Koniec Peštu v Oktagone? Promotér RFA potvrdil rokovania a prezradil detaily

Viktor Pešta a Boris Marhanský.
Viktor Pešta a Boris Marhanský. (Zdroj: Oktagon MMA, RFA)
SvetMMA|16. jan 2022 o 20:42 (aktualizované 16. jan 2022 o 20:43)

Bude nedorozumenie stáť za odchodom z Oktagonu?

BRATISLAVA. Minulý rok sa v kariére elitného českého zápasníka Viktora Peštu dá považovať za ten azda najúspešnejší.

Veterán UFC sa nielen v Oktagone dopracoval k titulovej šanci, na jeseň aj opasok poloťažkej divízie získal.

Na turnaji Oktagon 28 v titulovom dueli zdolal Nemca Viktora Puetza, čím sa stal historicky prvým šampiónom organizácie váhy do 93 kilogramov.

Situácia sa však ku roka 2021 zamotala, čoho výsledkom bola kauza nešťastne oznámenej titulovej odvety s Puetzom.

Zhruba po mesiaci a pol prichádza nečakaná správa, podľa ktorej by už Pešta v Oktagone zápasiť nemusel.

Nedorozumenie spustilo ochladnutie vzťahov

V náročnej pandemickej situácii malo byť veľkolepé predstavenie februárového turnaja v pražskej O2 aréne.

Titulový súboj poloťažkej divízie medzi Viktorom Peštom a Stephanom Puetzom, ktorý organizácia v decembri ohlásila ale nakoniec nedopadol podľa predstáv promotérov.

Krátko po oznámení turnaja vyšiel Pešta na verejnosť s vyjadrením, že súboj dohodnutý nebol a najväčšia domáca organizácia skorým oznámením zápasu prekročila hranicu slušnosti.

Za Oktagon vtedy nešťastnú situáciu hasil promotér Ondřej Novotný, ktorý vyhlásil, že išlo o nedorozumenie.

„Musím povedať, že sa ma Viktorovo vyjadrenie veľmi dotklo. Asi sme si nejako nerozumeli s jeho manažérom. V oktagone som zariadil cez päťsto zápasov, ale toto sa mi stalo po prvýkrát.

Som na stodvadsať percent presvedčený, že som urobil všetko tak, ako som mal. Napriek tomu ale nechávam malý priestor na to, že sme sa v češtine nepochopili,“ povedal začiatkom decembra jeden zo zakladateľov organizácie Novotný.

Dohoda s RFA?

Čo sa týka Peštu, posledné týždne sa už viac ku kauze nevyjadroval.

Promotér Novotný fanúšikov informoval, že sa na odvete duelu s Puetzom pracuje, nikto ale asi nečakal, že jeho manažment jedná s konkurenčnou ligou RFA.

Práve to vyplynulo z najnovšieho rozhovoru hlavného zástupcu RFA Borisa Marhanského pre portál ceskoslovenskemma.cz.

Áno, je to pravda. Posledné týždne sme s jeho manažmentom rokovali o viacerých veciach a myslím si, že sme si vybudovali veľmi korektný a profesionálny vzťah. To je v tomto biznise veľmi dôležité.

Určite sme mali, a aj máme o Viktora veľký záujem, veď je to obrovské meno československej scény, známe tiež vo svete. Preto verím, že sa raz ukáže aj v našej organizacii,“ uviedol Marhanský.

Promotér novozniknutej organizácie ale prezradil, že by najbližšie pôsobisko českého bojovníka malo byť mimo domácich hraníc.

Marhanský verí, že by neskôr v prípade Peštu mohlo dôjsť k podpísaniu zmluvy. Pre túto chvíľu mu praje v novej výzve veľa úspechov.

O aký zahraničný angažmán by malo ísť, ale neprezradil.

Nie, určite Viktora nebudeme ohlasovať. Máme prichystané veľké novinky, už teraz sa nemôžem dočkať, keď ich oznámime. Som presvedčený, že najbližie obdobie Viktora na domácej scéne určite neuvidíme, ale viacej by som sa k tomu aktuálne nechcel vyjadrovať.

Verím, že keď sa bude Viktor vraciať na domácu scénu, tak budeme vedieť jeho manažmentu ponúknuť čo najlepšie podmienky a ukáže sa práve u nás. My mu však držíme palce v novom pôsobisku, kde má bez pochýb na to, aby dosiahol čo najlepší úspech,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Koniec Peštu v Oktagone? Promotér RFA potvrdil rokovania a prezradil detaily