26.07.2024 09:00
Deň 0
Minúta po minúte
Live

ONLINE: Otvárací ceremoniál OH 2024 v Paríži dnes, LIVE

Otvárací ceremoniál OH 2024
Otvárací ceremoniál OH 2024 (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. júl 2024 o 16:30

Sledujte s nami otvárací ceremoniál OH v Paríži 2024 ako ONLINE prenos (LIVE).

PARÍŽ. Olympijské hry v Paríži majú dnes pred sebou úvodný otvárací ceremoniál.

Namiesto tradičného sprievodu sa športovci budú plaviť po rieke Seina.

Slovenskými vlajkonosičmi budú reprezentanti vo vodnom slalome Zuzana Paňková a Jakub Grigar.

Otvárací ceremoniál sledujte s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Otvárací ceremoniál OH 2024 v Paríži (olympiáda, piatok, NAŽIVO)

Olympijské hry  2024/2025
26.07.2024 o 19:30
Zahajovací ceremoniál LOH v Paríži 2024
Prebiehajúci
Prenos
20:40
Vyzerá to, že sa nám v programe rysuje menšia dráma... z Louvru zmizol slávny obraz Mony Lisy.
20:32
importantNa scénu prichádzajú športovci Česka, ich vlajku nesie olympijský víťaz v džude Lukáš Krpálek a majsterka sveta v lukostreľbe Marie Horáčková.
20:28
Maskovaný protagonista otváracieho ceremoniálu sa následne presúva do slávnej galérie Louvre, odkiaľ sledujeme pokračovanie defilé športovcov jednotlivých krajín.
20:26
V ďalšej časti programu hrá prím francúzska speváčka Aya Nakamura v zlatom kostýme, ktorá vystupuje na jednom z parížskych mostov Ponte des Arts v sprievode hudby Francúzskej republikánskej gardy.
20:19
Pokračujeme umeleckými scénami z francúzskej revolúcie a metalovým vystúpením kapely Gojira, nasledovaným áriou z opery Carmen.
20:12
Na scénu prichádzajú skrinky z dielne známeho luxusného módneho návrhára, ktoré ukrývajú medaily pre najúspešnejších športovcov. Každá z medailí v sebe nesie kúsok ocele z Eiffelovej veže.
20:06
Na programe je ďalšie umelecké vystúpenie, ktoré v ružových odtieňoch predviedli tanečnice z Moulin Rouge na motívy modernizovaného kankánu. V Paríži mierne poprchá. Následná časť programu symbolizuje rekonštrukciu katedrály Notre-Dame po požiari v roku 2019.
20:00
Celý ceremoniál sa nesie v odtieňoch ružovej farby, ktorá by mala symbolizovať lásku a otvorenosť Parížanov.
19:54
Pokračujeme v defilé športovcov, veľký potlesk zožali zástupcovia susedného Belgicka.
19:52
Prvé umelecké vystúpenie priniesla speváčka Lady Gaga, ktorá sa predviedla v duchu tradičného francúzskeho kabaretu inšpirovaného jeho hviezdou Jeanmarie Zizi.
19:44
Paradoxne, vzhľadom na to, že športovci nastupujú podľa francúzskej abecedy, na jednej lodi sme po športovcoch Afganistanu mohli vidieť aj zástupcov Južnej Afriky (Afrique du Sud) či Nemecka (Allemagne).
19:40
Ceremoniál sa začína slávnostným defilé športovcov, ktorí netradične prichádzajú na lodiach po rieke Seine. Naopak, tradične prví sú športovci Grécka, ktorí svetu v staroveku olympijské hry darovali.
19:38
Heslom otváracieho ceremoniálu je "Ca ira" čo by sa dalo preložiť ako "Vyjde to". Budeme veriť, že organizátori budú mať pravdu.
19:36
V záhradách Trocadero diváci vítajú prezidenta Medzinárodného olympijského výboru Thomasa Bacha a prezidenta Francúzska Emmanuela Macrona. Práve on by mal podľa tradície oficiálne otvoriť olympijské hry.
19:34
Ako prvý si prevzal olympijskú pochodeň azda najslávnejší francúzsky futbalista Zinedine Zidane, ktorý s ňou vbehol do parížskeho metra. Následne ju odovzdal trojici parížskych detí. Tie sa vydali do slávnych parížskych katakomb.
19:31
importantOtvárací ceremoniál 33. Olympiády sa oficiálne začína.
19:26
Oficiálny štart slávnostného otváracieho ceremoniálu parížskej Olympiády sa nezadržateľne blíži... Najmenej početné výpravy vyslali tímy Somálska, Lichtenštajnska, Nauru a Belize, ktoré majú iba po jednom športovcovi. Naopak, najpočetnejšiu výpravu do Paríža vyslali USA s 592 športovcami, jedinou ďalšou krajinou s viac ako 500 pretekármi sú domáci Francúzi (573).
19:15
