Juventus otočil zápas s Neapolom aj dvomi penaltami

O víťazstvo Juventusu sa postarali Dybala s Higuaínom.
O víťazstvo Juventusu sa postarali Dybala s Higuaínom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. feb 2017 o 20:45

Marek Hamšík hral do 57. minúty, keď bol vystriedaný.

TURÍN. Domáci futbalisti Juventusu Turín zvíťazili 3:1 nad hráčmi SSC Neapol v utorkovom prvom zápase semifinále Talianskeho pohára 2016/2017 a sú vo výhode pred odvetou, ktorá sa uskutoční 5. apríla v meste pod Vezuvom.

Neapolčania v základnej zostave aj so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom sa v prvom meraní síl ujali vedenia, v 36. min skóroval José Callejón.

Po zmene strán na jeho zásah odpovedali Gonzalo Higuaín a Paulo Dybala, druhý menovaný dvakrát premenil pokutový kop. Hamšík pobudol na trávniku do 57. min.

Neapol vyhrával, z Turína však odchádza s prehrou o dva góly: fotogaléria

30.3.2017

Riaditeľ neapolského klubu Cristiano Giuntoli po stretnutí vyhlásil, čo si myslí o dvoch jedenástkach odpískaných v prospech Juventusu.

Mali sme dobrý prvý polčas. Dokázali sme rozobrať Juventus a hrali našu hru. Po zmene strán sa duel zmenil pre viaceré incidenty. Výsledok zmenil rozhodca, to je všetko.


Pepe Reina, brankár SSC Neapol

"Myslím si, že by sme mali verejne poďakovať našim chlapcom za výkon v Turíne. Prehrali sme dvoma rozhodnutiami, ktoré neboli diskutabilné, ale hanebné a škodlivé pre celý taliansky futbal. Pred prvou penaltou Dybalu nezaujímala lopta, odkopol si ju ďaleko od seba a snažil sa iba prísť do kontaktu s protihráčom. A pri tej druhej, myslím si, že brankár Reina nefauloval. My sme pokutový kop nekopali, ani keď dvaja Turínčania zrazili nášho hráča k zemi. Rozhodnutia rozhodcu sú hanebné," čertil sa Giuntoli podľa portálu football-italia.net.

"Mali sme dobrý prvý polčas. Dokázali sme rozobrať Juventus a hrali našu hru. Po zmene strán sa duel zmenil pre viaceré incidenty. Výsledok zmenil rozhodca, to je všetko," vyhlásil gólman SSC Pepe Reina pri mikrofóne televíznej stanice Rai Sport.

Ohľadom situácie, ktorej predchádzal tretí gól Juventusu, dodal: "Ak hráč dostane loptu, je to koniec príbehu? Už sa jej brankár nesmie dotknúť? Čo som mal robiť? Mal som sa vypariť, aby to rozhodca nezapískal ako faul?"

Naopak, turínsky kouč Massimiliano Allegri trval po skončení duelu na tom, že za triumfom Juventusu netreba hľadať iba góly z pokutových kopov.

"V prvom polčase sme mali veľmi zlý systém hry, dopustili sme sa mnohých nepresností v rozohrávke. Po prestávke to už išlo lepšie. Musím pochváliť celé mužstvo, odohralo skvelý druhý polčas a otočilo zápas," povedal Allegri.

"Obzvlášť by som chcel vyzdvihnúť Miralema Pjaniča, niekoho, kto sa mimoriadne zlepšil. Nechcem sa vyjadrovať k rozhodcom. Z môjho pohľadu to vyzeralo tak, že penalty mali byť. Myslím si však, že výkon Juventusu by nemal byť znevažovaný iba pre to, že sme kopali dve jedenástky," dodal.

1. semifinále Coppa Italia:

Juventus Turín - SSC Neapol 3:1 (0:1)

Góly: 47. a 69. Dybala (oba z 11 m), 64. Higuain - 36. Callejon

/M. Hamšík (Neapol) do 57. min./

Online prenos:

Taliansky pohár Semifinále 2016/2017
28.02.2017 o 20:45
Juventus
3:1
(0:1, 3:0)
90+4 minúta
Ukončený
Neapol
Prehľad
Góly: 47. Dybala (pen.), 64. Higuaín, 69. Dybala (pen.) – 36. Callejón. ŽK: 27. Asamoah (JUV), 40. Lichtsteiner (JUV) – 21. Diawara (NEA), 38. Milik (NEA), 58. Rog (NEA), 68. Reina (NEA), 68. Maggio (NEA). Rozhodca: Paolo Valeri (ITA).
Prenos
Víťazstvo číslo 31 je na svete. Juventus Turín po prvom polčase s Neapolom prehrával najtesnejším rozdielom, ale napokon dokázal zápas otočiť na svoju stranu. Dvojgólovým hrdinom je Paulo Dybala, ktorý premenil obe penalty. Tie prakticky sám vybojoval, hoci v druhom prípade bol faulovaný Juan Cuadrado. Partenopei môže mrzieť najmä situácia zo 64. minúty, keď neubránili rohový kop a doslova darovali gól svojmu bývalému spoluhráčovi Gonzalovi Higuaínovi. Stará dáma tak natiahla svoju víťaznú sériu na domácom ihrisku, načala už štvrtú desiatku a výrazne sa priblížila k účasti vo finále Coppa Italia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
Dries Mertens centroval z ľavej strany dvakrát snáď v priebehu pol minúty. Situáciu si ale skúsene postrážil obranca Giorgio Chiellini.
90+2
Neapol sa ešte snaží niečo vymyslieť i keď je jasné, že dnešný zápas už prehrá. Prípadný gól by mal veľkú cenu, ale Partenopei sú ďaleko od brány.
90+1
Riadny hrací čas sa nám naplnil, no hrať budeme ešte štyri minúty. Na konci tej prvej bude odkopávať Neto, keďže Christian Maggio nedokázal vybojovať rohový kop.
90
Juan Cuadrado sa dostal k lopte na hranici pokutového územia. Okamžite sa snažil vyslať strelecký pokus, ale lopta neprešla až k Pepemu Reinovi.
89
Domáci sa snažia ešte pridať ďalší gól, ktorý by ich výrazne posunul smerom k finále. Gonzalo Higuaín ani Mario Mandžukić ale neuspeli.
88
Leonardo Pavoletti bol príliš dôrazný v súboji s Alexom Sandrom. Postranný rozhodca signalizuje faul, a tak bude rozohrávať brankár Neto.
87
Do konca riadneho hracieho času už ostávajú necelé tri minúty. Juventus si teraz poradil s agresívnym presingom svojho súpera a vybojoval vhadzovanie.
86
Piotr Zieliński nahradil Mareka Hamšíka, no do zápasu príliš nezapadol. Teraz si počínal nedovolene v súboji s Miralemom Pjanićom.
85
José Callejón sa v druhom polčase akoby vytratil z hry. Teraz sa nám snažil pripomenúť, no jeho strela bola kvôli ofsajdovému postaveniu už zbytočná.
84
changeNásledne registruje vôbec posledné striedanie dnešného zápasu. Odchádza dvojgólový hrdina Paulo Dybala a na záverečné minúty prichádza Marko Pjaca.
83
changeMaurizio Sarri posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním taliansky stredopoliar Leonardo Pavoletti, ktorý vystriedal Marka Roga.
82
Domáci predviedli peknú akciu, no Paulo Dybala sa ocitol v náročnej pozícii a už nedokázal vystreliť. Nasledovať bude len odkop od brány.
81
Rohový kop z pravej strany zahral krajný obranca Ivan Strinić. K hlavičke sa napokon dostal Raúl Albiol, ale s týmto pokusom nemal Neto starosti.
80
Sami Khedira sa ocitol na hracej ploche, no hostia napriek tomu pokračovali vo svojej akcii. Aj vďaka chvíľkovej presilovke si vybojovali roh.
79
Partenopei teraz držia loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ kombinujú príliš ďaleko od brány Neta. Ten nemusel riešiť veľa nebezpečných situácii, no napriek tomu raz inkasoval.
78
Juventus má zápas v druhom polčase plne pod kontrolou. Výrazne ho nakopol vyrovnávajúci gól a odvtedy sa Neapol prakticky k ničomu nedostáva.
77
Dries Mertens sa zatiaľ k ničomu nedostal. Belgičan si na svoje konto pripíše "aspoň" nedovolený zákrok, keď poslal na trávnik Alexa Sandra.
