Slovan zdolá Klaksvík aj s juniormi, tvrdí expert

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|19. aug 2020 o 23:11

Rozhodnutie UEFA je nespravodlivé, myslí si Ďuriš.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava prežíva hektické obdobie. Po víkendovom zápase so Zlatými Moravcami zistili v klube dva pozitívne prípady na Covid-19, išlo o jedného hráča a jedného zamestnanca.

Problémy sa ešte prehĺbili po príchode na Faerské ostrovy, kde mal v stredu Slovan odohrať zápas prvého predkola Ligy majstrov proti tímu KÍ Klaksvík.

V pôvodnom termíne sa však zápas neuskutočnil. Testy členov slovanistickej výpravy na Faerských ostrovoch odhalili ďalšieho nakazeného – podľa faerských médií ide o fyzioterapeuta.

Špeciálna komisia miestnych epidemiológov rozhodla, že výprava Slovana sa má okamžite vrátiť domov alebo nastúpiť do dvojtýždňovej karantény.

Slovanisti na ostrovoch zostali, zápas po rokovaní delegáta Európskej futbalovej únie (UEFA) so zástupcami oboch klubov preložili na piatok.

„Mieste úrady robia všetko preto, aby nám situáciu sťažili. Je to zvláštne, pretože podľa protokolu UEFA môžeme hrať, no miestne inštitúcie sa konaniu zápasu snažia všemožne zabrániť,“ reagoval v stanovisku generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Slovan posiela ďalšiu výpravu

Hráči Slovana sú momentálne v karanténe. Vedenie klubu sa snaží dosiahnuť, aby na piatkový zápas mohli nastúpiť – ak ich znovu otestujú a budú mať negatívne výsledky.

Túto alternatívu však miestne úrady striktne odmietajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan zdolá Klaksvík aj s juniormi, tvrdí expert