Lefevere o Saganovi: Záujem máme, ale podľa mojich podmienok

Manažér tímu Deceuninck - Quick Step Patrick Lefevere
Manažér tímu Deceuninck - Quick Step Patrick Lefevere (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|6. apr 2021 o 16:03

V hre zostáva aj zotrvanie v tíme Bora-Hansgrohe.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan často vo svojej kariére zvádzal súboje s jazdcami tímu Deceuninck - Quick-Step. Najmä na jarných klasikách sú Yves Lampaert, Zdeněk Štybar či Julian Alaphilippe jeho hlavnými súpermi. 

V budúcej sezóne by sa však z veľkých rivalov mohli stať tímoví kolegovia. Podľa francúzskeho športového denníka L'Équipe by mal 31-ročný slovenský multišampión v budúcej sezóne zamieriť práve do tohto belgického tímu.

Lefevere poprel nejaké rokovania 

Dlhoročný šéf Quick Stepu Patrick Lefevere na základe medializovaných informácii nevylúčil záujem o Petra Sagana, ale odmietol, že už nastali nejaké rokovania v súvislosti s jeho možným prestupom.

"Záujem máme, ale podľa mojich podmienok. Zatiaľ však oficiálne o ňom nepadlo ani slovo, takže k tomu veľmi nemám čo povedať," uviedol Lefevere pre belgický denník Het Nieuwsblad, cituje ho web velonews.com. 

Šesťdesiatšesťročný skúsený manažér naznačil, že pre Sagana a ľudí, ktorí by sa spolu s ním mohli presunúť do jeho tímu, nemá výnimočne veľa peňazí.

Napriek množstvu úspechov sa rozpočet tímu Deceuninck - Quick-Step dlhodobo pohybuje skôr v strede hierarchie tímov World Tour.

Denk: Rokujeme o predĺžení zmluvy

Šéf tímu Bora-Hansgrohe Ralph Denk sa minulý týždeň vyjadril, že je vďačný za to, čo Peter Sagan urobil pre nemecký tím, ale podľa neho má trojnásobný majster sveta už najlepšie roky kariéry za sebou. 

V utorok sa vyjadril opäť, no už v celkom inom zmysle. 

"Peter je súčasť DNA nášho tímu a cíti sa u nás veľmi dobre. Jeho zmluva sa končí a rokujeme o jej predĺžení," povedal pre agentúru DPA.

"Treba napraviť to, o čom sa v uplynulých dňoch špekulovalo v médiách. To bude nejaký čas trvať, nič ešte nie je rozhodnuté a uvidíme, aký bude výsledok," dodal. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Lefevere o Saganovi: Záujem máme, ale podľa mojich podmienok