75
Do konca zápasu zostáva ešte približne štvrťhodina hry. Neapol zažíva menšie déjà vu, pretože zápas má podobný priebeh ako na pôde Realu Madrid v rámci Ligy majstrov.
74
Po zblokovanej strele Samiho Khediru mali domáci výhodu rohového kopu. Ten zahral pomerne nevýrazný Miralem Pjanić, no tentokrát z toho zakončenie nebolo.
73
changeDruhé striedanie v podaní domáceho tímu. Na trávnik prichádza aj Brazílčan Alex Sandro, ktorý nahradzuje dnes veľmi dobre hrajúceho Kwadwa Asamoaha.
72
Po sérii rohových kopov tu máme prerušenie hry. To spôsobil útočný faul Kalidou Koulibalyho, ktorý nevyberaným spôsobom poslal k zemi Andreu Barzagliho.
71
Po rohovom kope zakončoval Kalidou Koulibaly. Jeho pokus bol ale tečovaný, a tak bude nasledovať ďalší rohový kop v prospech Partenopei.
70
Domáci futbalisti teraz stratili loptu pred vlastnou šestnástkou. Využiť sa to snažil Lorenzo Insigne, ale skúsený Giorgio Chiellini posiela loptu na roh.
69
goalJuventus Turín dal gól! Zdá sa, že víťazná šnúra Starej dámy bude pred vlastnými fanúšikmi pokračovať. Exekútorom pokutového kopu bol opäť PAULO DYBALA a zaznamenáva svoj druhý gól v dnešnom dueli – 3:1.
68
yellowCardEšte pred zahraním pokutového kopu hlavný rozhodca udelil dve žlté karty. Samozrejme, za svoj faul je potrestaný Pepe Reina a za dodatočné protesty dostáva žltú kartu aj Christian Maggio.
68
importantHostia túto situáciu absolútne nezvládli. Po rohovom kope sa dostali do rýchleho brejku domáci hráči a Juana Cuadrada v pokutovom území fauloval Pepe Reina. Nasledovať bude ďalšia penalta pre Juventus!
67
Hostia budú mať výhodu rohového kopu. Veľmi dobrú prácu odviedol Marko Rog, no jeho strelecký pokus z vnútra šestnástky bol zblokovaný.
65
Uvidíme, ako bude Neapol reagovať na vzniknutú situáciu. Pripomínam, že na trávniku už nemá svojho kapitána Mareka Hamšíka, no má najlepšie strelca Driesa Mertensa.
64
goalJuventus Turín dal gól! Domáci futbalisti otáčajú priebeh dnešného zápasu. Po centri Juana Cuadrada si hostia vôbec nerozumeli. Pepe Reina loptu nevyboxoval do bezpečia, čo dokonale využil GONZALO HIGUAÍN. Ten strelou z ťažkého uhla posiela Bianconeri do vedenia.
63
Paulo Dybala to teraz spravil veľmi dobre. Dostal sa za obranu súpera, na jeho prízemný center si nabehol Gonzalo Higuaín, ale v rozhodujúcom momente loptu netrafil.
62
Juan Cuadrado bol faulovaný v strede poľa, a tak zostanú v držaní lopty domáci futbalisti. Zrejme budú pokračovať v siahodlhej rozohrávke.
61
changeDruhé striedanie hostí je realitou. Skutočne nastupuje na ihrisko belgický kanonier Dries Mertens a na lavičku náhradníkov smeruje Arkadiusz Milik.
60
Máme za sebou hodinu hry, ale teraz je ťažko odhadovať, ako sa zápas bude vyvíjať. Hostia ale rozhodne nechcú len brániť, keďže je pripravený naskočiť do hry Dries Mertens.
59
Domáci nemohli pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Juan Cuadrado si síce pekne zabehol za obranu súpera, no v čase prihrávke stál v ofsajde.
58
yellowCardHlavný rozhodca opäť udeľuje žltú kartu. Tentokrát je jej autorom hosťujúci hráč Marko Rog. Všetko sa to ale udialo len v strede poľa.
57
changeNeapol čaká cez víkend náročný duel s AS Rím a možno aj preto už po necelej hodine hry končí Marek Hamšík. Na jeho miesto prichádza Piotr Zieliński.
56
Domáci teraz stratili loptu pred vlastnou šestnástkou a Neapol sa zrazu dostal do prečíslenia. Arkadiusz Milik celú akciu ale pokazil zblokovanou strelou.
55
Christian Maggio postupoval po pravej strane smerom k bráne, ale nedovoleným spôsobom ho zastavil Mario Mandžukić. Namiesto priameho kopu však hostia opäť rozohrali len nakrátko.
