Cibulková po trojsetovej bitke končí v Indian Wells

Dominika Cibulková sa doteraz najďalej dostala v Indian Wells do štvrťfinále.
Dominika Cibulková sa doteraz najďalej dostala v Indian Wells do štvrťfinále. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. mar 2017 o 21:10

Slovenská tenistka nestačila na Rusku Pavľučenkovú.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells.

Dvojhra - osemfinále:

Anastasia Pavľučenkovová (19-Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (5-SR)

6:4, 3:6, 6:2

Ako nasadaná päťka podľahla devätnástke "pavúka" Ruske Anastasii Pavľučenkovovej 4:6, 6:3, 2:6.

Napriek prehre sa môže v pondelok posunúť na štvrté miesto svetového rebríčka WTA, čím by vyrovnala historické slovenské singlové maximum Miloslava Mečířa.

Dvadsaťpäťročná Pavľučenkovová, 21. v hierarchii, vyrovnala v bilancii s finalistkou seniorskej súťaže na Australian Open 2014 Cibulkovou na 5:5 vrátane mládežníckeho obdobia oboch.

Proti rivalke sa vyhla prípadnému štvrtému nezdaru v rade. Slovenka 15. februára na "harde" v osemfinále v katarskej Dauhe zvíťazila 7:5, 2:6, 6:2. Teraz na to nenadviazala.

"Mám rada odvety. Je to výborný pocit, že sa mi podarilo súperke vrátiť Dauhu, najmä keď tam som ja prehrala v troch setoch. Vtedy som bola veľmi sklamaná, teraz som omnoho spokojnejšia," vravela Pavľučenkovová na pozápasovej tlačovej besede, citoval ju web WTA.

Držiteľka ôsmich singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková hrala na tomto podujatí deviaty raz v kariére.

Stále platné miestne maximum v podobe štvrťfinále dosiahla pred troma rokmi, prehrala vtedy s Číňankou Na Li 3:6, 6:4, 3:6.

Online prenos:

