Real Madrid hladko triumfoval, Ronaldo dal hetrik

Cristiano Ronaldo odohral ďalší skvelý zápas.
Cristiano Ronaldo odohral ďalší skvelý zápas. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. máj 2017 o 20:40

Real Madrid má nakročené do finále. Doma nedostal gól.

1. zápas semifinále LM 2016/2017:

Real Madrid - Atletico Madrid 3:0 (1:0)

Góly: 10., 73. a 86. Ronaldo. ŽK: Isco - Koke, Niguez, Savič, rozhodoval: Atkinson (Ang.)

Real: Navas - Carvajal (46. Nacho), Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrič - Isco (68. Asensio), Benzema (78. Vazquez), Ronaldo

Atletico: Oblak - Lucas, Savič, Godin, Filipe Luis - Koke, Gabi, Niguez (58. Gaitan), Carrasco (68. Correa) - Griezmann, Gameiro (57. Torres)

BRATISLAVA. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v utorkovom úvodnom súboji semifinále Ligy majstrov 2016/2017 nad mestským rivalom Atleticom 3:0.

Hetrikom sa v domácom drese blysol portugalský kanonier Cristiano Ronaldo, ktorý sa trafil v 10., 73. a potom aj v 86. minúte.

Real hladko zdolal Atletico Madrid a má nakročené do finále: fotogaléria

3.5.2017

Domácim sa zranil obranca Carvajal, ktorého ešte v prvom polčase musel vystriedať Nacho. Zatiaľ nie je jasné, o aké zranenie ide.

Odveta je na programe 10. mája na štadióne Atletica.

Online prenos:

Liga majstrov Semifinále 2016/2017
02.05.2017 o 20:45
Real Madrid
3:0
(1:0, 2:0)
90+3 minúta
Ukončený
Atlético Madrid
Prehľad
Góly: 10. Ronaldo, 73. Ronaldo, 86. Ronaldo. ŽK: 48. Isco (REA) – 26. Koke (ATM), 53. Saúl (ATM), 83. Savić (ATM). Rozhodca: Martin Atkinson.
Prenos
Real Madrid ovládol prvé semifinále a pred odvetou má vynikajúcu pozíciu. Hostia si nevypracovali v podstate žiadnu možnosť, za to Cristiano Ronaldo strelil hattrick a v posledných troch dueloch Ligy majstrov dal osem presných zásahov. Vo vyraďovacej časti najprestížnejšej klubovej súťaži dal vo svoje kariére už 52 gólov. Odveta bude ešte určite veľmi náročná, ale náskok má "Biely balet" dobrý.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Lucas Vazquéz ešte poslal Nacha do šestnástky, ktorý hľadal Ronalda pod sebou. Na poslednú chvíľu tam prišiel teč, takže Portugalčan nezakončil.
90+2
Roh sa síce domácim nepodaril, ale to ich vôbec nemusí mrzieť, pretože loptu majú stále na kopačkách a taktiež držia aj náskok troch gólov.
90+1
Asensio sa dostal dopredu, videl otvorenú obranu a tak centroval na Ronadla. Savič jeho pokus zrazil tesne vedľa vlastnej brány. Bude to roh.
90+1
Nadstavujú sa 3 minúty.
90
Kroos telom zastavil prienik Correu popri postrannej čiare, čo je posúdené ako faul. Pred Navasa priletí dlhý pas od Gabiho z vlastnej polovice, lenže zakončenie medzi tri žrde našlo Navasa.
89
Griezmann sa pokúsil o center do pokutového územia pre nabiehajúceho Correu. Hru dobre čítal Sergio Ramos a prihral hlavou na Keylora Navasa.
88
Luka Modrič sa dostal k odrazenej lopte v šestnástke Atlética, no bol z uhlu a mal to ešte na dlhú nohu. Priestor troch žrdí netrafil.
87
Pas zo stredu poľa nebol vôbec presný. Gaitán síce spoluhráčovi ďakuje, no ten pas bol veľmi vysoký a ťažký na spracovanie.
86
goalReal Madrid dal gól!
Ďalší hattrick toho najpovolanejšieho prichádza po kontre domáceho celku. Lucas Vazquéz vbehol z krídla do šestnástky, prihral pod seba, Casemiro loptu pustil, ale osamotený CRISTIANO RONALDO vedel, čo robiť.
85
Sergio Ramos poslal nádherný pas na Lucasa Vazquéza do šestnástky Atlética, no dobre čítal hru aj Oblak a pri lopte bol skôr, ako útočník domácich.
84
Asensio ušiel až k šestnástke Atlética, ale celú cestu ho stíhal Griezmann a nakoniec mu loptu aj odobral.
83
yellowCardŽltú kartu dostáva Stefan Savić (Atlético Madrid).
82
Kombinácia hostí sa na ľavej strane nepodarila, nakoľko prihrávka Griezmanna popri postrannej čiare bola na Filipeho Luísa nepresná.
81
Mladý Asensio sa dostal k peknému prieniku, po ktorom našiel dobre postaveného Lucasa Vazquéza, no ten zakončením netrafil priestor troch žrdí.
80
Gaitán dostihol dlhý pas na ľavé krídlo, avšak jeho center na trojicu spoluhráčov v šestnástke presný nebol a preto dopredu ide Asensio.
79
Lucas Vazquéz síce nedostal dobrý pas od Nacha, ale proti Godínovi zabojoval a narobil mu problémy. Napokon to však bude aut pre hostí.
78
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Lucas Vázquez.
77
Nakoniec to bol Gaitán, ktorý krútil center smerom do brány. Keylor Navas si dal pozor, navyše prišiel ofenzívny faul a na zemi ostal ležať Casemiro.
76
Correa si vypýtal faul od Marcela, takže Atlético bude mať k dispozícii priamy kop. Centrovať do veľkého vápna bude kapitán Gabi.
75
Asensio dostal loptu na hranicu šestnástky, kde však nepresne prihral a dopredu prešli hostia. Neuspel ani ďalší striedajúci hráči a síce Correa.
74
Atlético Madrid má posledné minúty, aby niečo vymyslelo, pretože stav 0:2 z jeho pohľadu do odvety ideálny nie je.
73
73
goalReal Madrid dal gól!
Benzema dostal loptu na hranici šestnástky, posunul ju viac na pravú stranu a tá aj so šťastím prešla cez Filipeho Luísa a CRISTIANO RONALDO ju rezolútne poslal za Oblaka.
72
Godín odvrátil centrovaný pas Asensia, ktorý smeroval na Benzemu a tak Francúz zakončoval nemohol.
