Vlhová kritizuje organizátorov v Lienzi. Bublina je len, aby bola, vraví

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. dec 2021 o 18:48

Koronavírus vyradil aj Mikaelu Shiffrinovú.

LIENZ, BRATISLAVA. Koronavírus v posledných dňoch mimoriadne komplikuje súťaže vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní. Vyradil už viaceré veľké súperky slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej.

V predchádzajúcich týždňoch sa nakazili Novozélanďanka Alice Robinsonová aj Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Tie sa už vracajú v Lienzi do súťažného diania. Naďalej bude absentovať Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Deň pred utorkovým štartom pretekov v rakúskom Lienzi však prišli dve nečakané správy o nákaze ďalších súperiek slovenskej lyžiarky.

Najskôr správu o pozitívnom teste ohlásila americká líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová, neskôr sa pridala aj v dobrej forme pretekajúca Poľka Maryna Gasienicová-Danielová.

Problémom pri šírení koronavírusu môžu byť podľa Petry Vlhovej aj opatrenia v samotnom hoteli v Lienzi.

"Budem teraz asi kritická, ale toto je len akože bublina. Myslím si, že je to len také, aby bolo," hovorí pre RTVS Petra Vlhová.

"My sa chránime, ale čo máme robiť, keď nás dajú na hotel, kde môžu byť aj cudzí ľudia. My sa testujeme, ale potom spíme s inými ľuďmi v jednom hoteli," vysvetlila slovenská lyžiarka.

Slovenka pôjde v utorok na trať obrovského slalomu ako tretia v poradí. Líderkou tejto disciplíny je absentujúca Shiffrinová.

V stredu bude na programe slalom, kde je v boji o malý glóbus jednotkou práve slovenská lyžiarka a v tejto sezóne vyhrala z troch pretekov dva a raz skončila druhá. Zvíťazila v Levi a druhá bola v Killingtone, kde vyhrala práve Shiffrinová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová kritizuje organizátorov v Lienzi. Bublina je len, aby bola, vraví