Patrik Kincl: V prvom kole to smrdelo prúserom, nakoniec sa to ale podarilo

(Zdroj: Facebook: Patrik Kincl)
Vladimír Bilohuščin|6. jún 2021 o 12:35

Český reprezentant sa priblížil k titulovej šanci.

GDAŇSK: Jedna z najlepších českých velterových váh Patrik Kincl si na svoje konto pripísal ďalšie dôležité víťazstvo, keď na podujatí KSW 61 dokázal zdolať domáceho Poliaka Romanowskeho na technický knokaut.

Všetko nešlo ale tak hladko, ako by sa mohlo zdať, čo sám potvrdil Kincl na sociálnych sieťach.

„Pre mňa osobne jedna z najcennejších výhier. V prvom kole to fakt smrdelo prúserom. Nebol som schopný si proti premotivovanému súperovi presadiť svoj štýl. Menšia klietka (aspoň mi to tak prišlo) ma trochu zviazala a ja som pristúpil na jeho hru.”

Nakoniec ale Kincl prvé kolo zvládol a očakával, že šanca príde v druhom dejstve, keď súper urobí chybu.

„Potreboval som si to len postrážiť a dúfal som, že sa mi súper unaví, začne si ešte viac veriť, prestane byť pozorný a viac sa otvorí. Bol som prinútený a vlastne aj ochotný to kolo zahodiť a začať zápasiť od druhého. Oplatilo sa.”

Chyba prišla po jednom zo strhov, keď sa Kincl ocitol vo výhodnej pozícii.

„Až do jeho chyby pri obrane takedownu som nepočítal s tým, že sa mi ho podarí ukončiť. Nepodarilo sa to nikomu už 10 rokov, ale ako sme dopadli na zem, tak už som cítil, že ho mám. Mal som pripravenú jednu pozičnú prácu (ASA vie), pre ktorú som ale túto šancu na ukončenie už nechcel riskovať. Predsa som bol na tej tenkej hrane až až. Podarilo sa.”

Patrik sa tak po ďalšej dôležitej výhre dostal zasa o kúsok bližšie k titulovej šanci, ktorá pri správnej konštelácii hviezd môže prísť už v budúcom súboji. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Patrik Kincl: V prvom kole to smrdelo prúserom, nakoniec sa to ale podarilo