol dvojnásobný účastník Pro Bowl (all-star zápas v NFL).

Watson dostal svoj druhý veľký kontrakt, mal nakročené stať sa jednou z veľkých hviezd ligy, v tesnom závetrí za Patrikom Mahomesom, s ktorým prišli naraz do ligy. Takto si k nemu prisadol počas vzájomného zápasu v roku 2020.

Pick 2: Deshaun Watson – zloduch

Rok 2020 dopadol športovo zle. Billa O'Briana, hlavného trénera a generálneho manažéra Houstonu Texans v jednej osobe vyhodili ešte na jeseň. To hlavné však prišlo krátko po sezóne. Watson bol nespokojný s činnosťou klubu a požiadal o trade (výmenu do iného klubu). Klub odmietol, dúfajúc, že sa to nejako do novej sezóny napraví. Lenže, tesne na to sa začala valiť špina.

Watson bol obvinený zo sexuálneho napadnutia. A nie jedného. Ako lavína sa začali valiť obvinenia a prípady. Celkovo sa nahromadilo dvadsať dva žalôb od žien, ktoré quarterbacka obviňovali z rôznych foriem obťažovania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»PICK 6: QB Watson, obvinený zo sexuálneho násilia, sa vracia do ligy