WTA Indian Wells Osemfinále 2017
14.03.2017 o 21:13
Cibulková
1:2
(4:6, 6:3, 2:6)
Ukončený
Pavljučenkovová
Prenos
Dominika Cibulková je v online rebríčku svetovou štvorkou, no bude sa musieť spoliehať na zaváhanie Garbiñe Muguruzovej. Dnešný osemfinálový duel totiž nezvládla podľa predstáv a Anastasii Pavljučenkovovej podľahla po setoch 4:6, 6:3, 2:6. Po druhom sete to s ňou vyzeralo nádejne, no napokon sa musela skloniť pred svojou ruskou súperkou. Tá v slnečnej Kalifornii postupuje do štvrťfinále, v ktorom na ňu čaká Svetlana Kuznetsovová. Bohužiaľ, naša tenistka dnes nebola dominantou hráčkou na kurte a nezopakuje svoj výsledok z roku 2014. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.
Koniec zápasu
2:6
importantJe koniec! Dominika Cibulková nepredviedla najlepší servis, čo jej súperka dokázala zužitkovať. Víťazným úderom priamo z returnu ukončuje dnešný dramatický duel.
30-40
Anastasia Pavljučenkovová má prvú možnosť ukončiť dnešný duel. Zaskvela sa totiž víťazným úderom priamo z returnu.
30-30
Dominika Cibulková mala túto výmenu jasne vyhrať. Forhendový úder ale posiela vedľa bočnej čiary, čo možno považovať za veľkú chybu.
30-15
Tentokrát to Anastasia Pavljučenkovová zahrala oveľa lepšie. Dokázala rozhýbať svoju súperku a výmenu ukončila víťazným úderom z bekhendu.
30-0
Slovenská tenistka získava ďalší lacný bod. Svoj gem na servise má výborné rozohraný a ešte dramatizuje priebeh duelu.
15-0
Dominika Cibulková začína ôsmy gem veľmi dobre. Predviedla kvalitný servis, z ktorého pramení cenný priamy bod.
2:5
importantAnastasia Pavljučenkovová posiela loptičku len do siete, a tak budeme v dnešnom zápase pokračovať ďalej. Dominika Cibulková sa ešte chytá steblá nádeje, no musí získať aj ďalšie tri nasledujúce gemy.
40-30
Prvú hrozbu straty podania Anastasia Pavljučenkovová odvrátila. Z pravej strany predviedla skvelé podanie a zaznamenala priamy bod.
40-15
Vyzeralo to na eso, no napokon je z toho len dvojchyba. Dominika Cibulková dostáva šancu a má dva brejkbaly na záchranu v zápase.
30-15
Anastasia Pavljučenkovová zaznamenáva priamy bod z podania a je tri loptičky od víťazstva. Napriek tomu je v tomto geme lepšie na tom Dominika Cibulková.
30-0
Anastasia Pavljučenkovová si komplikuje cestu do štvrťfinále Indian Wells. V snahe o bekhendový víťazný úder prestrelila dvorec.
15-0
Ruská hráčka nezačína práve najlepšie. Dominika Cibulková nepredviedla nejaký skvostný return, no jej úder skončil len v sieti.
1:5
importantJe zrejme rozhodnuté! Dominika Cibulková netrafila loptičku vôbec dobre. Myslím, že to bolo dokonca rámom rakety. Každopádne, loptička sa do kurtu nezmestila a Anastasia Pavljučenkovová bude podávať na postup.
15-40
Prvý brejkbal ruská teniska nevyužila. Pri loptičke nebola v ideálnej pozícii a aj preto ju nasmerovala do polovice siete.
0-40
Ruská tenistka sa zaskvela forhendovým víťazným úderom a je veľmi blízko k možno rozhodujúcemu brejku. Má tri šance na zisk podania našej hráčky.
0-30
S našou tenisovou nádejou to nevyzerá dobre. Loptička z jej rakety skončila v aute, a tak sa Anastasia Pavljučenkovová dostáva do sľubného vedenia.
0-15
Teraz sme sledovali skutočne veľmi peknú výmenu. Anastasia Pavljučenkovová sa neskutočným spôsobom ubránila tlaku súperky, z posledných síl skrátila hru a teší sa zo zisku loptičky.
1:4
Dominika Cibulková nedokázala zdramatizovať priebeh piateho gemu. Bekhendový úder skončil tesne vedľa bočnej čiary, čo teší najmä ruskú tenistku.
15-40
Prvé podanie sa po dotyku s páskou muselo opakovať a Anastasia Pavljučenkovová sa doň parádne položila. Priamym bodom získava dva gembaly.
15-30
Anastasia Pavljučenkovová si sama komplikuje situáciu v piatom geme. Nevyvarovala sa zbytočnej dvojchyby, čím daruje bod našej tenistke.
0-30
Ruská tenistka získava veľmi jednoducho aj druhý bod. Dostáva do sľubného náskoku a smeruje za ziskom štvrtého gemu.
0-15
Anastasia Pavljučenkovová začína svoj gem na servise už pomaly tradičným spôsobom. Priamy bod na úvod rozhodne poteší.
1:3
Slovenská tenisová jednotka sa drží v hre o štvrťfinálovú miestenku. Priamym bodom z podania ukončuje gem a znižuje náskok súperky na dva gemy.
40-30
Dominika Cibulková našťastie otáča priebeh tohto gemu a nepúšťa súperku k brejkbalu. Tentokrát ju podržalo dobré podanie z pravej strany.