72
Savič sa tlačil do zakončenia po dlhom pase, avšak pomohol si faulom, ktorý Atkinson videl. Rozohrávať bude môcť Keylor Navas.
71
Teraz je faulovaný práve Filipe Luís, ktorému to Ronaldo ako keby trochu v strede poľa vrátil. Koke tak bude centrovať z veľkej diaľky.
70
Filipe Luís si za necelú minútu dvakrát pomohol nedovoleným zákrokom, keďže na krídle bol neskoro. Najprv trafil Nacha, teraz Modriča, ale kartu ešte nedostal.
69
Marco Asensio sa po krídle ďaleko nedostal, pretože dobre ho stíhal Hernández a poslal loptu za autovú čiaru. Marcelo ju vrátil len dozadu,
68
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Marco Asensio.
Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Ángel Correa.
67
Benzema dostal loptu do šestnástky, chcel ešte prihrať pod seba, ale pokazil to na plnej čiare, keďže poslal niečo nepresné nad bránu Oblaka.
66
Marcelov prudký nákop z krídla zo šestnástky vypadol a loptu už nedokázal proti presile udržať ani Isco.
65
Ronaldove kľučky na Hernándeza nefungovali. Mladý obranca odkopol loptu do autu a tak môže v akcii pokračovať Real Madrid.
64
Koke poslal pas sprava na Torresa, ktorý presný nebol, ale prvého menovaného trafil nechcene Isco. Ten už nevedel zastaviť svoj pohyb.
63
Sergio Ramos sa vybral dopredu, kde ho však v stredovom kruhu zastavili niekoľkí futbalisti Atlética Madrid.
62
Isco sa krásne presadil na pravej strane, dostal sa až k centru, ktorým hľadal Benzemu na hrote, avšak prvý pri lopte bol brankár Oblak.
61
Marcelo zastavil akciu súpera na vlastnej polovici, dostal sa cez niekoľko hráčov a prihral na ľavé krídlo, kde však Isco s Ronaldom ďaleko neprešli.
60
Hernández získal loptu na polovici súpera. Gaitán následne našiel pred šestnástkou Kokeho, ale jeho pokus z voleja ide vedľa brány.
59
Marcelova prihrávka na hranicu šestnástky Ronalda nenašla, Benzema nezakončil a tak dopredu prešiel Carrasco, no skvele ho zastavil Nacho.
58
58
changeStriedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ñíguez Saúl, prichádza Nicolás Gaitán.
57
changeStriedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Fernando Torres.
57
Carrasco sa pokúsil o zakončenie spoza šestnástky, keď si loptu posunul okolo svojho strážcu, no nenamieril presne.
56
Gameiro si na krídle nerozumel s Filipem Luísom a tak hostia na krídle o loptu prišli. Rýchlo ju však získali a pokračujú v kombinácii.
55
Atlético Madrid na svojej polovici veľmi dobre bráni a nepúšťa hráčov Realu Madrid na dostrel brány Oblaka, ktorý je v týchto chvíľach bez práce.
54
Kroosov center z priameho kopu hľadal Sergia Ramosa, ale ten sa do zakončenia nedostal. Casemiro následne prihral na Navasa až z útočnej polovici.
53
yellowCardŽltú kartu dostáva Ñíguez Saúl (Atlético Madrid).
52
Kroos našiel iba Godína a aj keď Real Madrid ešte loptu udržal, Marcelo ju vrátil veľmi nepresne. Od brány tak môže odkopávať Oblak.
51
Po trochu prifilmovanom páde Carrasca pred šestnástkou súpera prešiel do kontry Ronaldo, ale jeho prihrávka na Benzemu končí odkopom hostí na roh.
50
Sergio Ramos prešiel v strede poľa cez Griezmanna a tak sa kapitánovi Realu logicky píska faul na svojho francúzskeho protivníka.
49
Prihrávka hostí na hrot ofenzívy pre Gameira či Griezmanna sa neujala, pretože po nepresnosti sa k lopte dostal brankár Keylor Navas.
48
yellowCardŽltú kartu dostáva Isco (Real Madrid CF).
48
Isco sa sám pokúsil dostať cez Carrasca k centru na ľavej strane. To sa mu nepodarilo a Belgičan si loptu zobral. Následne ale v ďalšom súboji fauloval práve spomínaný Španiel Hernándeza.
47
Atlético Madrid dlho drží loptu, lenže prihrávka Carrasca z krídla na Gameira úspešná nebola, keďže toho predskočil Sergio Ramos a loptu zobral.
46
Do druhého polčasu nastúpili tímy s jednou zmenou, pretože zraneného Carvajala musel vymeniť Nacho.

