Bondra vtipne privítal Cháru v novom klube, do Bostonu sa vráti v marci

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. dec 2020 o 07:42

Slovák po 14 rokoch opúšťa Boston.

WASHINGTON. Správa o tom, že Zdeno Chára bude v nasledujúcej sezóne NHL hrať za Washington potešila aj bývalého slovenského útočníka Petra Bondru.

Ten v drese Capitals strávil takmer štrnásť sezón.

Niekdajší elitný kanonier NHL privítal svojho krajana odkazom cez sociálnu sieť. "Big Zee, vitaj v D.C.! Moja hosťovská izba je voľná," napísal na twitteri.

Chára po štrnástich rokoch opúšťa Boston Bruins, s Capitals sa dohodol na ročnej zmluve. V novom pôsobisku zarobí 795-tisíc dolárov.

Víťaz Stanleyho pohára z roku 2018 krátko pred Vianocami oznámil, že uzavrel skúšobný kontrakt s brankárom Craigom Andersonom, ktorý sa mal v prípravnom kempe stať najstarším hráčom Washingtonu.

Po strede to však neplatí, pretože štafetu preberie 43-ročný Chára, ktorý je žijúcou legendou NHL a v drese Capitals si odkrúti už 23. sezónu v profilige.

Chára je jedným z piatich obrancov histórie, ktorý nastúpil v zápase NHL vo veku 42 a viac rokov.

Pred ním to dokázali Doug Harvey, Allan Stanley, Tim Horton a Chris Chelios, všetci sú v Sieni slávy.

V profilige odohral "Big Z" 1553 zápasov, len päť obrancov v histórii ich má na konte viac - Chris Chelios (1651), Scott Stevens (1635), Larry Murphy (1615), Raymond Bourque (1612) a Nicklas Lidström (1564).

V novom formáte NHL sa stretne s bývalými spoluhráčmi z Bostonu v základnej časti až osemkrát, pretože oba kluby sú z rovnakej divízie.

Prvý vzájomný duel odohrajú 30. januára vo Washingtone, na ľade TD Garden v Bostone sa Chára predstaví prvýkrát 3. marca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bondra vtipne privítal Cháru v novom klube, do Bostonu sa vráti v marci