30-30
Dominika Cibulková teraz ukázala výborný pohyb po kurte a rýchle nohy. Opäť dobehla skrátenie súperky a výmenu ukončila forhendovým úderom.
15-30
Jastrabie oko teraz nepotešilo slovenských priaznivcov tenisu. Dominika Cibulková poslala loptičku tesne do autu a opäť pri svojom servise prehráva.
15-15
Následne ale Anastasia Pavljučenkovová chybuje, keď loptička z jej rakety skončila za základnou čiarou. Aj takéto jednoduché body Slovenka potrebuje.
0-15
Ruská tenistka si teraz počkala na slabší servis aktuálnej svetovej päťky. Forhendovým úderom priamo z returnu jej nedala šancu.
0:3
Dominika Cibulková poslala úder tesne vedľa bočnej čiary a v rozhodujúcom sete prehráva už o tri gemy. "To bolo, ako by si vypla prúd," stroho skonštatoval Matej Lipták. Ten sa ešte snaží namotivovať svoju zverenku.
15-40
Rodáčka zo Samary sa pekne položila do svojho forhendového úderu. Ten naša tenistka nezachytila a stráca bod.
15-30
Ruská tenistka teraz vytiahla výborné druhé podanie. Smerovalo von z dvorca a jeho rezultátom je zisk priameho bodu.
15-15
Dominika Cibulková sa ani teraz neodstala do výmeny, no na rozdiel od predošlej situácie získava bod. Anastasia Pavljučenkovová zahrala totiž dvojchybu.
0-15
Ruská tenistka zaznamenáva svoje ôsme eso v dnešnom dueli. Loptičku prilepila na stredovú čiaru, čo jej súperka nečakala.
0:2
importantAnastasia Pavljučenkovová sa v rozhodujúcom sete dostáva do veľkej výhody. Dominika Cibulková posiela loptičku za základnú čiaru, a tak prichádza o svoje podanie.
30-40
Dominika Cibulková sa ešte drží v tomto geme. Výrazne jej ale pomohla súperka, ktorá z bekhendovej strany poslala loptičku len do autu.
15-40
Anastasia Pavljučenkovová predviedla krásny víťazný úder priamo z returnu. Ruská tenistka tak má dve šance na prelomenie podania.
15-30
Slovenská tenistka sa teraz previnila zbytočnou nevynútenou chybou. Anastasia Pavljučenkovová sa tak dostáva na koňa.
15-15
Dominika Cibulková prichádza o svoje vedenie. Vôbec prvýkrát v dnešnom zápase zaznamenala dvojchybu, a tak je stav vyrovnaný.
15-0
Anastasia Pavljučenkovová predviedla celkom solídny return, no nič z neho nedokázala vyťažiť. Druhým úderom totiž našla iba sieť.
0:1
Dominika Cibulková posiela ďalší return ďaleko za základnú čiaru. V úvodnom geme rozhodujúceho setu mala možnosť dostať sa k brejkbalu, ale na ten si musí ešte počkať.
30-40
Brejkbal zatiaľ vidieť nebudeme. Anastasia Pavljučenkovová si pomohla priamym bodom z podania a má šancu ukončiť gem.
30-30
Slovenská tenistka si teraz počkala na slabší druhý servis súperky. Jej bekhendový úder bol presný a skončil na základnej čiare.
15-30
Dominika Cibulková to teraz nezahrala najlepšie. Jej forhendový úder končí niekoľko centimetrov vedľa bočnej čiary.
15-15
Následne si Anastasia Pavljučenkovová pomohla priamym bodom z podania. Na jej reakcii je jasne vidieť, aký to bol pre ňu dôležitý bod.
15-0
Výborné nohy teraz ukázala Dominika Cibulková. Dobehla skrátenie svojej súperky a výmenu zakončila na sieti nechytateľným forhendom.
6:3
importantAnastasia Pavljučenkovová mohla zakončiť výmenu vo svoj prospech, ale loptičku z jej rakety páska tečovala do autu. Druhý set je tak minulosťou a Dominika Cibulková ho vyhráva pomerom 6:3. O druhej štvrťfinálistke tak rozhodne tretí set.
40-15
Anastasia Pavljučenkovová hádže raketu o zem. Loptička z jej rakety skončila len v polovice siete, a tak má jej súperka dvojicu setbalov.
30-15
Dominika Cibulková získava ďalší bod na svoje konto. Ruská tenistka poslala loptičku len do siete, a tak je naša hráčka blízko od zisku setu.
15-15
Dominika Cibulková reaguje na nepriaznivý stav výbornou aktívnou hrou. Anastasia Pavljučenkovová pod tlakom chybuje, čo nás teší.
0-15
Slovenská tenistka nezačína najlepšie. Anastasia Pavljučenkovová mala dostatok času pripraviť sa na forhendový úder a podľa toho to aj dopadlo.
5:3
importantAnastasia Pavljučenkovová mala tento gem jasne pod kontrolou. Nepresným forhendovým úderom si ale situáciu skomplikovala a napokon sa jej to vypomstilo. Stráca podania, a tak pôjde na víťazstvo v sete podávať Dominika Cibulková.
A-40
Slovenská tenistka bola vo výmene jasne lepšie. Na druhú stranu poslala niekoľko razantných úderov a napokon jej pomáha chyba súperky.
40-40