54
Po rohovom kope Josého Callejóna sa hostia do zakončenia nedostali. Následne prišiel o loptu Kalidou Koulibaly a môže byť rád, že za následné potiahnutie dresu nedostal kartu.
53
Na dostrel sa prvýkrát v druhom polčase dostali aj Partenopei. Ivan Strnić centroval z ľavej strany a napokon loptu poslal na rohový kop Kwadwo Asamoah.
52
Tentokrát musíme pochváliť Ráula Albiola. Ten v priebehu niekoľkých sekúnd upratal do bezpečia center Juana Cuadrada a tiež Kwadwa Asamoaha.
51
Po dlhšom prerušení môžeme pokračovať v zápase. Juventusu sa pred malou chvíľou poradilo vyrovnať, no pred odvetou si určite chce vypracovať mierny náskok.
50
Na trávniku sa opäť poriadne priostrilo. Celú situáciu si dokonca museli vysvetliť až kapitáni oboch mužstiev teda Leonardo Bonucci a Marek Hamšík.
49
Domáci futbalisti po strelenom góle zjavne ožili. Majú územnú prevahu, ale tentokrát si Paulo Dybala nevypýtal nedovolený zákrok.
48
Marek Hamšík sa dostal k lopte pred šestnástkou súpera, no jeho následný center bol zblokovaný. Celú akciu hostí ukončuje faul Ivana Strnića.
47
goalJuventus Turín dal gól! Zodpovednosť na svoje plecia zobral sám faulovaný PAULO DYBALA. Argentínsky futbalista oklamal Pepeho Reinu a strelou k pravej žrdi vyrovnáva skóre dnešného zápasu na 1:1.
46
importantDomáci futbalisti budú kopať penaltu. Po dlhom vhadzovaní vletel do pokutového územia Paulo Dybala, kde ho fauloval Kalidou Koulibaly. Domáci tak majú obrovskú šancu vyrovnať skóre.
46
changeMassimiliano Allegri od začiatku druhého polčasu posiela na trávnik kolumbijského stredopoliara Juana Cuadrada. Ten nahradil krajného obrancu Stephana Lichtsteinera.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvé dejstvo máme za sebou a zatiaľ to nevyzerá na predĺženie domácej víťaznej šnúry Juventusu. Ten mal minimálne tri čisté gólové šance, ale v kľúčových momentoch zlyhali najväčšie strelecké esá. Na druhej strane vyslali Partenopei štyri strely na bránu a jedna z nich skončila za chrbátom Neta. Do streleckej listiny sa zapísal José Callejón, ktorý s prispením ľavej žrde poslal loptu do siete. Druhý polčas sa začne približne o 15 minút a domáci majú čo doháňať.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+1
V prvom polčase sa bude nadstavovať obvyklá jedna minúta. Domáci mali pred chvíľou výhodu rohového kopu, ale presadiť sa nedokázali.
45
importantTak to je neuveriteľné, čo teraz spáli domáci futbalisti. Po centri z ľavej strany zakončoval v čistej šanci Mario Mandžukić, následne dorážal aj Stephan Lichtsteiner, ale Pepe Reina predviedol skvelé dva zákroky!
44
Domáci zbytočne stratili loptu v strede poľa. Arkadiusz Milik postupoval smerom k bráne, ale čisto ho pripravil o loptu Leonardo Bonucci.
43
Hrá sa skutočne veľmi tvrdo a myslím si, že obom mužstvám príde vhod polčasová prestávka. Spokojnejší zatiaľ môžu byť hostia, ktorí vedú po góle Josého Callejóna.
42
A ďalší nedovolený zákrok, tentokrát bez žltej karty. Amadou Diawara to prehnal s dôrazom a nedovolene poslal k zemi Paula Dybalu.
40
yellowCardNa trávniku sa nám začína priostrovať. Krajný obranca Stephan Lichtsteiner teraz fauloval z čistej frustrácie a po zbytočnom zákroku dostáva žltú kartu.
39
Ivan Strinić dostal pekný pas od Mareka Hamšíka, no napokon zvolil len spätný pohyb. Domáci obrancovia totiž boli vo výraznej presile.
38
yellowCardArkadiusz Milik sa previnil zbytočným nedovoleným zákrokom v strede poľa. Mimo herného diania fauloval Leonarda Bonucciho a dostáva žltú kartu.
37
