Sagan prezradil svojich favoritov. Sám sa pred pretekmi cíti dobre

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. apr 2021 o 16:20

Uspeje na pretekoch Okolo Flámska?

BRATISLAVA. Elitného slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v nedeľu vrchol jarnej časti sezóny v podobe belgického monumentu Okolo Flámska.

Ten v roku 2016 ovládol a po piatich rokoch by si prvenstvo na 263,7 km dlhej trati z Antverp do Oudenaarde rád zopakoval. Sám seba však nepovažuje za favorita a má troch hlavných adeptov na víťazstvo. 

Najväčšie šance na triumf dáva Belgičanovi Woutovi van Aertovi a obhajcovi víťazstva Holanďanovi Mathieuovi van der Poelovi. 

"K tejto dvojici radím aj Juliana Alaphilippa. Má za sebou kvalitný tím Deceuninck-Quick Step, čo mu ešte pridáva na sile," povedal Sagan pre špecializovaný web cyclingnews.com.

Vyhrať ako favorit nie je ľahké

Podľa žilinského rodáka však nebude prekvapením ani triumf iného jazdca.

"Veľmi dobre viem, aké je to vyhrať z pozície favorita. Nie je to ľahké, ale dá sa to zvládnuť. Vyhrať môže ktorýkoľvek z tejto trojice, ale šancu majú aj ďalší. Inak by sme do Belgicka ani nemuseli cestovať. 

To pred nedeľou dáva nádej aj mne. Šancu mám, jeden nikdy nevie... Cítim sa dobre, avšak nie som v najlepšej forme. Predsa len, bez bicykla som bol tri týždne," skonštatoval líder tímu Bora-Hansgrohe. 

Sagan: Stále mám čo ukázať

Prípadný Saganov nedeľňajší úspech vo Flámsku by mohol byť najlepšou odpoveďou na slová šéfa tímu Ralpha Denka z minulého týždňa.

Denk pre nemecké médiá vyhlásil, že budúcnosť trojnásobného majstra sveta je v tomto zoskupení otázna. Podľa neho vstupuje Sagan do záverečnej časti svojej kariéry a je jedným z najlepšie platených cyklistov v pelotóne. 

Sagan sa spočiatku vyhýbal odpovediam na túto tému, ale napokon predsa len reagoval na slová Ralpha Denka.

"Pravdupovediac, necítim sa byť starý. Mám 31 rokov a podľa mňa ešte nie som v jeseni mojej kariéry. Stále mám čo ukázať a dokážem víťaziť napriek tomu, že prípravu mi narušil covid," uviedol slovenský cyklista. 

Nevylúčil odchod z tímu 

Definitívne rozhodnutie o pokračovaní jeho kariéry by malo padnúť do konca apríla. Sagan však naznačil, že pokiaľ to bude nutné, tak nemecký tím opustí. 

"V Bore-Hansgrohe mám za sebou už niekoľko vynikajúcich sezón, ak si však Ralph myslí, že to najlepšie už mám za sebou, je to jeho názor.

Ak si myslí, že ma tím už nepotrebuje na to, aby dosahoval víťazstvá, tak budem prvá osoba, ktorá bude hľadať iný tím, ktorý ma bude chcieť," dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan prezradil svojich favoritov. Sám sa pred pretekmi cíti dobre