Dominika Cibulková ešte dramatizuje priebeh ôsmeho gemu a skóre vyrovnáva na zhodu. Zaskvela sa totiž nádherným bekhendovým winnerom.
30-40
Anastasia Pavljučenkovová to teraz poriadne pokazila. Po dobrom servise mala komfortnú pozíciu pre útok, no loptičku poslala ďaleko do autu.
15-40
Ruská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Vďaka priamemu bodu z podania má dve šance na ukončenie tohto gemu.
15-30
To je škoda. Po dobrom returne sa dostala slovenská hráčka do prevahy, ale loptičku nasmerovala niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
15-15
Následne si ale pomáha kvalitným servisom. Dominika Cibulková poslala return vedľa bočnej čiary, a tak máme vyrovnané skóre.
15-0
Anastasia Pavljučenkovová nezačína svoj gem na podaní dobre. K loptičke sa nedostala ideálne a z bekhendu ju poslala len do siete.
4:3
Dominika Cibulková už ďalšie problémy nedopustila a dostáva sa do opätovného vedenia. Po ošetrovaní vyzerá byť v poriadku a je pripravená pokúsiť sa o obrat.
40-15
Ruská tenistka bola teraz mierne frustrovaná, no paradoxne je úder dopadol presne na základnú čiaru. Čistá hra tak z toho nebude.
40-0
Dominika Cibulková má možnosť získať gem čistou hrou. Anastasia Pavljučenkovová netrafila loptičku ideálne a nasmerovala ju len do siete.
30-0
Anastasia Pavljučenkovová si prešla na sieť a vyzeralo to, že túto výmenu ukončí volejom. Dominika Cibulková ale predviedla skvelý forhendový úder, ktorý skončil presne v rohu ihriska.
15-0
Dominika Cibulková podáva s novými loptičkami a tie jej zatiaľ priniesli šťastie. Anastasia Pavljučenkovová totiž poslal svoj return za základnú čiaru.
3:3
Predošlú výmenu síce Ruska stratila, no napriek tomu získava tretí gem v druhom sete. V závere šiestej hry si pomohla priamym bodom z podania.
15-40
Čistá hra z toho napokon nebude. Anastasia Pavljučenkovová poslala loptičku tesne za základnú čiaru, čo potvrdilo aj jastrabie oko.
0-40
Výborná kombinácia úderov zo strany ruskej tenistky. Po podaní nasledoval forhendový úder po čiare, prechod na sieť a jednoduchý volej.
0-30
Ruská tenistka jasne diktovala tempo výmeny. Dominika Cibulková zahrala vysoký úder, no tým len uľahčila pozíciu svojej súperke.
0-15
Anastasia Pavljučenkovová začína šiesty gem vo veľkom štýle. Podaním z ľavej strany nedala súperke šancu a zaznamenáva eso.
3:2
Dominika Cibulková síce s problémami, no predsa len drží svoje podanie. Opäť k nej prichádza Matej Lipták, ktorý jej hovorí cenné rady. Najmä na returne potrebuje hrať agresívnejšie.
40-30
Slovenská tenistka získava tretiu loptičku za sebou. Priamy bod je v tejto fáze zápasu skutočne veľkou pomocou. Dominika Cibulková má gembal.
30-30
Výborná kombinácia úderov v podaní našej tenistky. Po dobrom servise nasledoval krížny forhendový úder, na ktorý Anastasia Pavljučenkovová nereagovala.
15-30
POME! Dominika Cibulková sa povzbudzuje a rozhodne ešte nevzdáva boj o tento gem. Vo výmene bola aktívnejšia a zaslúžene bod putuje na jej konto.
0-30
Naša tenistka je vo veľkých problémoch. Po druhom servise ju Anastasia Pavljučenkovová zaklincovala víťazným úderom po čiare.
0-15
Ruská tenistka túto výmenu zahrala parádne. Po dobrom returne okamžite prešla na sieť, kde predviedla fantastický half-volej.
2:2
Anastasia Pavljučenkovová bez väčších problémov vyrovnáva skóre druhého setu. Slovenská tenistka loptičku netrafila ideálne a preto skončila len v polovici siete.
15-40
Čistá hra z toho napokon nebude. Dominika Cibulková sa dostala do výmeny a pomohla jej nevynútená chyba ruskej súperky.
0-40
Rodáčke zo Samary krátka prestávka vôbec neuškodila. Na svojom podaní získava aj tretiu loptičku, keďže teraz zaznamenala eso.
0-30
Ruská tenistka predviedla skvelý servis aj z ľavej strany. Dominika Cibulková sa síce dostala pod loptičku, no poslala ju do autu.
0-15
Po približne päťminútovom ošetrovaní našej tenistky pokračujeme v druhom sete. Štvrtý gem lepšie začala Anastasia Pavljučenkovová, ktorá predviedla priamy bod z podania.
2:1
importantDominika Cibulková si dokázala udržať svoje podanie a otáča priebeh druhého setu. Zaskvela sa bekhendovým úderom po čiare, no neteší nás fakt, že si vyžiadala ošetrenie zrejme ľavého zadného stehenného svalu.
A-40
Slovenská tenistka získava výhodu na svoju stranu. Anastasia Pavljučenkovová svoj return nezvládla podľa predstáv a takmer zostrelila svoju súperku.
