Nedohodli sa. Sagan nebude jazdiť v TotalEnergies a berie so sebou aj sponzora

Peter Sagan v tíme TotalEnergies nebude pokračovať.
Peter Sagan v tíme TotalEnergies nebude pokračovať. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|13. júl 2023 o 11:22

Kariéru by chcel ukončiť o rok v Paríži.

BRATISLAVA. Je to jeho rozlúčková sezóna s WorldTour. V budúcej sezóne Petre Sagan na najvyššej úrovni profesionálnej cyklistiky jazdiť nebude. „Ale Peter neodchádza,“ reagoval nedávno aj Ján Valach. 

Trojnásobný majster sveta aj naďalej chce pokračovať v cyklistickej kariére, hoci sa plánuje zamerať na horskú cyklistiku. Jeho cieľom je kvalifikovať sa na olympijské hry. 

Už vo februári reagoval manažér Petra Sagana Giovanni Lombardi, že stále by popri horskej cyklistike mohol Sagan štartovať na menších pretekoch po celom svete a priznal, že rokuje s tímom TotalEnergies o možnej spolupráci v budúcej sezóne. 

„Čo sa týka jeho programu na cestné preteky na budúci rok, tak možnosťou budú preteky v Gabune, v Rwande či v Kostarike,“ uviedol Lombardi v januári pre Sporza.

Specialized mal podmienku

Už to neplatí. Peter Sagan nebude v budúcom roku jazdiť v drese francúzskeho tímu. Informoval o tom denník L’Equipe

Žilinčan jazdí v drese tímu z regiónu Vendeé od januára 2022. Jeho pôsobenie v tíme poznačili zdravotné problémy a za poldruha sezóny dokázal vybojovať dve víťazstvá.

Obe ešte vlani. Tento rok na Tour de France je jeho najlepším výsledkom 8. priečka z 11. etapy. 

Podľa L’Equipe Sagan so sebou zoberie aj výrobcu bicyklov fiirmu Specialized, ktorá je jedným zo sponzorov tímu. TotalEnergies tak bude pre budúcu sezónu hľadať nového dodávateľa. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nedohodli sa. Sagan nebude jazdiť v TotalEnergies a berie so sebou aj sponzora