Olympijské súťaže sa uskutočnia na mnohých športoviskách v Paríži, jeho okolí i ďalších francúzskych mestách, ktoré budú hostiť hlavne futbalové zápasy. Zrejme najzaujímavejšie to budú mať pretekári v surfingu, ktorí si sily zmerajú až v takmer 16-tisíc kilometrov vzdialenej Francúzskej Polynézii. Z tradičných parížskych športovísk sa športovci predstavia na futbalovom Parku Princov ale aj na Stade de France, ktorý bude hostiť atletické súťaže. Športovým fanúšikom netreba predstavovať ani tenisový areál Roland Garros, kde sa okrem tenistov predstavia aj boxeri.
19:01
importantSlovenský olympijský výbor vyslal na parížske olympijské hry najmenej početnú výpravu vo svojej histórii, v ktorej je iba 28 športovcov. Český olympijský tím bude mať v Paríži 111 športovcov. Česi pritom prišli o potenciálnych medailových favoritov v osobe tenistky Vondroušovej a zápasníka Romanova.
18:47
Na parížskej Olympiáde budú súťažiť športovci z 206 národných olympijských výborov (vrátane olympijského tímu utečencov), sily si zmerajú v 329 disciplínach v 32 športových odvetviach. Zatiaľ čo pred sto rokmi tvorili ženské športovkyne iba niečo viac ako 4%, tento rok je pomer mužov a žien na Olympiáde takmer rovnaký.
18:30
Francúzski organizátori sľubujú výnimočný a doteraz nevídaný ceremoniál. Výnimočnosť ceremoniálu naznačuje aj to, že sa nemá uskutočniť tradične na štadióne, ale na rieke Seine a v záhradách Trocadero, kde by sa mali uskutočniť aj všetky tradičné oficiality. Plány organizátorov však podľa predpovedí môže skomplikovať aj mierny dážď.
Vitajte pri našom prenose z otváracieho ceremoniálu 33. Olympiády v Paríži. Metropola Francúzska hostí najväčší športový sviatok po tretí raz v histórii, po rokoch 1900 a 1924. Pred sto rokmi bol prezidentom Medzinárodného olympijského výboru otec myšlienky obnovenia starovekých olympijských hier, Barón Pierre de Coubertin.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 19:30.
Hráči amerického basketbalového tímu na OH 1992 v Barcelone zľava Larry Bird, Scottie Pippen, Michael Jordan a Clyde Drexler po víťaznom finále. rozhovor
dnes 14:00
Tréner Naglič: Američania dostali od Európanov zopár faciek, v Paríži budú dominovaťTréner Slovákov spomína na OH 1992 v Barcelone.
dnes 14:00
Dážď na rieke Seina v Paríži
dnes 15:001
Meteorológovia hovoria o katastrofe. Otvárací ceremoniál poznačí masívny dážďV Paríži sa očakávajú silné zrážky zodpovedajúce 15-dňovému dažďu.
dnes 15:001
Ilustračná fotografia.
dnes 17:05
Odhalili ho pár hodín pred ceremoniálom. Paríž má prvého dopingového hriešnikaPozitívny test mal iránsky džudista.
dnes 17:05
Olympijské kruhy pred parížskou radnicou.Kto bude kráľ šprintu a ako budú páliť Slovenky? Pozrite si tucet očakávaní OH v ParížiHry v Paríži slávnostne otvoria v piatok.
Marián Kovačócy.
dnes 12:20
Kovačócyho čakajú tretie hry. Vrchol sezóny. Urobím maximum, hovoríO konkrétnych cieľoch v Paríži hovoriť nechcel.
dnes 12:20
Jasmine Paoliniová.
dnes 12:07
Finalistka Roland Garros má na OH v Paríži jediný cieľ. Chce selfie s NadalomKeďže Jannik Sinner sa pre chorobu odhlásil z olympiády v Paríži, Jasmine Paoliniová bude najväčšou talianskou nádejou v tenise.
dnes 12:07
Vodní slalomári, zľava Matej Beňuš, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková a Jakub Grigar pred OH 2024.
dnes 10:05
VIDEO: Slováci sa predstavia na OH v štýlovej kolekcii, prevláda modrá a červenáInšpiráciou pre oblečenie bol historický región Čataj.
dnes 10:05
Bev Prestamnová.
dnes 08:001
Ženský tím Kanady sa rozpadá. Po incidente s dronom opustila reprezentáciu aj hlavná trénerkaČlen kanadskej futbalovej reprezentácie žien sledoval tréning Nového Zélandu pomocou dronu.
dnes 08:001
Rafael Nadal.
dnes 07:08
Nadal pociťoval počas tréningu bolesti. Jeho štart v Paríži je otázny, tvrdí trénerŠpanielsky tenista by sa mal na OH predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza.
dnes 07:08
Solbjork Minke Andersonová.
dnes 07:49
Dánsku cyklistku zrazilo auto, sen o olympijských hrách sa jej rozplynulNamiesto Andersonovej bola do Paríža povolaná dánska šampiónka v cestných pretekoch Rebecca Koernerová.
dnes 07:49
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»ONLINE: Otvárací ceremoniál OH 2024 v Paríži dnes, LIVE