40-40
Dominika Cibulková nutne potrebuje získať tento gem, no zatiaľ sa jej to nedarí. Forhendový úder z jej rakety skončil vedľa bočnej čiary.
A-40
Tak konečne sme sa dočkali aj typického forhendového víťazného úderu našej tenistky. Krásne si loptičku obehla a súperke nedala šancu.
40-40
Výborne! Dominika Cibulková sa dostala do náročnej pozície, musela predviesť lob, no ten bol skutočne skvostný. Namiesto brejku sme tak svedkami zhody.
30-40
Prvý z dvojice brejkbalov je minulosťou. Dominika Cibulková si pomohla výborným podaním von z dvorca a donútila súperku poslať loptičku len do siete.
15-40
Ruská tenistka sa zaskvela krásnym bekhendovým úderom po čiare. Dominika Cibulková nedokázala dobre reagovať a musí čeliť brejkbalom.
15-30
Anastasia Pavljučenkovová využila slabší druhý servis našej tenistky. Úderom po čiare ju dostala pod tlak a získala bod na svoju stranu.
15-15
Anastasia Pavljučenkovová pomáha našej tenistke zbytočnou chybou z forhendovej strany. Loptička z jej rakety skončila tesne v aute.
0-15
Slovenská tenistka nevstupuje dobre do tretieho gemu. Jej podanie bolo celkom dobré, no druhý úder skončil za základnou čiarou.
1:1
importantPodarilo sa! Dominika Cibulková je späť v zápase. Slovenská tenistka sa teraz krásne položila do returnu a víťazným úderom po čiare vyrovnáva skóre druhého setu.
40-15
Anastasia Pavljučenkovová posiela loptičku tesne za základnú čiaru. To znamená, že Dominika Cibulková má dve šance na zisk cenného brejku.
30-15
Dominika Cibulková bola teraz vo výmene lepšou hráčkou. Donútila svoju súperku behať z jednej strany na druhú a napokon sa dočká aj jej chyby.
15-15
Ruskú tenistku teraz zjavne rozhodila situácia, keď kurtom preletel malý vták. Následne druhé podanie nezvládla, a tak daruje bod súperke.
0-15
Ruská tenistka výborné podáva a najmä po svojom prvom servise stráca minimum loptičiek. Aj teraz si pomohla priamym bodom.
0:1
importantTentokrát to už Anastasia Pavljučenkovová trafila. Loptičku poslala na základnú čiaru, Dominika Cibulková si nestihla odstúpiť a loptičku poslala len do siete.
30-40
Slovenská tenistka odvrátila aj druhý brejkbal. Pomohla si výborným servisom, na ktorý Anastasia Pavljučenkovová nereagovala dostatočne.
15-40
Dominika Cibulková teraz príkladne zabojovala. Posledné sily v tejto výmene dala do svojho bekhendu a krásne obhodila súperku na sieti.
0-40
Ruske dnes padne do kurtu snáď všetko. Aj teraz prilepila loptičku o základnú čiaru a hneď v prvom geme má veľkú šancu na brejk.
0-30
Ruská tenistka predvádza výborný výkon. Po dobrom returne prešla do útoku a bekhendovým úderom po čiare nedala súperke šancu.
0-15
Aj druhý set otvára na podaní slovenská tenisová jednotka. Bohužiaľ, bekhendový úder jej uletel, a tak boduje Anastasia Pavljučenkovová.
4:6
importantDominika Cibulková posiela return ďaleko za základnú čiaru a prichádza o prvé dejstvo. Pokiaľ tak chce postúpiť do štvrťfinále, v Indian Wells bude musieť zvládnuť tretí trojsetový zápas v rade.
15-40
Anastasia Pavljučenkovová vynikajúco podáva a vďaka priamemu bodu z podania má k dispozícii dve šance na ukončenie prvého setu.
15-30
Anastasia Pavljučenkovová mala aj kus šťastia. Jej forhendový úder so šťastím skončil na bočnej čiare a následne nemala problém ukončiť výmenu.
15-15
Túto výmenu si Dominika Cibulková zaslúžila vyhrať. Bola v nej jasne aktívnejšia a práve takúto hru chceme vidieť od našej jednotky.
0-15
Dominika Cibulková v tejto výmene bojovala. Snažila sa vymaniť spod tlaku súperky, ale napokon poslala loptičku len vedľa bočnej čiary.
4:5
Čistá hra je na svete, no stále je vo výhode brejku Anastasia Pavljučenkovová. Deviaty gem nezvládla podľa predstáv, no o malú chvíľu pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
40-0
Dominika Cibulková predviedla krásny bekhendový úder po čiare. Ten je navyše víťazný, a tak môže Slovenka získať svoje podanie čistou hrou.
30-0
Dominika Cibulková necháva hrať svoju súperku, čo rozhodne nie je dobré. Teraz ju ale musíme pochváliť za brilantné obhodenie po čiare.
15-0
Anastasia Pavljučenkovová predviedla skvelý return. Vďaka nemu sa dostala do výhody, no našťastie jej druhý úder končí v sieti.
3:5
Ruská tenistka si tento gem odpodávala vo veľkom štýle. Zaznamenala jedno eso a pridala tri ďalšie priame body. Kvôli tomu pôjde Dominika Cibulková podávať na udržanie v prvom dejstve.
