Veľký futbalový talent z Prešova. Za štyri turnaje strelila 44 gólov

Petra Dzurendová,
Petra Dzurendová, (Autor: 1. FC)
Ivan Mriška|30. sep 2021 o 10:46

Petra Dzurendová zatieni aj chlapcov.

PREŠOV. Výborná technika, kľučky a nespočetné množstvo presných zásahov. To je Petra Dzurendová, talent 1. FC Tatrana Prešov.

Za štyri turnaje prípraviek strelila neuveriteľných 44 gólov! V tabuľke strelcov má pred druhou Elenou Pavúkovou priepastný náskok 27 gólov.

„Spoluhráči mi výborne prihrávajú a darí sa mi aj v kľučkách. Z každého gólu mám veľkú radosť,“ teší sa len osemročná útočníčka Petra Dzurendová.

Podľa trénerov je veľkým talentom. Nastupuje aj v súťaži chlapcov U10 a neraz ich svojim výkonom zatieni.

„Sme výborný kolektív. Futbal ma nesmierne baví, raz chcem hrať za veľký klub ako Paríž Saint-Germain,“ dodala futbalistka, ktorej obľúbeným hráčom je Brazílčan Neymar.

Petra Dzurendová hráva futbal od piatich rokov. Jej veľkými podporovateľmi sú rodičia.

„Futbal hráva aj jej brat. Ešte, keď bola v kočíku, sme s ňou chodili na každý jeho tréning. Futbal sa jej zapáčil a chcela sa mu herne vyrovnať,“ na jej začiatky spomína otec Miloš Dzurenda.

Jej trénerom je Marek Semančík, ktorému vďačí za všetko, čo sa doteraz naučila.

„Najskôr sme si vraveli, dievča a futbal? Časom sme to však pochopili. Je výborná hráčka a sme na ňu veľmi hrdí,“ dodal.

Jej najlepším výkonom je deväť gólov za zápas.

„Nepozeráme len na výsledky. Sme radi, že ju futbal baví. Od začiatku hrávala proti starším súperom, aj o päť rokov. A vždy sa im vyrovnala. Aj to ju môže predurčovať k dobrým výkonom v budúcnosti. Nesmierne jej držíme palce,“ uzavrel hrdý otec Miloš Dzurenda.

Zaujalo vás niečo v nižších súťažiach? Boli ste svedkami výnimočného gólu, videli ste kurióznu situáciu na dedinských trávnikoch, poznáte hráča s nevšedným životným príbehom? Ozvite sa nám na futbalnet@sportnet.sk

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Veľký futbalový talent z Prešova. Za štyri turnaje strelila 44 gólov