Real Madrid CF: Navas – Carvajal (46. Nacho Fernández), Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo

Atlético Madrid: Oblak – Hernández, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl, Ferreira-Carrasco – Griezmann, Gameiro
46
changeStriedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Nacho Fernández.
46
Začal sa druhý polčas.
Real Madrid bol hlavne v prvej polovici tohto polčasu lepším tímom a hostia môžu byť radi, že inkasovali len raz a to v desiatej minúte z hlavy Cristiana Ronalda. Hra sa časom vyrovnala, no Atlético veľké gólové šance, ako jeho súper, nemalo. "Merengues" však prišlo o Daniela Carvajala, ktorý sa v úplnom závere zranil.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Savič sklzom zastavil na krídle prenikajúceho Karima Benzemu a to je posledné, čo sa v prvej časti udeje. Na začiatku tej druhej do hry za Carvajala pravdepodobne zasiahne Nacho.
45+2
importantBudeme striedať, Carvajal v dnešnom zápase dohral.
45+1
Daniel Carvajal ostal ležať na zemi po vzdušnom súboji, kedy zle dopadol na trávnik a nevyzerá to s ním najlepšie. Verme, že zranený nebude. Nacho sa už ale začína rozcvičovať.
45+1
Nadstavuje sa 1 minúta.
45
Diego Godín odvrátil center Kroosa pred Ramosom na kopačku Modriča, lenže ten z voleja vystrelil veľmi ďaleko od brány Jana Oblaka.
44
Pokus Realu Madrid o prechod po ľavej strane nebol taký rýchly, ako domáci chceli, ale Marcelo získal roh a tak "Biely balet" ostane vpredu.
43
Carvajal tečoval center z krídla. Lopta padala na Griezmanna, lenže dobre čítal hru Keylor Navas a loptu stiahol pre seba.
42
Atkinson vhodil rozhodcovskú loptu, ktorú Modrič posla športovo k Oblakovi a tak svoju akciu rozvíja Atlético Madrid.
41
Godín prehral hlavičku s Casemirom. Loptu následne odkopol Modrič, no ležať ostáva spomínaný Brazílčan, ktorý potrebuje ošetrenie od lekárov.
40
Koke to kopol dobre na hranicu malého vápna, lenže súboj vyhrali domáci. Avšak, Ronaldo odkopol veľmi zle. Zlyhal a bude to znova roh.
39
Keylor Navas rozohral do autu. Carrasco tak prešiel k centru do malého vápna, kde však Sergio Ramos odvrátil na rohový kop pre hostí.
38
Ronaldo sa pokúsil vyviesť loptu zo stredu poľa vpred, ale ocitol sa na zemi. Atkinson ponechal výhodu a tak Real kombinuje v okolí poliacej čiary.
37
Carrasco si hodil loptu na hranicu šestnástky, kde sa dostal aj k centru, no trafil iba Sergia Ramosa a Marcelo ju vyviezol dopredu.
36
importantCarvajal síce urobil chybu a Griezmann s Gameirom mohli ísť proti poslednému obrancovi Realu Madrid, lenže skvele vystúpil Varane a loptu vo francúzskom súboji zobral pre seba.
35
Marcelo cez Hernándeza vnikol až do pokutového územia, kde sa pokúsil o prudký nákop do malého vápna, našiel len Saviča.
34
Kombinácia Realu v strede poľa núti súpera behať, samotná momentálna činnosť však domácich dopredu neposúva.
33
Po Iscovom páde blízko šestnástky Atlética hra plynula ďalej. Benzema sa pokúsil poslať pätou loptu na krídlo, to sa mu cez Saviča nepodarilo.
32
importantGriezmann to nakoniec skúsil centrom na hranicu päťky, kde si najlepšie nabehol Godín, lenže jeho zakončenie v páde zblízka išlo nad bránu.
31
Faul domácich len niekoľko metrov pred pokutovým územím Realu Madrid znamená priamy kop pre hostí a Keylor Navas si bude musieť dávať veľký pozor.
30
Domáci si veľmi riskantne prihrávali pred vlastnou šestnástkou, vykombinovali z toho ale s bravúrou. Následný pas na krídlo už ale ideálny pre Isca nebol.
29
29
importantCristiano Ronaldo našiel centrovaným pasom Karima Benzemu, ten zastrihal vo vzduchu na hranici päťky, tesne bránu minul.
28
Isco vybojoval loptu blízko vlastnej brány, dopredu ho to ale nijak rýchlo nehnalo a preto prenechal loptu na spoluhráčov obrancov.
27
Teraz je to Atlético Madrid, kto drží loptu na svojich kopačkách. Snaží sa dostať až do zakončenia, avšak Koke bol odzbrojený pred šestnástkou súpera.
26
yellowCardŽltú kartu dostáva Koke (Atlético Madrid).
25
Real s loptou na vlastnej polovici, kde sa snaží kus upokojiť. Od začiatku stretnutia tlačí Atlético a už si vypracoval deväť streleckých pokusov.