15-40
Dominika Cibulková sa pri posledných troch loptičkách vôbec nedostala do výmeny. Aj teraz jej return končí ďaleko za základnou čiarou.
15-30
Priamy bod z podania. Anastasia Pavljučenkovová otáča priebeh ôsmeho gemu a smeruje za potvrdením brejku z predošlej hry.
15-15
Anastasia Pavljučenkovová zaznamenáva piate eso v dnešnom dueli. Servis je jej veľkou zbraňou, no napriek tomu už raz oň prišla.
15-0
Anastasia Pavljučenkovová podáva na potvrdenie brejku z predošlého gemu, no lepšie začína naša tenistka. Konečne bola aktívnejšia a donútila súperku chybovať.
3:4
importantAnastasia Pavljučenkovová sa prvýkrát v zápase dostáva do vedenia. Ruska hráčka predviedla krížny bekhendový úder a donútila našu tenistku chybovať. Dominika Cibulková si privoláva na kurt trénera Mateja Liptáka.
30-40
Anastasia Pavljučenkovová mala veľkú šancu ukončiť siedmy gem vo svoj prospech. Rozhodla sa pre prechod na sieť, no z dobrej pozície poslala loptičku do autu.
15-40
Tentokrát si Dominika Cibulková zobrala na pomoc jastrabie oko, no to ukázalo. že jej úder skončil tesne za základnou čiarou.
15-30
Ďalší víťazný úder z dielne ruskej tenistky. Tá prilepila loptičku na bočnú čiaru a dostáva sa do vedenia. Dominika Cibulková si ani nezobrala jastrabie oko.
15-15
Anastasia Pavljučenkovová vyrovnáva stav siedmeho gemu. Pekne sa položila do bekhendového úderu a našej tenistke nedala žiadnu šancu.
15-0
Dominika Cibulková začína dobre. Zaskvela sa veľmi kvalitným podaním, na ktoré Anastasia Pavljučenkovová reagovala len úderom do siete.
3:3
Skóre prvého setu je vyrovnané. Dominika Cibulková poslala loptičku len do siete, a tak pôjde podávať za stavu 3:3. Dúfajme, že sa opäť dostane do vedenia.
40-A
Anastasia Pavljučenkovová z pravej strany zaznamenala ďalšie eso. Výhodu má na svojej strane a môže vyrovnať stav prvého setu.
40-40
Skóre tohto gemu sa opäť preklápa na zhodu. Dominika Cibulková predviedla veľmi dobrý return a donútila súperku chybovať.
40-A
Tretie eso v dnešnom dueli zaznamenala Anastasia Pavljučenkovová. Priebeh šiesteho gemu otáča a má k dispozícii gembal.
40-40
Ruská tenistka napravila svojej zaváhanie z predošlej výmeny. Zaznamenáva priamy bod a skóre tohto gemu upravuje na zhodu.
40-30
Dominika Cibulková má opäť šancu získať podanie ruskej hráčky. Tá jej veľmi pomohla, keďže predviedla prvú dvojchybu dnešného zápasu.
30-30
Anastasia Pavljučenkovová si pomáha priamym bodom z podania. Naša hráčka dva brejkbaly mať nebude, no určite by bola rada aj za jeden.
30-15
Výborná hra od bratislavskej rodáčky. Dominika Cibulková zatlačila svoju súperku do defenzívy a tá z nej vykľučkovala len úderom do autu.
15-15
Anastasia Pavljučenkovová opäť predviedla eso z druhého podania. Ruska teraz prekvapila našu tenisovú jednotku podaním na T-čko.
15-0
Teraz sme boli svedkami peknej výmeny z oboch strán. Napokon sa ale teší Dominika Cibulková, pretože jej súperka poslala loptičku do siete.
3:2
importantBohužiaľ, Dominika Cibulková prichádza o brejk zo štvrtého gemu. Pri svojom podaní mala tesný náskok, ale napokon servis stratila. V poslednej výmene tohto gemu predviedla skutočne nepodarený forhendový úder.
30-40
Bekhendový víťazný úder predviedla ruská tenistka. Tá môže reagovať na predošlú stratu podania, keďže k dispozícii má jeden brejkbal.
30-30
Anastasiu Pavljučenkovovú teraz musíme pochváliť. Jej aktívna hra slávila úspech. Dominika Cibulková utekala z jednej strany na druhú, no napokon tlaku súperky podľahla.
30-15
Ďalšia zbytočná chyba v podaní rodáčky z ruskej Samary. Dominika Cibulková musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu sa dočkala pokazeného returnu.
15-15
Tentokrát to ruská tenistka so svojím dôrazom prehnala. Loptička z jej rakety skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou našej hráčky.
0-15
Anastasia Pavljučenkovová reaguje na predošlú chyby ziskom úvodného bodu v piatom geme. Po returne prešla do útoku a predviedla víťazný volej.
3:1
importantPrvý brejk zápasu je na svete! Anastasia Pavljučenkovová výborne skrátila hru, po následnom údere súperky mala voľný celý kurt, no z tréningovej pozície napálila loptičku len do siete.
A-40
