Shiffrinová prekvapila počas MS, ukončila spoluprácu s trénerom

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. feb 2023 o 09:10

Mike Day viedol americkú lyžiarku sedem sezón.

BRATISLAVA. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa rozhodla počas majstrovstiev sveta ukončiť spoluprácu so svojím dlhoročným trénerom Mikeom Dayom.

„Po siedmich sezónach spolupráce s Mikeom Dayom som sa rozhodla, že v ďalšej fáze mojej kariéry budem pokračovať s novým vedením tímu.

Chcem sa Mikeovi poďakovať a oceniť všetku jeho prácu a obetavosť za posledných niekoľko rokov," uviedla Shiffrinová vo svojom vyhlásení.

Ukončenie spolupráce oznámila deň pred súťažou v obrovskom slalome, v ktorom obhajuje na MS striebornú medailu. Okrem toho ju vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel čaká ešte aj vystúpenie v klasickom slalome.

Day viedol individuálny tím Shiffrinovej v rámci amerického ženského tímu, ktorého šéftrénerom je Paul Kristofic, Kanaďan so slovenskými koreňmi.

Päťdesiatdvaročný kouč rozpráva lámavou slovenčinou a v nedávnom rozhovore pre Sportnet hovoril o spolupráci s fenomenálnou lyžiarkou.

Dvadsaťsedemročná Shiffrinová má na konte 85 triumfov vo Svetovom pohári a iba jediný ju delí od vyrovnania absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová prekvapila počas MS, ukončila spoluprácu s trénerom