Vlhová nešla čisto ani agresívne. Pozrite si jej jazdu v super-G

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. mar 2022 o 11:22

Shiffrinová predviedla suverénnu jazdu.

LENZERHEIDE. Bodový rozdiel medzi Petrou Vlhovou a Mikaelou Shiffrinovou v boji o veľký krištáľový glóbus sa po sobotňajšom super-G vo švajčiarskom Lenzerheide opäť prehĺbil.

Obe rivalky mali pred pretekmi zhodne 1026 bodov. Slovenka a Američanka však predviedli dve rozdielne jazdy. Zatiaľ, čo Vlhovú s mankom vyše troch sekúnd postupne predbiehali ďalšie pretekárky, Shiffrinová finišovala druhá.

"Petra sa snaží, ale chýba jej určitá čistota a agresivita," povedala po prvej časti trate expertka RTVS a bývalá lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová.

Vlhová však nabrala stratu aj v technickej časti. "Je tam cítiť opatrnosť," dodala.

Shiffrinová išla na trať hneď po Vlhovej so štartovým číslom pätnásť. Po neúspešnej olympiáde ukázala výborný výkon, suverénnou jazdou zabojovala o víťazstvo.

V cieli sa radovala, prišla s mankom len 38 stotín sekundy za Miradoliovou. Vďaka pódiovému umiestneniu výrazne navýši svoj náskok, za druhé miesto ich je 80.

"Veľmi som sa trápila. Bolo to jedno z najťažších super-G, ktoré som doteraz išla," povedala v cieli Vlhová. "Polovica trate bola ľadová, potom to bolo zase veľmi agresívne," opisovala.

Vlhová pôjde v nedeľu obrovský slalom, prvé kolo sa začína o 10.00 hod, druhé o 13:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nešla čisto ani agresívne. Pozrite si jej jazdu v super-G