Patrili k oporám mužstva. Martin opúšťajú Koyš a Galamboš

Patrik Koyš.
Patrik Koyš. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2017 o 11:49

Jeden smeruje do Košíc, druhý do českej ligy.

KOŠICE. Hokejový klub HC Košice sa dohodol na kontrakte s odchovancom dubnického a trenčianskeho hokeja Patrikom Koyšom.

Dvadsaťjedenročný útočník sa prezentoval v uplynulej sezóne vo výbornom svetle v drese MHC Martin a prispel aj k vyradeniu Košíc vo štvrťfinále play-off.

Koyš je bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska, v roku 2015 získal bronz na svetovom šampionáte do 20 rokov. Hral aj v zámorí v QMJHL za Shawinigan. Seniorský hokej si vyskúšal v Dukle Trenčín, Poprade a Martine.

„Patrika sme mali v hľadáčiku už dlhšiu dobu, takže jeho vynikajúce výkony v play-off uplynulej sezóny nás len utvrdili o správnosti našej voľby. Je veľmi kreatívny a má výborný prehľad v hre, čo ho predurčuje k vynikajúcemu kariérnemu rastu,“ povedal na klubovom webe Košíc športový manažér HC Pavol Zůbek.

Peter Galamboš (vpravo).
Peter Galamboš (vpravo). (Autor: SITA)

Martin opúšťa aj ďalší z členov kádra, ktorý sa prebojoval do semifinále ligy. Útočník Peter Galamboš bude hrať v novej sezóne za českého prvoligistu Motor České Budějovice.

„Je to typ centra, ktorý nám chýbal. Galamboš by mal uplatniť svoje centimetre najmä pri hre pred bránkou,“ povedal na klubovom webe tréner Motoru Antonín Stavjaňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Patrili k oporám mužstva. Martin opúšťajú Koyš a Galamboš