Jasné, jednohlasné a nespochybniteľné. Sagan je najlepší

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|5. apr 2018 o 18:19

Rešpektovaný cyklistický magazín Velonews urobil prieskum.

BRATISLAVA. Sagan? To je hviezda, aká tu dávno nebola. A hodnotu nedokazuje iba na cestách, hovorí s úsmevom novinár. Kohokoľvek sa spýtame, na Sagana nachádza iba slová chvály.

Dokáže vyhrať všetko, čo si zaumieni, a naučil sa žiť aj s prehrami. Je pokojný. Sám si možno neuvedomuje, že hoci ešte stále jazdí, už teraz je legendou.

Chvália ho tímoví kolegovia aj súperi, športoví riaditelia i cyklistické legendy ako Eddy Merckx či Fabian Cancellara. Fanúšikovia ho milujú, pred i po pretekoch sa pri autobusoch Bory zhromažďujú davy.

Ľudia z celého sveta vlajú slovenskými vlajkami, na sebe majú dresy s menom Sagan či s jeho podobizňou. Keď sa Slovák minulý rok objavil na Okolo Poľska, vyvolal hystériu. Zaujal viac ako poľskí cyklisti.

Rešpektovaný cyklistický magazín Velonews urobil prieskum, ktorého výsledkom je zoznam dvadsiatich piatich najhodnotnejších cyklistov v pelotóne. Chcel dať odpoveď, kto je najlepším cyklistom v pomere kvality, popularity a hodnoty.

“Peter Sagan. Jasné, jednohlasné a nespochybniteľné rozhodnutie, ktoré vôbec nebolo tesné,” tvrdia autori.

Už len písať o Saganovi je vzrušujúce

Cyklistika, podobne ako i ďalšie športy, nie je len o úspechoch. Chápu to i tvorcovia zoznamu, ktorí okrem úspechov zohľadnili aj tímovú prácu, marketingovú hodnotu, popularitu či dlhovekosť, čiže stabilitu formy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jasné, jednohlasné a nespochybniteľné. Sagan je najlepší