Dominika Cibulková bude mať druhú šancu na zisk cenného brejku. Po druhom podaní súperky prešla do útoku a Anastasia Pavljučenkovová sa nedokázala ubrániť.
40-40
Bohužiaľ, Dominika Cibulková túto výmenu nezvládla podľa predstáv. Jej súperka bola trpezlivejšia a napokon sa dočkala bekhendovej chyby.
40-30
Tretí bod v rade získava Dominika Cibulková, a tak má k dispozícii prvý brejkbal zápasu. Základom bol skvelý return, ktorý spadol na základnú čiaru.
30-30
Slovenka vyrovnáva skóre štvrtého gemu. Tentokrát predviedla skvelý úder z bekhendovej strany, na ktorý nedokázala Ruska reagovať.
15-30
Slovenská hráčka teraz predviedla výborný return. Anastasia Pavljučenkovová síce loptičku vrátila na druhú stranu, no Dominika Cibulková už nemala problém ukončiť výmenu.
0-30
Rodáčka zo Samary musela ísť do výmeny len cez druhé podanie, no svoju súperku zaskočila podaním na bočnú čiaru. Registrujeme tak prvé eso zápasu.
0-15
Po výmene strán podáva opäť ruská tenistka. Prvý bod štvrtého gemu putuje na jej konto, pretože Dominika Cibulková svoj return nezvládla.
2:1
Slovenská tenistka sa dostáva do opätovného vedenia. Na konci tretieho gemu jej pomohla Anastasia Pavljučenkovová, ktorá loptička napálila len do polovice siete.
40-15
Dominika Cibulková bola vo výmene jasne aktívnejšia. Svojej súperke výborne zahrala do protipohybu a napokon sa dočkala aj jej chyby.
30-15
Naša tenistka teraz išla na sieť veľmi nepripravená. Anastasia Pavljučenkovová ju mohla pohodlne obhodiť, no našťastie jej poslala loptičku priamo na raketu.
15-15
Slovenská tenistka si teraz pomohla dobrým servisom. Anastasia Pavljučenkovová na loptičku dosiahla, ale na druhú stranu ju už neposlala.
0-15
Dominika Cibulková mala v tejto výmene navrch, no svoj forhendový úder nezahrala najlepšie. Anastasia Pavljučenkovová sa dostala späť do hry a napokon boduje.
1:1
Anastasia Pavljučenkovová pohodlne vyrovnáva skóre prvého setu. Na podaní si pomohla troma priamymi bodmi a našu hráčku prakticky k ničomu nepustila.
15-40
Čistá hra z toho napokon nebude. Dominika Cibulková predviedla dobrý return, loptička skončila presne na základnej čiare, čo jej súperku prekvapilo.
0-40
Anastasia Pavljučenkovová musela ísť do výmeny len cez druhé podanie. Jej bekhendové skrátenie síce naša tenistka dobehla, no následne Ruska poslala loptičku do voľného priestoru.
0-30
Ďalšie výborné podanie predviedla ruská tenistka. Dominika Cibulková nedokázala dostať loptičku na druhú stranu ani v tomto prípade.
0-15
Anastasia Pavljučenkovová si na úvod druhého gemu pomáha priamym bodom z podania. Return našej tenistky mieril mimo priestoru kurtu.
1:0
Matej Lipták môže byť na konci prvého gemu spokojný. Jeho zverenka dokázala odvrátiť dva brejkbaly ruskej tenistky a štyrmi bodmi v rade otočila gem na svoju stranu.
A-40
Bratislavčanka získava tretiu loptičku za sebou. Podanie z pravej strany jej opäť vyšlo na výbornú a pramení z neho priamy bod.
40-40
Dominika Cibulková sa drží v hre o prvý gem. Po podaní bola aktívnejšia, súperku si povodila po kurte a napokon ju donútila z forhendu chybovať.
30-40
Prvý brejkbal dokázala slovenská tenistka odvrátiť. Pomohla si kvalitným servisom a donútila súperku poslať loptičku len do siete.
15-40
Bohužiaľ, Anastasia Pavljučenkovová má hneď v úvodnom geme dve šance na prelomenie podania súperky. Naša tenistka poslala loptičku len do siete.
15-30
Ruská tenistka teraz diktovala tempo výmeny. Dominika Cibulková sa spočiatku dobre bránila, ale na záverečný úder po čiare nedokázala reagovať.
15-15
Dominika Cibulková si kratším úderom pritiahla súperku k sieti. Anastasia Pavljučenkovová síce loptičku dobehla, no následne ju Slovenka dokázala obhodiť.
0-15
Dominika Cibulková začala dnešný zápas na podaní, no v prvej výmene neuspela. Anastasia Pavljučenkovová predviedla víťazný forhendový úder.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Obe hráčky sú už na kurte a pred sebou majú krátku rozcvičku. Žreb vyhrala Anastasia Pavljučenkovová, no dnešné stretnutie začne na príjme. Víťazku tohto duelu čaká vo štvrťfinále Svetlana Kuznetsovová.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slnečnej Kalifornie. Na prestížnom turnaji v Indian Wells postúpila Dominika Cibulková už do osemfinále, v ktorom dnes bude čeliť ruskej tenistke Anastasii Pavljučenkovovej. Začiatok zápasu je naplánovaný o 21:00 hod.

