Vlhová zavrela oči a mykala hlavou. Magoni jej vysvetľoval, ako má ísť

Petra Vlhová počas slalomu v Jasnej 2021.
Petra Vlhová počas slalomu v Jasnej 2021. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|6. mar 2021 o 11:58

Ako vyzerá prehliadka trate?

JASNÁ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa o pol dvanástej postavila na štart druhého kola v Jasnej. A pustila sa na trať. Na kombinéze však ešte mala zimnú bundu.

Nebol to ostrý štart druhého kola, ale len prehliadka trate. Každú bránku išla pomaly, sústredila sa na prejazd každého oblúku. Bolo to všetko v spomalenom režime.

V niektorých pasážach sa úplne zastavila. Zavrela oči a hlavou mykala sprava doľava. Predstavovala si, ako zvládne jednotlivé kombinácie bránok.

Po chvíľke sa pri nej zastavil jej tréner Livio Magoni, ktorý jej gestami ukazoval, akoby mala ísť. Vlhová ho pozorne počúvala. A bola stopercentne koncentrovaná.

To isté robili aj jej súperky. Mikaela Shiffrinová si dala vždy dopredu ľavú palicu, zavrela oči, pomaly ňou točila a takto si vizualizovala trať.

Rakúšanka Katharina Liensbergerová sa zase oprela o obe palice a tak sa snažila navnímať, čo ju bude čakať v druhom kole, ktoré začína v Jasnej o 12.30.

Petra Vlhová je po prvej jazde na vedúcej pozícii. Pred druhou Mikaelou Shiffrinovou má náskok 27 stotín sekundy, na tretiu Wendy Holdenerovú 40 stotín sekundy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová zavrela oči a mykala hlavou. Magoni jej vysvetľoval, ako má ísť