Fialková vravela, že po covide neočakáva zázrak. Podaril sa jej hneď v úvode šampionátu

Paulína Fialková na ilustračnej fotografii.
Paulína Fialková na ilustračnej fotografii. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Igor Dopirák|13. feb 2021 o 18:15

Slovenka skončila trinásta.

POKĽJUKA, BRATISLAVA. Pred mesiacom nečakane prerušili sezónu. Dôvod? Po prekonaní ochorenia Covid-19 boli vyčerpané, na pretekoch dosahovali na ich pomery slabé výkony.

Keď o deväť dní neskôr informovali fanúšikov, že pôjdu na majstrovstvá sveta, tlmili prehnané očakávania.

"Lekári sa zhodli, že covid u nás spôsobil totálne vyčerpanie organizmu a potrvá niekoľko mesiacov, kým sa z toho človek dostane. Osobne preto od seba nebudem očakávať zázraky," vravela Paulína Fialková.

Jej najlepšie umiestnenie v aktuálnej sezóne bolo do soboty 74. miesto.

Už v úvodnej individuálnej disciplíne na svetovom šampionáte v slovinskej Pokľjuke ale prekvapila. V sobotňajšom šprinte skončila trinásta.

Diametrálne odlišné pocity

Viac ako výkony na strelnici, kde Fialková urobila jednu chybu, zaujal jej bežecký výkon. V aktuálnom ročníku totiž aj vinou pomalého behu ani raz nebodovala.

Ani v sobotu s ním ale nebola úplne spokojná.

"Po bežeckej stránke sa mi nešlo tak dobre ako v stredajšej zmiešanej štafete. Avšak, hoci boli pocity horšie, stále je to diametrálne odlišné oproti minulým mesiacom," uviedla Fialková pre slovenskybiatlon.sk.

V nedeľu absolvuje stíhacie preteky, do ktorých postúpilo 60 najlepších pretekárok zo šprintu. Na trať pôjde o minútu a desať sekúnd neskôr ako víťazka šprintu Tiril Eckhoffová z Nórska.

"V tejto sezóne som nemala toľko štartov za sebou, ale verím, že som dostatočne skúsená a zrelá na to, aby som to zvládla," doplnila.

Solídny? Veľmi dobrý

"Už jej výkon v zmiešanej štafete bol celkom solídny. Čo solídny, bol veľmi dobrý. Verím, že dnešný výsledok ju dobre naladí na stíhacie preteky," vravela Fialkovej trénerka Anna Murínová pre RTVS.

Nedarilo sa však zvyšným Slovenkám. 

Mladšia zo sestier Fialkových Ivona spravila až štyri chyby a obsadila 65. miesto, Veronika Machyniaková s tromi chybami skončila na 93. priečke, keď predstihla len šesť súperiek.

Zlato získala spomínaná Eckhoffová, striebro si vybojovala Francúzka Anais Chevalierová-Bouchetová a z bronzu sa senzačne tešila Bieloruka Hanna Solová.

Šampionát pokračuje v nedeľu stíhacími pretekmi. Muži pôjdu od 13.15, ženy o 15.30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Fialková vravela, že po covide neočakáva zázrak. Podaril sa jej hneď v úvode šampionátu