Rýchle fakty: Vlhová zvládla takmer všetko. Nestratila som zlato, tvrdí

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|15. feb 2021 o 15:15

Kombinácia žien na MS v lyžovaní v kocke.

CORTINA, BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová získala na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo striebornú medailu v alpskej kombinácii.

Po prvej časti pretekov, ktorou bol superobrovský slalom, bola siedma. V slalome sa posunula na druhú priečku.

Zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, Vlhová za ňou v súčte zaostala o 86 stotín sekundy. Bronz získala Švajčiarka Michelle Gisinová.

Vlhová získala v Cortine prvú medailu, je pre ňu celkovo piata z majstrovstiev sveta – má jedno zlato, tretie striebro a jeden bronz.

Pozrite si kľúčové momenty pretekov a prvé reakcie.

Aké boli Vlhovej jazdy

Slovenka bola po super-G siedma o 40 stotín sekundy za vedúcou Federicou Brignoneovou. Pred ňou boli aj hlavné súperky Shiffrinová o 34 stotín a Gisinová o 14 stotín.

V slalome Vlhová predstihla všetky rivalky okrem Shiffrinovej.

Reakcia Vlhovej

"Povedala by som, že dnes som vybojovala striebro a nie stratila zlato. Mikaela bola perfektná a môj slalom nebol až taký dobrý. Z medaily sa veľmi teším. V super-G som zo seba vydala maximum, aj keď tam boli chybičky. Viac rezerv v mojom výkone bolo v slalome."

Reakcia experta

Veronika Velez-Zuzulová, bývalá lyžiarka a expertka RTVS: „Petrin výkon bol vyrovnaný. V super-G urobila jednu chybu. V slalome podala solídny výkon, ale určite vie ísť aj lepšie. Treba dať klobúk dole pred Petrou, začína mať peknú zbierku medailí.“

Číslo pretekov

Náskok Mikaely Shiffrinovej pred Vlhovou bol výrazný – až 86 stotín sekundy.

Zaujímavosť

Na predchádzajúcom šampionáte v Are 2019 ušla Vlhovej zlatá medaila len o tri stotiny sekundy, o ktoré ju predstihla Švajčiarka Wendy Holdenerová.

Tentoraz hrali tri stotiny v prospech Slovenky – predstihla o ne inú Švajčiarku Michelle Gisinovú a vďaka tomu získala striebro.

Postava pretekov

Mikaela Shiffrinová. Veľmi ju zasiahla osobná tragédia, pred rokom zomrel jej otec Jeff. Návrat na popredné pozície nebol jednoduchý a trval možno oveľa dlhšie, než čakala ona či fanúšikovia. Teraz je však späť.

Už minulý týždeň brala bronzovú medailu v super-G, hoci túto disciplínu v tejto sezóne vôbec nejazdila a takmer vôbec ani netrénovala. A v kombinácii to bol zdrvujúci návrat na zlaté pozície.

Kedy Vlhovú čakajú ďalšie preteky

Najbližšie nastúpi už v utorok v paralelnom obrovskom slalome. Kvalifikácia je na programe od 9.00, hlavné preteky od 14.00. Pôjde sa vyraďovacím systémom – lepšia z dvojice lyžiarok v priamom súboji postúpi do ďalšieho kola.

Okrem Vlhovej by mala štartovať aj ďalšia Slovenka Petra Hromcová. V utorok pôjdu rovnakú disciplínu aj muži, na štarte by mali byť aj Adam a Andreas Žampovci a Filip Baláž.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Rýchle fakty: Vlhová zvládla takmer všetko. Nestratila som zlato, tvrdí