Chcú zopakovať výkony z Levi. Vlhová sa predstaví ešte pred Vianocami

Petra Vlhová počas pretekov v Levi.
Petra Vlhová počas pretekov v Levi. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|18. dec 2023 o 18:10

Vo francúzskom stredisku Courchevel sa pôjde slalom. Pozrite si program.

COURCHEVEL. Petra Vlhová si po zámorskej šnúre dopriala odpočinok. Vynechala rýchlostné preteky v St. Moritzi aj vo Val d’Isere. 

Slovenka sa pripravovala na predvianočné slalomové preteky v Courcheveli. Rodáčka z Liptovského Mikuláša ladila formu v Taliansku. 

„Mali sme jasno v tom, že ísť do St. Moritzu by nebola dobrá stratégia. Potrebovali sme jeden týždeň na odpočinok, aby sme zahnali únavu.

Rovnako, aby sme boli ideálne pripravení nielen na Courchevel, ale aj na náročný januárový program,“ uviedol tréner Mauro Pini. 

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní v TV (21. december)
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

„Urobili sme to najmä preto, že chceme, aby Petra v ďalších pretekoch zopakovala slalomové výkony z Levi a „obrákové“ z Mont-Tremblantu,“ dodal Pini. 

Najbližšie sa Vhová predstaví vo štvrtok 21. decembra vo Francúzsku, kde je na programe nočný slalom (1. kolo o 17.45 h, 2. kolo o 20.45 h).

Slovenská lyžiarka bude mať v dejisku posledných majstrovstiev sveta miernu výhodu. Trať prvého kola stavia jej tréner Mauro Pini. 

Poradie disciplíny vedie Vlhovej rivalka Mikaela Shiffrinová s náskokom 60 bodov na Nemku Lenu Dürrovú. Slovenka je so 180 bodmi tretia. 

Pozrite si najbližší program Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Chcú zopakovať výkony z Levi. Vlhová sa predstaví ešte pred Vianocami