Zmenil som sa, ale víťazstvá mám rovnako rád, vraví Sagan

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|27. apr 2021 o 12:00

Slovák ladí formu na Giro d'Italia.

BRATISLAVA. Prvé víťazstvo dosiahol len pár týždňov pred tým. Fanúšikovia i súperi si ho už všimli.

Dvadsaťročný slovenský cyklista Peter Sagan si na tretích etapových pretekoch v kariére už obliekal žltý dres pre celkového lídra. Udržal ho síce len dva dni, no aj to bol veľký úspech vzhľadom na jeho vek a skúsenosti. Celkovo obsadil výborné 12. miesto

Po jedenástich rokoch sa v utorok vracia na preteky Okolo Romandie.

„Či som stále rovnaký ako vtedy? A vy ste sa za jedenásť rokov zmenili? Ja myslím, že áno. Rovnako aj ja. Som starší, ale na druhej strane rovnako rád vyhrávam etapy a zatiaľ sa mi to darí,“ hovoril slovenský cyklista pred pretekmi. Cituje ho denník Het Nieuwsblad.

Chce pridať aspoň jedno víťazstvo

V rozhovore priznal, že jeho hlavným cieľom bude získať etapové víťazstvo.

„Aj keď tento rok je trať veľmi náročná. Podľa profilov to vyzerá, že pre šprintérov bude len jedna etapa. Mala by to byť hneď druhá. Aspoň myslím. Prípadne tretia. Uvidíme,“ opisoval trojnásobný majster sveta.

Vo Švajčiarsku štartuje, aby sa pripravil na talianske Giro, ktoré začína už budúci víkend.

„Moje posledné preteky boli Okolo Flámska a to bol ešte len začiatok apríla. Potom som si pár dní oddýchol na Slovensku. Po návrate do Monaka som sa začal pripravovať. Potrebujem byť na Giro vo forme,“ vraví.

Vlani štartoval na talianskej GrandTour prvý raz v kariére, vyhral jednu etapu, štyrikrát bol druhý. V bodovacej súťaži skončil tiež druhý za Arnaudom Démarom. 

„Pokúsim sa robiť to, čo sa odo mňa očakáva vždy – vyhrávať etapy. Ak sa mi bude dariť, automaticky budem bojovať aj o cyklámenový dres v bodovacej súťaži. To bude môj ďalší cieľ,“ doplnil.

Rokovania o zmluve ho netrápia

Do konca mesiaca sa mala vyjasniť situácia okolo toho, či bude Peter Sagan jazdiť v Bora-Hansgrohe aj v nasledujúcich rokoch. Šéf nemeckého tímu Ralph Denk dal termín rokovaní do konca apríla. Dovtedy chcel rokovania o novej zmluve uzavrieť.

Stále častejšie sa však hovorí, že Sagan od nasledujúcej sezóny prejde do belgického tímu Deceuninck Quick-Step, čo nedávno potvrdila aj talianska Gazzetta dello Sport.

Tento prestup sa podľa nich zrealizuje aj z toho dôvodu, že do Bory by sa mal zase vrátiť šprintér a bývalý Saganov kolega Sam Bennett. Slovenský pretekár by tak v Deceunincku získal viac priestoru.

Sagan si z rokovaní ťažkú hlavu nerobí. „Toto je moja dvanásta sezóna medzi profesionálmi, potom vás už takéto veci netrápia,“ dodal Sagan pre Het Nieuwsblad.

V utorok ho čaká najskôr prológ – časovka na 4 km. Profilom by mu mala vyhovovať stredajšia etapa z Aigle do Martigny.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Zmenil som sa, ale víťazstvá mám rovnako rád, vraví Sagan