Na medailu má veľkú stratu. Veľmi som špekulovala, priznala Vlhová

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. feb 2023 o 10:10 (aktualizované 16. feb 2023 o 11:25)

Na štarte boli aj ďalšie dve slovenské pretekárky.

MS v zjazdovom lyžovaní 2023

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

1:02,54 min

2.

Tessa Worleyová

Francúzsko

+ 0,12 s

3.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,31 s

4.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 0,64 s

5.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 0,71 s

6.

Mina Fuerst Holtmannová

Nórsko

+ 0,82 s

7.

Sara Hectorová 

Švédsko

+ 0,96 s

8.

Maryna Gasienica-Danielová

Poľsko

+ 0,99 s

9.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,00 s

10.

Coralie Frasse Sombetová

Francúzsko

+ 1,24 s

38.

Rebeka Jančová

Slovensko

+ 3,78 s

44.

Petra Hromcová

Slovensko

+ 7,31 s

MÉRIBEL. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nefiguruje po prvom kole obrovského slalomu na pódiovej priečke. Pri svojej premiére na tohtoročných majstrovstvách sveta za svojou hlavnou rivalkou výrazne zaostala.

Kým Mikaela Shiffrinová vygradovala svoj výkon v spodnej časti a pred druhým kolom si vypracovala najlepšiu východiskovú pozíciu, Vlhová spravila niekoľko menších chýb a jej strata sa zastavila na úrovni jednej sekundy.

"Úprimne, je to asi strata, ktorú sme v prípade Petry Vlhovej nečakali," povedal v priamom prenose Eurosportu komentátor Dominik Kárnik.

"Urobila chybu, keď bola neskôr v stope a v nadväznosti na ňu si začala viac nadchádzať, čo sa jej neoplatilo v spodnej pasáži," doplnila Eva Kurfürstová.

Slovenská reprezentantka napokon obsadila deviate miesto, a tak bude v druhom kole útočiť na cenný kov zozadu. Jej manko na priebežné bronzovú Talianku Federicu Brignoneovú je 69 stotín sekundy.

"Nebolo to také náročné ako som si myslela. Ale ako keby som bola opatrná, veľmi som špekulovala. Najviac som stratila v strede, ale ešte som nevidela medzičasy. Trať je inak dobrá, vydrží aj na druhé kolo," povedala Vlhová.

"Verím, že budem môcť podať môj výkon, že urobím dobrú jazdu a posuniem sa čo najvyššie. Bude to ťažké, keďže strácam sekundu.

Druhé kolo bude iné, lebo bude teplo a hlavne spodná časť bude mäkká. Bude to ťažšie, ale teším sa na to. Je to veľká výzva. Na MS sa berie len medaila. Určite pôjdem s cieľom skončiť na pódiu," dodala pre JOJ Šport.

Mikaela Shiffrinová bola znova takmer bezchybná. Zdá sa, že nečakané oznámenie o konci spolupráce s trénerom Mikeom Dayom ju nerozhodilo, ale pred druhou Tessou Worleyovou má iba minimálny náskok - 0,12 sekundy.

V prvom kole sa predstavili aj ďalšie dve mladé Slovenky. Rebeka Jančová obsadila 38. miesto, pričom ju od elitnej tridsiatky delilo 62 stotín sekundy.

"Moja jazda bola rozvážna a pokojná. Spravila som aj pár chýb, ktoré ľutujem. Po paralelných obrákoch ma začal trocha bolieť chrbát.

Bežne s tým nemávam problémy a teraz to nie je najideálnejšie. Snažila som sa dať do toho všetko," povedala Jančová po úvodnom kole pre TASR.

Slovenská lyžiarka Rebeka Jančová počas MS 2023.
Slovenská lyžiarka Rebeka Jančová počas MS 2023. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)

Petra Hromcová sa pustila dolu svahom krátko po Jančovej, no v porovnaní s ňou bola výrazne pomalšia. Strata 7,31 sekundy stačila na 44. pozíciu.

"Nie som veľmi spokojná s jazdou, v oblúku som sa necítila úplne sebaisto. V druhom kole skúsim niečo zmeniť, dúfam, že to bude lepšie," dodala Hromcová.

Druhé kolo obrovského slalomu je na programe o 13:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Na medailu má veľkú stratu. Veľmi som špekulovala, priznala Vlhová