Najhoršie správy sa potvrdili. Pre Vlhovú sa po páde sezóna skončila

Petra Vlhová počas prevozu na záchranných saniach po páde v obrovskom slalome v Jasnej.
Petra Vlhová počas prevozu na záchranných saniach po páde v obrovskom slalome v Jasnej. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|20. jan 2024 o 14:58 (aktualizované 20. jan 2024 o 15:31)

Slovenská lyžiarka si poškodila väzy v pravom kolene.

JASNÁ. Švajčiarsky tréner Mauro Pini na tlačovom brífingu informoval, že jeho zverenka Petra Vlhová vynechá nielen nedeľňajší slalom v Jasnej.

Poškodila si väzy v pravom kolene a sezóna sa pre ňu predčasne skončila.

Slovenská lyžiarka mala ťažký pád v sobotnom obrovskom slalome, v ktorom spravila chybu v deviatej bránke a do ďalšej sa už nevošla.

Oveľa podstatnejšie však bolo to, že pri snahe vyhnúť sa vypadnutiu tvrdo spadla, pomerne silno si udrela hlavu a sťažovala sa aj na ďalšie problémy.

"Veľmi nás mrzí, čo sa stalo. Opäť sa potvrdilo, aký nevyspytateľný dokáže byť náš šport," uviedol Pini v tlačovej správe a neskôr na tlačovej konferencii dodal:

"Oddnes sa pozeráme do budúcna a tím je pripravený poskytnúť Petre plnú podporu, aby sa na svahy vrátila čo najskôr a ešte silnejšia."

Prostredníctvom tlačovej správy poslala odkaz fanúšikom aj Vlhová.

"Ďakujem všetkým za obrovskú podporu. Verím, že všetko zvládnem. Budem bojovať o čo najskorší možný návrat na lyže," uviedla.

Manažér Ski Team Vlha Richard Galovič už skôr v rozhovore pre JOJ Šport povedal, že olympijská víťazka z Pekingu absolvovala celú škálu potrebných vyšetrení v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku.

Po výsledkoch vyšetrení ozrejmil aj ďalší postup tímu:

"Pri tom nekontrolovateľnom páde došlo k úderom do hlavy, ramena a kolena. V najbližšom čase absolvuje Petra konzultácie so špecialistami, ktorí sa venujú práve týmto typom zranení a liečia svetových lyžiarov. 

Potom pripravíme plán, aby sme Petru dostali na lyže čo najskôr. Žiaľ, sezóna pre nás skončila my urobíme všetko preto, aby sme sa vrátili silnejší." 

Podporu svojej veľkej rivalke vyjadrila aj Mikaela Shiffrinová, ktorá v obrovskom slalome skončila druhá za Švédkou Sarou Hectorovou.

"Atmosféra bola cool. Je úžasné, že je tu toľko veľa fanúšikov. Je škoda, že Petra nebola v druhom kole a budem držať palce, aby to nebolo niečo vážne," povedala ešte v čase, keď nebol známy rozsah zranení slovenskej lyžiarky.

Už po prvom kole bola z pádu Vlhovej smutná aj neskoršia víťazka.

"Prišlo sem veľa ľudí a je veľmi, veľmi smutné vidieť Petru, ktorá spadla a zranila sa. Je to najhoršia vec, ktorá sa mohla stať," vravela Hectorová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najhoršie správy sa potvrdili. Pre Vlhovú sa po páde sezóna skončila