Úraz ho nezlomil. Súťažil na letných hrách, teraz postúpil do Pekingu

Peter Kaščák.
Peter Kaščák. (Autor: PARALYMPIC.SK/IGOR KUPČO)
Miloslav Šebela|9. dec 2021 o 11:25

Peter Kaščák je súčasťou úspešného príbehu slovenského parahokeja.

BRATISLAVA. Slovenskí parahokejisti sa tešia z historického postupu na paralympijské hry do Pekingu. Na kvalifikačnom turnaji v Berlíne vybojovali výborné druhé miesto, keď prehrali len s víťazmi skupiny Talianmi. 

Veľkú radosť z úspechu prežíval aj 39-ročný obranca Peter Kaščák. 

„Naša príprava smerovala k tomuto turnaju. Bolo to náročné obdobie. Držali sme sa pri zemi, ale verili sme si, že by sa nám mohlo podariť vybojovať si postup,“ opisuje Kaščák. 

Náročný bol najmä zápas proti Talianov, ktorí skupinu vyhrali. „Vedeli sme, že to bude zlomový zápas. Z oboch strán to bolo vyrovnané. Urobili sme viac chýb a Taliani to využili Sú skúsenejší, vyhrali zaslúžene.“ 

Nič neľutuje

Všetci slovenskí hráči i tréneri sa zhodujú, že o postupe rozhodol kolektívny výkon. Bola to skladačka, do ktorej všetko zapadlo. Každý člen tímu urobil svoj diel. 

„Hrali sme svoju hru a svoj systém, ktorý nám určili tréneri. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo vybojovať postup. Dobre sa na paralympiádu pripravíme. Verím, že sme nepovedali posledné slovo,“ opisuje. 

Peter Kaščák má amputované nohy. Nebolo to tak odmalička. Keď mal dvadsať rokov, prišlo k nehode. Rodák zo Starej Ľubovne sa k tomu momentu nerád vracia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Úraz ho nezlomil. Súťažil na letných hrách, teraz postúpil do Pekingu