DOMINIKA CIBULKOVÁ

Dominika Cibulková je na piatom mieste svetového rebríčka, no v Kalifornii môže prepísať históriu slovenského tenisu. Po skorom vypadnutí Simony Halepovej sa dostala v online rebríčku na štvrtú priečku a prípadným postupom do semifinále by sa dokonca dostala aj pred Karolínu Plíškovú. Zverenka Mateja Liptáka v tejto sezóne na seba upútala najmä dvoma semifinálovými účasťami v Petrohrade a katarskej Dohe. V Indian Wells štartuje bratislavská rodáčka deviatykrát a dnes môže vyrovnať svoj výsledok z roku 2014. V prvých dvoch zápasoch si musela siahnuť na dno svojich síl. Jelenu Ostapenkovú zdolala v troch setoch a v súboji s Kristýnou Plíškovou odvrátila jeden mečbal. Najmä zápas s mladou Lotyškou bola reklamou na stratené podanie, keďže sme celkovo videli až 21 brejkov. Dominika Cibulková sa so svojou dnešnou súperkou v tejto sezóne už raz stretla a takmer pred mesiacom vyhrala po setoch 7:5, 2:6, 6:2.

ANASTASIA PAVLJUČENKOVOVÁ

Anastasia Pavljučenkovová je v rebríčku WTA na 21. mieste, no je jasné, že v budúco týždňovom vydaní bude figurovať v TOP 20. Rodáčka zo Samary zarobila počas svojej kariéry už 7 miliónov amerických dolárov a získala osem turnajových titulov. V tejto sezóne predvádza pomerne dobré výkony. Najlepší výsledok dosiahla v austrálskom Melbourne Parku, kde prešla až medzi osmičku najlepších. Vo štvrťfinále bola nad jej sily Venus Williamsová, ktorá napokon postúpila až do finále. V Kalifornii sa najďalej dostala hneď pri svojej premiére v roku 2009. Pred ôsmimi rokmi postúpila až do semifinále, kde ju zdolala vtedajšia svetová sedmička Ana Ivanovičová. V tomto ročníku doposiaľ ešte nestratila set, keď zdolala Anett Kontaveitová a tiež českú tenistku Barboru Strýcovú. Kľúčom k úspechu bola výborná hra na returne, keďže v týchto dueloch získala podanie svojich súperiek celkovo jedenásťkrát. Doposiaľ sa slovenskou tenisovou jednotkou stretla sedemkrát, no má negatívnu bilanciu 2:5.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková po trojsetovej bitke končí v Indian Wells