Sagana mohol mať ako prvý, svoje rozhodnutie Lefevere oľutoval

Patrick Lefevere je šéfom tímu Etixx QuickStep
Patrick Lefevere je šéfom tímu Etixx QuickStep (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|1. máj 2016 o 23:08

Už pred siedmimi rokmi bol veľmi silný. Nemal som vtedy peniaze na ďalšieho jazdca a nevedeli sme sa dohodnúť. Chceli sme, aby prišiel o rok, spomína šéf tímu Etixx QuickStep na prvé rokovania s Petrom Saganom.

BRATISLAVA. Mal len osemnásť, keď sa Peter Sagan prvý raz uchádzal o miesto medzi profesionálmi. Belgický tím QuickStep patril i v tom čase medzi špičku. Mladých jazdcov, ktorí sa doň chceli dostať, boli stovky. Medzi nimi aj Sagan.

„Aj dnes si na to spomínam, keď k nám vtedy prišiel. Naozaj už vtedy bol veľmi silný, hoci nemal takú vypracovanú postavu,“ spomína si šéf tímu Patrick Lefevere.

Sagan ho zaujal. Na testoch bol spoločne s vtedajším veľkým rivalom Poliakom Michalom Kwiatkowskim.

„Lenže Peter nevedel po anglicky, hovoril po taliansky. Ťažko sme sa dohadovali. Navyše sme mali vtedy iba profesionálny tím a mal som už podpísaných 23 jazdcov. Nemal som peniaze na ďalšie posily. Čo som mal robiť? Navrhoval som mu, aby ešte rok na sebe pracoval a prišiel na budúcu sezónu. Videl som na ňom, že bol z toho veľmi sklamaný.“

So Saganovým manažérom rokoval

Lefevere neskôr toto rozhodnutie oľutoval. Sagana vyskúšal taliansky tím Liquigas a dal mu šancu. Zvyšok už všetci poznáme.

„Veľmi nám vtedy pre talenty chýbal tím, v ktorom by sa mohli rozvíjať. Dnes už taký máme a tu majú mladí jazdci priestor sa ukázať. Tí najlepší potom prejdú k profesionálom. Za posledné roky sa takto presadili Vakoč, Alaphilippe a Wisnowski.“

Teraz sa o príchode Petra Sagana do tímu, ktorému Lefevere šéfuje, hovorí opäť. Manažér slovenského cyklistu Giovanni Lombardi už prijíma ponuky, keďže tím Tinkoff s veľkou pravdepodobnosťou po tejto sezóne ukončí svoju činnosť.

„Stretol som sa s Peťovým manažérom, ale

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana mohol mať ako prvý, svoje rozhodnutie Lefevere oľutoval