Vlhová má na dosah ďalší triumf. Perfektná jazda, zhodnotil expert

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati vo fínskom Levi.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati vo fínskom Levi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. nov 2023 o 10:20 (aktualizované 12. nov 2023 o 11:05)

Mikaela Shiffrinová stratila až 76 stotín sekundy.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Slalom žien - 1. kolo v Levi:

1.

Petra Vlhová

Slovensko

55,92 s

2.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 0,76 s

3.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,84 s

4.

Lena Dürrová

Nemecko

+ 0,94 s

5. 

Leona Popovičová

Chorvátsko

+ 1,19 s

6.

Ali Nullmeyerová

Kanada

+ 1,48 s

10.

Martina Dubovská

Česko

+ 1,94 s

LEVI. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová potvrdila výbornú formu aj v druhom slalome sezóny Svetového pohára, ktorý hostí fínske stredisko Levi.

Rodáčka z Liptovského Mikuláša vyhrala za polárnym kruhom doposiaľ všetky tri kolá, pričom v tom úvodnom nedeľňajšom nechala súperky ďaleko za sebou.

Kým v sobotu mala Slovenka po 1. kole malý náskok pred Lenou Dürrovou (18 stotín, pozn.), dnes bude pred druhým kolom v oveľa lepšej pozícii.

Vlhová bola najrýchlejšia na prvých troch medzičasoch a hoci v závere trošku stratila zo svojho náskoku, druhú Mikaelu Shiffrinovú zdolala o 0,76 sekundy.

S číslom šesť opäť nádejne odštartovala, od prvých bránok sa dostala do ideálneho tempa a bez zaváhania zvládla aj kombináciu, kde sa menil rytmus.

Postrážila si prechod do strminy, v ktorej našla čistú a rýchlu líniu a na treťom medzičase mala náskok 91 stotín na Shiffrinovú. V cieli mala nakoniec na americkú rivalku k dobru trištvrte sekundy a dostala sa jasne do vedenia.

"Po včerajšom víťazstve nebol čas na oslavu, išla som skoro spať. Či mám veľký alebo malý náskok? Mám dosť skúseností, stále si idem svoje, stále musím bojovať, ísť naplno, pretože nič nemám isté.

Určite dám do toho všetko aj v druhej jazde. Uvidíme, ako to dopadne," povedala Vlhová v krátkom rozhovore pre JOJ Šport po prvom kole.

"Na rovine nabrala rýchlosť a perfektne si poradila s nerovnosťami. Snažila sa oblúky ukončovať skôr. Výborne nadviazala na včerajšie druhé kolo. Perfektná jazda," komentoval český bývalý lyžiar a expert ČT Sport Petr Záhrobský.

Slovenská lyžiarka reprezentujúca Česko Martina Dubovská sa umiestnila na desiatej pozícii, pričom mala o stotinu lepší čas ako Katharina Liensbergerová, ktorá skončila v prvom slalome sezóny na tretej priečke.

Druhé kolo je na programe o 13.00 h.

Ohlasy na prvé kolo slalomu v Levi:

/zdroj: JOJ Šport/

Martina Dubovská, 10. miesto: "Dnes sa mi išlo oveľa lepšie. Mám radšej zatočený slalom. V závere mi tyčka udrela do hlavy a stratila som koncentráciu. Trať sa mi zdala lepšia ako včera. A taktika do druhého kola? Rýchlo ísť dole kopcom."

Mikaela Shiffrinová, 2. miesto: "Cítila som sa dobre, mala som aj dobrý timinng. Petra však lyžuje ohromne, momentálne je na takej úrovni, že som si nie istá, či dokážem urobiť aj ja taký čas.

Toto je výsledok, ako som trénovala posledné dni. Myslím si, že do druhého kola by som mohla ísť razantnejšie do oblúkov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová má na dosah ďalší triumf. Perfektná jazda, zhodnotil expert