24
24
importantCentrovaný pas Oblak vyrazil pred Benzenom priamo na kopačku Luku Modriča, ktorý napriahol spoza veľkého vápna, ale tesne priestor troch žrdí minul.
23
Benzema stratil loptu pred šestnástkou súpera, následne ju získal, ale potom sa na nej pošmykol a tak do zakončenia neprešiel.
22
Po nízkom centri Španiela hostia ešte dvakrát poslali loptu späť. Ani nákop vzduchom a ani prihrávka po zemi sa už neujali.
22
Center smerom na zadnú tyč našiel hlavu Varaneho, nasledovať bude roh a ten zahrá tiež Koke.
21
Koke sa dostal k postrannej čiare, kde ho fauloval Carvajal a tým pádom príde priamy kop pre Atlético. Centrovať by mal práve Koke.
20
Carvajal prešiel po pravej strane až k šestnástke, prihral na hranici šestnástky, kde loptu prenechal Ronaldo a Benzema zakončoval pod brvno. Oblak na všetko videl a navyše pokus Francúza náročný nebol.
19
Marcelo síce prihral loptu z hlavou po ťažkom nákope k postrannej čiare, lenže nedokázal ju udržať na hracej ploche, takže sa k nej dostanú hostia.
18
18
Toni Kroos mohol v krátkom slede poslať ďalší center z rohového kopu. Väčšina mu ale dnes nevychádza, čo bol aj tento prípad.
17
importantGameiro mohol vyrovnať, lenže výborne vybehol z brány Keylor Navas a v nájazde najprv trafil loptu, až potom prepadol Francúz, takže penalta sa nepíska. Koke poslal skvelú kolmicu.
17
Ďalší roh opäť zahral Toni Kroos. Isco loptu dostal na roh šestnástky, odkiaľ zakončil, no Oblak na celú situáciu videl a zasiahol.
16
16
importantTentoraz to Kroos kopol veľmi dobre, našiel hlavu Raphaela Varaneho a ten zakončoval k žrdi. Fantasticky zasiahol Oblak v bráne Atlética.
15
Real Madrid získal rohový kop, avšak Kroos našiel len hlavu Saúla. Marcelo ešte zabojoval a zrazeným centrom obstaral ďalší roh pre domácich. Ruky súpera sa nedoprosil.
14
Carvajal získal loptu na pravej strane, odkiaľ sa pozrel dopredu a snaží sa ju dostať na hrot, lenže to do pripravenej defenzívy súpera nejde najľahšie.
13
Sergio Ramos získal loptu, avšak Modrič ju nedostal na krídlo, ako zamýšľal. Carrasco dokázal odzbrojiť Marcela a loptu mu zobral.
12
Modrič diriguje hru v strede poľa, kde Real posúva loptu z kopačky na kopačku a dopredu sa tentoraz nijako neponáhľa.
11
Atlético Madrid sa pokúsilo o rýchlu odpoveď, ktorá však úspešná nebola, pretože obranný val domácich zobral loptu už na hranici šestnástky.
10
10
goalReal Madrid dal gól!
Kroosv center znova nebol dobrý, ale domáci zas ostali pri lopte. Po centri Sergia Ramosa ešte zakončenie neprišlo, no strela, alebo niečo v podaní Casemira čo od zeme vyskočilo našlo hlavu CRISTIANA RONALDA a ten hlavou z päťky prekonal Oblaka.
9
Kroosov center dobrý nebol, nakoľko ho hostia dostali preč, ale Casemiro ešte hľadal oblúčikom Ronalda. Hernández odpratal na rohový kop.
8
Ronaldo padá vedľa postrannej čiary niekoľko metrov od pokutového územia Atlética, takže z toho bude možnosť na zaujímavý priamy kop pre Kroosa.
7
7
importantCarvajal sa z ničoho nič aj so šťastím dostal z krídla do šestnástky a dokonca sám pred Oblakom, ale bol aj z uhlu a tak Slovinec vyrazil a Benzema nedokázal v ďalšej možnosti trafiť bránu.
6
Hostia sa nakoniec pred šestnástku súpera predsa len dostali, avšak na krídle o loptu prišli a Marcelo s Ramosom hru dokázali upokojiť.
5
Hráči Realu Madrid v strede poľa prišli o loptu, lenže hostia sa svojim postupným útokom ďaleko nedostali. Filipe Luís sa dostal po tlaku Casemira len dozadu.
4
4
Cristiano Ronaldo to vyskúšal z nejakých 20-25 metrov ľavačkou, lenže bránu Oblaka trafiť nedokázal. Prestrelil ju o niekoľko čísel.
3
Isco v strede poľa stratil loptu a tak po krídle prešiel Filipe Luís, ale po prihrávke na Carrasca tento Belgičan poslal veľmi zlý a nepresný center.
2
Ronaldo faulovaný pri postrannej čiare, Real Madrid ale rýchlo rozohral a posúva si loptu v strede poľa, kde o ňu po chvíli prišiel.
1
Výkop stretnutia mali hostia hrajúci v čierno-žltej kombinácii, Real Madrid má klasické biele dresy. Prvý nákop na ľavé krídlo sa hráčom Atlética nepodaril.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Asensio, Morata.

