Pašek si angažmán v Znojme rozmyslel a vrátil sa do Skalice

SITA|19. aug 2008 o 19:29

SKALICA 19. augusta (SITA) - Krátko po semifinálovom vyradení Skalice s Košicami v play-off uplynulého ročníka Slovnaft extraligy sa objavila informácia o odchode útočníka Záhorákov Dušana Pašeka do českého ...

SKALICA 19. augusta (SITA) - Krátko po semifinálovom vyradení Skalice s Košicami v play-off uplynulého ročníka Slovnaft extraligy sa objavila informácia o odchode útočníka Záhorákov Dušana Pašeka do českého Znojma. Pašek je však v súčasnosti stále v tíme trénera Petra Oremusa a z angažmánu u českého extraligistu napokon zišlo. "So Znojmom som bol prakticky dohodnutý, no stanovil som si iné priority a vrátil som sa späť do Skalice," citovala oficiálna internetová stránka Záhorákov www.hc36.sk slová Dušana Pašeka, ktorými vysvetlil svoj návrat späť. Syn legendárneho útočníka sa dohodol s vedením Skalice na ďalšej spolupráci. V Znojme sa Pašek stihol ukázať na tréningu, po pár dňoch bol však opäť na Záhorí. "Nakoniec som sa dohodol so Skalicou. Verím, že to nebudem ľutovať, máme tu dobré mužstvo," pokračoval Pašek.

Skaličania majú za sebou už dva prípravné turnaje. Na tom prestížnejšom v ruskej Ufe obsadili 5. miesto, a to v Rusku chýbal Žigmund Pálffy, najväčšia hviezda slovenskej extraligy. Dušan Pašek zaznamenal na turnaji dva góly. "Nešli sme tam s veľkými očami. Mohli sme však spraviť lepší výsledok, keby sme boli úspešnejší v koncovke," povedal Skaličan s číslom 22 na drese. Skalica v Ufe odohrala vyrovnané zápasy, iba celkový víťaz turnaja Avangard Omsk zdolal slovenský tím výraznejším skóre - 6:3. Zápasy proti bohatým ruským klubom, na súpiskách ktorých nechýbajú známe mená, boli akiste dobrou školou pre slovenských hokejistov.

"Pre každého hráča to bola dobrá skúsenosť, najmä pre tých mladších. Určite bolo pre nás užitočné hrať proti Jágrovi, Radulovovi a ďalším. Nepodarí sa to každý deň a myslím si, že každý z nás si z toho niečo zobral," povedal Pašek. Druhým prípravným turnajom so skalickou účasťou bol tradičný trenčiansky Rona Cup. Na ňom Skaličania skončili napokon druhí za Zvolenom. O ich konečnom umiestnení rozhodol súboj so Znojmom. Po víťazstvách nad Zlínom (3:2) a Třincom (4:2) už tretí triumf nepridali a prehra 2:4 znamenala pre tím Petra Oremusa konečné 2. miesto. "Na turnaj sme šli s najvyššími ambíciami. Konečné druhé miesto nás mrzí, no myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť," dodal 23-ročný rodák z Bratislavy, ktorý okrem Skalice hral aj v materskom Slovane a v HK Ružinov.


Nachádzate sa tu:
Domov