Rýchle fakty: Vlhová je v slalome najsilnejšia, postavou pretekov bol ale niekto iný

Petra Vlhová získala dnes striebro v slalome na MS v zjazdovom lyžovaní.
Petra Vlhová získala dnes striebro v slalome na MS v zjazdovom lyžovaní. (Autor: REUTERS)
Miloslav Šebela|20. feb 2021 o 15:00

Slalom na MS v lyžovaní v kocke.

CORTINA, BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo vybojovala v slalome striebornú medailu. 

Pre Vlhovú je to druhá medaila z prebiehajúceho šampionátu po striebre v alpskej kombinácii a celkovo šiesta z majstrovstiev sveta celkovo.

Okrem zlata má štyri striebra a jeden bronz.

Za víťazkou Katharinou Liensbergerovou z Rakúska zaostala o rovnú sekundu. Bronz si vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá v súčte dvoch jázd na Liensbergerovú stratila 1,98 sekundy. Shiffrinová vybojovala na aktuálnom šampionáte už štvrtú medailu.

Pozrite si kľúčové momenty pretekov a prvé reakcie.

Aké boli jazdy Sloveniek

Vlhová bola po prvom kole druhá so stratou troch desatín sekundy na vedúcu Liensbergerovú. V druhom kole dosiahla štvrtý najlepší čas a v celkovom poradí si udržala druhú pozíciu.

V súčte oboch kôl stratila na Rakúšanku rovnú sekundu.

Ďalšia Slovenka Petra Hromcová mala v prvom kole stratu 7,66 sekundy a obsadila 43. priečku. V druhom kole dosiahla 32. čas a posunula sa na 32. priečku.

V súčte oboch jázd za víťazkou zaostala o 14,88 sekundy.

Reakcia Vlhovej

"Boli to dobré majstrovstvá sveta, ale nie dokonalé, pretože Katharina bola príliš silná. Dve medaily sú pekné a z Cortiny odchádzam spokojná. Boj v celkovom poradí Svetového pohára bude ešte nesmierne tesný, všetky súperky sú veľmi silné. Bude to náročný záverečný mesiac."

Reakcia experta

Veronika Velez-Zuzulová, bývalá lyžiarka a expertka RTVS: „V prvom kole sme videli veľmi dobrú Petru, aj keď sú miesta, kde by stále vedela zrýchliť. Už po štarte sa Katharina dostala pred Petru a v nájazde do roviny využila rýchlosť. V druhom kole išla Petra od štartu do cieľa agresívnu jazdu. Neurobila žiadnu veľkú chybu. Patrí jej obrovská gratulácia.“

Čísla pretekov

Už po prvom kole bol náskok vedúcej dvojice pretekárok veľmi výrazný. Rozdiel medzi Vlhovou a Liensbergerovou bol tri desatiny sekundy, no tretia v poradí Švajčiarka Wendy Holdenerová strácala až 1,24 sekundy. 

Zaujímavosť pretekov

Shiffrinová prvý raz nevyhrala zlato v slalome. Od premiéry na MS v roku 2013 zakaždým túto disciplínu vyhrala. Má štyri tituly majsterky sveta. V Cortine však v slalome pridala piatu slalomovú medailu - bronzovú. 

Postava pretekov

Katharina Liensbergerová. V oboch kolách predviedla senzačný výkon a zajazdila najrýchlejšie časy. V druhom kole dokázala svoj náskok ešte zvýšiť z troch desatín na sekundu.

Dvadsaťtriročná Rakušanka vybojovala na MS druhú zlatú medailu. Prvý titul získala v paralelnom obrovskom slalome. Tretiu medailu - bronzovú - pridala v obrovskom slalome. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Rýchle fakty: Vlhová je v slalome najsilnejšia, postavou pretekov bol ale niekto iný