Atlético Madrid: Oblak – Hernández, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl, Ferreira-Carrasco – Griezmann, Gameiro.
Náhradníci: Moyà – Tiago, F. Torres, Á. Correa, Partey, Gaitán, Rodríguez.

Rozhodca: Martin Atkinson.
Najlepšia klubová súťaž vstupuje do svojej takmer poslednej fázy. Čaká nás už len päť stretnutí a po nich zistíme, kto získa "ušatú trofej" v sezóne 2016/17. V semifinále sa proti sebe postavia aj Juventus s Monacom, ale o niečo väčšiu pozornosť bude určite pútať stretnutie madridských rivalov.

Real Madrid CF

"Biely balet" v posledných dňoch prišiel o svoju prvú priečku v lige, kde sa po víťazstve v El Clásicu o skóre dostala FC Barcelona, no Real má ešte duel na pôde Celty Vigo k dobru.

Pred stretnutím s Atléticom si ale zverenci Zinedina Zidaneho spravili náladu výhrami proti La Coruni a naposledy aj Valencii.

Do úvodného semifinále sa určite nepozrú dvaja zranení hráči a síce Gareth Bale s Pepem. Dobrou správou je, že do hry sa už vrátil stopér Raphael Varane a vykartovaný nie je nik.

K dispozícii sú teda všetky hviezdy, ale ako sa ukazuje, Real Madrid hrá dobre aj bez Ronalda, Benzemu, či Kroosa, nakoľko na lavičke má náhradníkov ako James, Isco, Asensio, ktorí vedia plnohodnotne spoluhráčov zastúpiť.

Real Madrid môže byť prvým tímom v novodobej histórii Ligy majstrov, ktorý by mohol obhájiť zisk titulu. Naposledy sa to podarilo AC Milánu, keď zvíťazilo v roku 1989 a potom aj 1990.

"Merengues" cestou do tejto fázy v skupine skončili druhí za Borussiou Dortmund. Následne klub prešiel cez SSC Neapol (3:1, 3:1) a Bayern Mníchov (2:1, 2:4pp). Najlepším strelcom je Cristiano Ronaldo, ktorý dal sedem gólov.

Nominácia: Keylor, Navas, Casilla, Yáñez – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Danilo – Kroos, James, Casemiro, Kovačič, Modrič, Asensio, Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez, Mariano, Morata

Atlético Madrid

Menší madridský klub ešte stále nemá istý priamy postup do ďalšieho ročníka Ligy majstrov, pretože z aktuálneho tretieho miesta v lige mu na päty šľape s trojbodovou stratou FC Sevilla.

"Atleti" naposledy vyhrali na pôde Las Palmasu presvedčivo 5:0, pred tým ale prekvapivo nestačili na Villarreal a podľahli mu 0:1, čím ukončili deväť zápasovú ligovú sériu bez prehry.

V Lige majstrov sa Atlético pokúša o zisk svojho prvého titulu. Realu Madrid má navyše čo vracať, veď z posledných troch ročníkov sa tieto dva tímy dvakrát stretli vo finále a vždy zvíťazil kráľovský veľkoklub.

V prvom prípade to bolo výsledkom 4:1 po predĺžení a v druhom rozhodovali až pokutové kopy. Ako jediný sa pomýlil Juanfran. Teraz ale zverenci Diega Simeoneho cítia šancu, by získali poslednú trofej, aká im pod vedením tohto argentínskeho kouča chýba.

Cestou do semifinále Atlético vyhralo skupinu pred Bayernom, Rostovom a Eindhoven. Potom prišlo vyradenie Leverkusenu (4:2, 0:0) a Leicesteru (1:0, 1:1). Najviac gólov dal Antoine Griezmann – päť.

Problémom by ale mohla byť defenzíva, pretože nastúpiť nemôžu Juanfran s Josém Giménezom a otázne sú aj štarty Saviča či Vrsaljka.

Nominácia: Oblak, Moyá – Godín, Filipe Luís, Savič, Lucas Hernández, Alberto Rodríguez – Tiago, Koke, Saúl, Carrasco, Gabi, Partey, Gaitán – Griezmann, Torres, Gameiro, Correa
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real Madrid hladko triumfoval, Ronaldo dal hetrik