Jasná stíchla. Vlhová po škaredom páde vypadla už v úvode, zo zjazdovky ju odviezli zdravotníci

Petra Vlhová mala v Jasnej škaredý pád počas prvého kola obrovského slalomu.
Fotogaléria (59)
Petra Vlhová mala v Jasnej škaredý pád počas prvého kola obrovského slalomu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. jan 2024 o 09:47 (aktualizované 20. jan 2024 o 12:20)

Preteky po Vlhovej páde na istý čas prerušili. V prvom kole bola suverénne najrýchlejšia Hectorová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Jasná

Ženy - obrovský slalom, 1. kolo:

1.

Sara Hectorová

Švédsko

1:10,18 min

2.

Mikaela Shiffrinová

USA

+ 1,00 s

3.

Alice Robinsonová

Nový Zéland

+ 1,05 s

4.

Zrinka Ljutičová

Chorvátsko

+ 2,61 s

5.

Camille Rastová

Švajčiarsko

+ 2,87 s

6.

Ragnhild Mowinckelová

Nórsko

+ 2,92 s

46.

Rebeka Jančová

Slovensko

+ 6,12 s

56.

Sophia Polák

Slovensko

+ 11,53 s


Petra Vlhová

Slovensko

nedokončila

JASNÁ. Petra Vlhová smolne spadla už v úvode prvého kola sobotného obrovského slalomu v rámci Svetového pohára v Jasnej.

Slovenská lyžiarka mala po úvodných bránkach škaredý pád, po ktorom museli dokonca prerušiť preteky. Zo svahu ju museli odviezť na saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice.

"Toto je obrovský šok. Jasná stíchla," povedal po Vlhovej páde komentátor JOJ Šport Andrej Fuksa.

"Priľahla si vnútornú lyžu, trošku jej tam vytočilo nohu, dúfajme, že jej to nespôsobilo žiadne natiahnutie," uviedol expert JOJ Športu a bývalý lyžiar Martin Hyška.

VIDEO: Petra Vlhová a jej škaredý pád v Jasnej

Spomedzi elitných pretekárok nedokončila úvodné kolo ani líderka celkového poradia v "obráku" Federica Brignoneová z Talianska, ktorá vypadla na štvrtej bránke.

"Toto skutočne nikto nečakal. Výpadok v obrovskom slalome, v štvrtej bránke, dokonca ešte na rovine. Je vidieť, že podmienky sú ľadové a ľad chyby neodpúšťa. Vidíme, že Federice ušla spodná lyža," povedal k pádu Brignoneovej Martin Hyška.

Naopak, parádne sa darilo Sare Hectorovej, ktorá je na čele obrovského slalomu. Tá sa vyjadrila aj k pádu Vlhovej.

Fotogaléria: Petra Vlhová v Jasnej nešťastne spadla

"Trať bola skvelá. Sneh bol veľmi dobrý a nemyslím si, že sme mohli mať lepšie podmienky. Prišlo sem veľa ľudí a je veľmi, veľmi smutné vidieť Petru, ktorá spadla a zranila sa. Je to najhoršia vec, ktorá sa mohla stať," uviedla Švédka pre JOJ Šport.

Po páde Brignoneovej nastavila latku s dvojkou Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska a o tri sekundy ju prekonala Hectorová.

Náročnosť zjazdovky Lúková sa podpísala aj na čase Valerie Grenierovej, ktorá zaostala o 4,59 sekundy. Talianka Marta Bassinová dokonca prišla do cieľa s mankom 8,21 s.

Najvýraznejšie sa dokázala Hectorovej priblížiť priebežná líderka Svetového pohára Mikaela Shiffrinová, ktorá stratila "iba" sekundu.

Nástrahy trate nezvládla ani Nicole Hospová, bývalá rakúska špecialistka na točivé disciplíny, ktorá robí spolukomentátorku pre ORF.

Fotogaléria z obrovského slalomu v Jasnej

Krátko pred štartom prvého kola s kamerou na helme však spadla a namiesto sledovania pretekov bola v opatere lekárov.

Nepríjemný pád zastihol aj Francúzku Carmen Harová, ktorá so štartovým číslom 64 spadla v záverečnom úseku trate. Lyžiarka narazila do držiaka na reklamný banner.

Podobne ako Vlhová skončila na záchranných saniach a zamierila do nemocnice. Po nej sa so 65-kou dokázala prebojovať do finálového kola Švédka Lisa Nybergová, ktorá obsadila 23. miesto, o pozíciu nižšie figurovala Francúzka Caitlin McFarlaneová, ktorá štartovala až s číslom 68.

Na trati sa predstavili ešte dve slovenské lyžiarky. Rebeka Jančová obsadila 46. priečku a za sebou nechala popredné lyžiarky Katharinu Liensbergerovú, Kristin Lysdahlovú či Martu Bassinovú.

Fotogaléria: Pozrite si, ako to v sobotu vyzeralo v Jasnej

Premiéru vo Svetovom pohári absolvovala Sophia Poláková, ktorá obsadila posledné 56. miesto. Druhé kolo bolo na programe od 13.00 h.

Druhé kolo, ktoré bude už bez slovenskej lyžiarky, je na programe o 13.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Jasná stíchla. Vlhová po škaredom páde vypadla už v úvode, zo zjazdovky ju odviezli zdravotníci