Sagan sa nečakane vracia na preteky, kde vybojoval prvý triumf

Peter Sagan na ilustračnej fotografii.
Peter Sagan na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
Jakub Benko|5. mar 2020 o 22:35

Bora Saganovi pripravila náhradu za preteky v Taliansku.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan sa predstaví na etapových pretekoch Paríž - Nice.

Oznámil to cyklistický tím Bora-Hansgrohe prostredníctvom svojho Twitteru. Bora zároveň zverejnila nomináciu jazdcov, ktorých do Francúzska posiela. Je medzi nimi Peter Sagan aj jeho brat Juraj.

"Veríme zdravotníckym organizáciám a preto nepredpokladáme, že našim jazdcom či zamestnancom bude na týchto pretekoch hroziť nebezpečenstvo. Situáciu však budeme sledovať a vyhodnocovať," uvádza Bora vo vyhlásení.

Stajňa týmto krokom reaguje na výrazné komplikácie, ktoré nastali s príchodom koronavírusu do Talianska.

Talianská vláda totiž odporučila zrušiť množstvo plánovaných podujatí, medzi nimi aj Tirreno - Adriatico či Miláno-San Remo. Na oboch pretekoch mal Sagan štartovať.

Podujatie Paríž-Nice je rozdelené na osem etáp, pričom prvá odštartuje už túto nedeľu, 8. marca. Cyklisti nebudú mať ani jeden voľný deň a do 15. marca, kedy sa uskutoční záverečná etapa, prejdú viac ako 1000 kilometrov.

Na Paríž-Nice štartoval v kariére Sagan len dva razy. V roku 2010 tu ako 20-ročný nováčik senzačne vyhral dve etapy aj bodovaciu súťaž. Vtedy si ho prvý raz všimli fanúšikovia aj súperi.

Na preteky sa potom vrátil už len o rok neskôr. V ďalších sezónach uprednostnil ako prípravu skôr preteky v Taliansku: Tirreno-Adriatico. Na Paríž - Nice sa tak Sagan vracia po 9 rokoch.

Vo Francúzsku sa však nepredstavia všetky tímy WorldTour. Z obáv pre šírenie koronavírusu sa z pretekov odhlásili tímy Ineos, Astana, Mitchelton-Scott, CCC a UAE Team Emirate.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa nečakane vracia na preteky, kde vybojoval prvý triumf