Osobnosti reagujú na Vlhovú. Možno Petre v závere došli sily, vraví Strachová

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|20. feb 2021 o 15:30

Petru si treba vážiť, vraví Velez-Zuzulová.

BRATISLAVA. Reakcie osobností na striebro slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v sobotnom slalome na MS v Cortine d'Ampezzo:

Anastasia Kuzminová, trojnásobná olympijská víťazka v biatlone: "Svojho času dávali prívlastok 'zimná kráľovná' mne, no teraz je ňou určite Petra. Veľmi jej fandím a mám radosť z úspechov, ktoré dosiahla na majstrovstvách sveta. Držala som jej palce."

Jana Gantnerová-Šoltýsová, bývalá československá reprezentantka: "Potvrdilo sa, že Petra je fyzicky aj lyžiarsky veľmi dobre vybavená. To jej dnes bez problémov stačilo na to, aby získala striebornú medailu. Liensbergerová dnes bola nezdolateľná. Ja som veľmi rada, že Petra dokázala v silnej konkurencii zdolať mnohé výborné slalomárky na čele s Mikaelou Shiffrinovou.

Petre musíme byť vďační za výsledky, akými robí radosť celému Slovensku. Je skvelé vidieť ju tak často na pódiu. Vždy je to o malých rozdieloch. Petra na MS potvrdila, že patrí k svetovej špičke. Na MS chcela medaily, s tým tam išla a ja som rada, že si priniesla dve."

Veronika Velez-Zuzulová, bývalá slovenská reprezentantka (zdroj: RTVS): "Veľká gratulácia pre Petru, v Cortine získala dve strieborné medaily. Takých športovkýň, akou je ona, na Slovensku veľa nemáme, preto si ju treba vážiť.

V tejto sezóne ju ešte čaká veľa pekného, má pred sebou veľa cieľov. Klobúk dolu pred výkonom Liensbergerovej. Prvýkrát išla z pozície vedúcej pretekárky po prvom kole a zvládla to bravúrne."

Šárka Strachová, majsterka sveta v slalome 2007, bronzová medailistka zo ZOH 2010 (zdroj: ČT sport): "Vlhová aj Liensbergerová mali štart druhého kola veľmi podobný, dievčatá sa ťahali približne do polovice trate. Katharina si udržala tempo až do cieľa a predviedla jazdu skutočnej šampiónky.

Neviem, či Petre dochádzali sily, ale v spodnej pasáži to z jej strany nebola taká jazda ako vo vrchnej alebo prostrednej časti."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Osobnosti reagujú na Vlhovú. Možno Petre v závere došli sily, vraví Strachová