Cehlárik bude hrať v KHL, dohodol sa s obhajcom Gagarinovho pohára

Peter Cehlárik na MS v hokeji 2021.
Peter Cehlárik na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Sportnet|17. jún 2021 o 18:01

Naposledy hrával vo švédskom Leksande.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme KHL Avangard Omsk. Informoval o tom klubový web. 

Cehlárik v predošlej sezóne pôsobil vo švédskom Leksande, kde patril spolu s krajanom Marekom Hrivíkom k lídrom tímu. Pomohol mu k 3. miestu po základnej časti a tiež k účasti v nadchádzajúcom ročníku Ligy majstrov. 

V dobrom svetle sa ukázal aj na nedávnom svetovom šampionáte, kde bol najproduktívnejším hráčom Slovenska a tiež najlepším útočníkom turnaja. V ôsmich zápasoch získal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií. 

Rodák zo Žiliny podpísal s Omskom kontrakt na jednu sezónu. Ten v predošlej sezóny získal Gagarinov pohár, keď vo finálovej sérii zdolal CSKA Moskva. 

"Potrebovali sme nájsť náhradu za Reida Bouchera. Hľadanie hráča v Severnej Amerike je riskantné. Hráči si radšej počkajú na koniec sezóny NHL a často dlho trvá aj udelenie víz. Preto sme podpísali útočníka adaptovaného na európsky hokej.

Najsilnejšou stránkou Petra Cehlárika je jeho strela. Má tiež dobré vhadzovanie a vo väčšine prípadov je mimoriadne nebezpečný. Dobre číta hru a v ofenzíve je tvorivý. Na majstrovstvách sveta hral vynikajúco, rozhodoval zápasy.

Veríme, že vysoká herná inteligencia a motivácia pomôžu Petrovi realizovať svoj potenciál v našom tíme," uviedol Alexej Volkov, generálny riaditeľ klubu.  

Cehlárik bude podobne ako na MS v hokeji v Rige nosiť číslo 34. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Cehlárik bude hrať v KHL, dohodol sa s obhajcom Gagarinovho pohára