Bez Holdenerovej či Gisinovej. Švajčiari ovládli paralelnú súťaž

Andrea Ellenberger.
Andrea Ellenberger. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. mar 2022 o 13:42

Vo finále zdolali Rakúsko.

COURCHEVEL. V tímovej paralelnej súťaži vo finále Svetového pohára alpských lyžiarov vo francúzskom Méribeli triumfoval výber Švajčiarska v zložení Delphine Darbellayová, Andrea Ellenbbergerová, Fadri Janutin a Livio Simonet.

Vo finále si Švajčiari poradili s Rakúšanmi (Ricarda Haaserová, Katharina Huberová, Katharina Truppeová, Stefan Brennsteiner, Patrick Feurstein a Fabio Gstrein) 3:1.

Devätnásťročná Darbellayová síce v úvode podľahla skúsenejšej Haaserovej, no Simonet potom zdolal Brennsteinera, Ellenbergerová si poradila s Truppeovou a Janutin s Feursteinom.

Švajčiari na ceste do finále vyradili Kanaďanov a Nemcov, Rakúšania zase Slovincov a Nórov. V súboji o tretie miesto nemecké kvarteto Lena Dürrová, Antonia Kermerová, Fabian Gratz a Julian Rauchfuss pokorilo Nórov 3:1.

Nemci už vo štvrťfinále zaskočili Talianov, keď chyby Lucu De Aliprandiniho využil Fabian Gratz a rozhodol.

V Méribeli štartovalo iba osem tímov a keďže piatková súťaž nemala vplyv na boje o krištáľové glóbusy, na štarte chýbali viaceré výrazné postavy sezóny. Na víkendové súboje v slalome a obrovskom slalome sa medzi ženami šetrili Rakúšanka Katharina Liensbergerová či Švajčiarka Wendy Holdenerová, medzi mužmi nórske slalomárske esá Henrik Kristoffersen, Lucas Braathen a Atle Lie McGrath.

Prvenstvo spred roka zo švajčiarskeho Lenzerheide obhajovali Nóri, vo februári na ZOH v Pekingu tímovú súťaž ovládli Rakúšania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Bez Holdenerovej či Gisinovej. Švajčiari ovládli paralelnú súťaž