Vlhová nečakane vypadla v kvalifikácii. Paralelný obrovský slalom nepôjde

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|16. feb 2021 o 09:05

Nekvalifikoval sa ani Andreas Žampa.

Aktualizované o 11:52

MS v zjazdovom lyžovaní 2021

Paralelný obrovský slalom - kvalifikácia žien:

Poradie

Meno

Krajina

Čas

1.

Wendy Holdenerová

Švajčiarsko

32,69 s

2.

Meta Hrovatová

Slovinsko

+ 0,09 s

3.

Tina Robniková

Slovinsko

+ 0,26 s

20.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 1,11 s (nepostúpila)


Petra Vlhová

Slovensko

nedokončila

Paralelný obrovský slalom - kvalifikácia mužov:

Poradie

Meno

Krajina

Čas

1.

Loic Meillard

Švajčiarsko

31,79 s

2.

Alexander Schmid

Nemecko

+ 0,22 s

3.

Fabio Gstrein

Rakúsko

+ 0,23 s

26.

Andreas Žampa

Slovensko

+ 1,62 s (nepostúpil)

CORTINA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo v utorok nezabojuje v paralelnom obrovskom slalome o ďalšiu medailu.

V doobedňajšej kvalifikácia nedokončila hneď svoju prvú jazdu a nepostúpila do hlavnej súťaže, ktorá je na programe o 14.00.

Vlhová nastúpila v úvode kvalifikácie proti Talianke Marte Bassinovej. Svoju jazdu v červenej dráhe však nedokončila.

"Bohužiaľ, dnes to nevyšlo. Vypadla som hneď v kvalifikácii. Trošku ma zradil materiál, ale taký je šport. Aspoň si trošku oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom," uviedla Vlhová na instagrame.

Sú to nevyspytateľné preteky

Na majstrovstvách sveta sa išla len jedna kvalifikačná jazda, v ktorej bola najrýchlejšia Švajčiarka Wendy Holdenerová. Druhá skončila Slovinka Meta Hrovatová.

Do hlavnej súťaže postupuje šestnásť pretekárok s najlepším časom. Ako posledná postúpila Bassinová. O medaily okrem Vlhovej nezabojuje ani Lara Gutová-Behramiová.

V mužskej kategórii štartoval Slovák Andreas Žampa, za najlepším Rakúšanom Fabiom Gstreinom (32,02 s) zaostal o 1,39 sekundy a nekvalifikoval sa do hlavnej súťaže.

Paralelný obrovský slalom je na šampionáte novinkou. Je to atraktívna disciplína, v ktorej bojujú vedľa seba dve pretekárky. Stačí však len jedna chyba a je koniec.

„Petra má kvalitu, aby získala zlatú medailu. Ale môže sa stať, že vypadne aj v prvom kole. Je to disciplína, kde sa môže stať vždy čosi nečakané,“ priznala bývalá slovenská lyžiarka Jana Gantnerová mladšia.

„Paralelné preteky sú naozaj nevyspytateľné, nič od nich netreba očakávať. Môže sa stať čokoľvek. Pôjdem od kola ku kolu a uvidíme, kam to dotiahnem," reagovala Vlhová v pondelok po zisku striebra v kombinácii.

Vlhová má ešte dve šance

V paralelnom obrovskom slalome slovenská lyžiarka patrila medzi ašpirantky na medailu. Aj preto, že v novembri zvíťazila v tejto disciplíne vo Svetovom pohári v rakúskom Lechu.

„Vyhrala som jedny preteky, ale neznamená to, že to určite zopakujem. Môže zvíťaziť dvadsať lyžiarok. Je to hop alebo trop,“ vravela 25-ročná Liptáčka.

Nevyspytateľnú discicplínu vynechala Američanka Mikaela Shiffrinová i Michelle Gisinová zo Švajčiarska.

Hlavná súťaž je na programe o 14.00, môžete ju sledovať na RTVS 2 i Eurosport 1, textový prenos vám ponúkneme na Sportnete.

Vlhová na šampionáte získala striebornú medailu v alpskej kombinácii. V superobrovskom slalome skončila deviata.

A hoci po vypadnutí v paralelnom obrovskom slalome nastalo vo Vlhovej tíme sklamanie, ešte má stále dve možnosti na získanie medaily.

Vo štvrtok sa predstaví v obrovskom slalome, kde obhajuje zlatú medailu spred dvoch rokov z Aare a v sobotu v slalome, v ktorom na predošlých MS získala bronzovú medailu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová nečakane vypadla v kvalifikácii. Paralelný obrovský slalom nepôjde