Domáci sa okamžite snažili odpovedať, ale ich útočná akcia sa skončila tesne pred šestnástkou súpera. Tentokrát neuspel Paulo Dybala.
36
goalNeapol dal gól! Hostia sa v prvom semifinálovom dueli dostávajú do vedenia. Na hranici šestnástky si pekne vymenili loptu, Lorenzo Insigne na pravej strane našiel nestrážaného JOSÉHO CALLEJÓNA a ten s prispením žrde dostal loptu za bránkovú čiaru.
35
Televízne kamery si všímajú Driesa Mertensa, ktorý opäť začal len na lavičke náhradníkov. Najlepší strelec tímu čaká na svoju šancu, no Arkadiusz Milik ho zatiaľ gólovo nenahradzuje.
34
Na druhej strane sa Loreznzo Insigne snažil priťuknúť loptu Arkadiuszovi Milikovi. Ten sa ale nepresadil ani teraz a loptu poslal do bezpečia Giorgio Chiellini.
33
importantDomáci si teraz pekne vymenili loptu v strede poľa a napokon si vypracovali gólovú šancu. Po prihrávke Kwadwa Asamoaha doslova vletel do šestnástky Gonzalo Higuaín, ale jeho pokus mieril tesne nad bránu súpera.
32
Teraz sme videli veľmi rozháraný úsek hry. Hostia to dvakrát skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu, ale Arkadiusz Milik na ich pasy vôbec nereagoval.
31
Marek Hamšík teraz zbytočne stratil loptu v strede poľa. Gonzalo Higuaín sa to snažil využiť, ale defenzívne povinnosti si do bodky splnil Kalidou Koulibaly.
30
Juventus sa len sporadicky dostáva pred bránu súpera, hoci najväčšiu šancu zápasu mal Paulo Dybala. Teraz sa mu to podarilo, ale Sami Khedira vystrelil veľmi nedôrazne.
29
Tretí ofsajd domáceho tímu v dnešnom zápase. Určite treba pochváliť obranu Partenopei, ktorá teraz nachytala v ofsajdovej pasci Gonzala Higuaína.
28
Ivan Strinić centroval z ľavej strany. V šestnástke zviedli hlavičkový súboj Giorgio Chiellini a Arkadiusz Milik, no poľský útočník si pomohol faulom.
27
yellowCardKwadwo Asamoah je druhým potrestaným hráčom v dnešnom dueli. Zozadu fauloval Marka Roga a hlavný rozhodca mu ukazuje žltú kartu.
26
Mario Mandžukić šikovne posunul loptu na svojho spoluhráča, no Kwadwo Asamoah nepomohol kvôli ofsajdovému postaveniu pokračovať akcii.
24
Po niekoľkých sekundách musel Neto opäť zasahovať. Po akcii z pravej strany sa lopta odrazila na kopačku Mareka Hamšíka, no jeho volej likviduje domáci brankár.
23
Lorenzo Insigne dostal trošku viac priestoru a prvýkrát v zápase zamestnal brankára Neta. Lopta mierila len do stredu brány, a tak s ňou Brazílčan nemal problémy.
22
Tempo zápasu nám trošku opadlo a vidíme skôr boj ako pekný kombinačný futbal. To sa opäť nepáči fanúšikom, ktorí si želajú 31. výhru svojho tímu v domácom prostredí za sebou.
21
yellowCardPaulo Dybala sa ocitol na hracej ploche a hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Prvým potrestaným mužom zápasu je Amadou Diawara.
20
Andrea Barzagli si nedovolene počínal v súboji s Marekom Hamšíkom. Namiesto priameho kopu ale prišla rozohrávke a následná strata lopty.
19
Sami Khedira teraz dostal trošku viac priestoru na ľavej strane, no jeho pas do šestnástky našiel len Mareka Hamšíka, ktorý príkladne vypomohol svojím obrancom.
18
Marko Rog teraz predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Následne centroval do šestnástky José Callejón, ale jeho prudký center nedokázal Arkadiusz Milik spracovať.
17
Center Miralema Pjanića nepatril medzi najlepšie, no napriek tomu sa lopta odrazila na hranicu šestnástky. Odtiaľ prudko vystrelil Kwadwo Asamoah, ale jeho strela nemierila medzi tri žrde.
16
Amadou Diawara bol až príliš dôrazný v súboji s Paulom Dybalom. Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok, a tak budú mať domáci výhodu priameho kopu.
15
Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Neapol napokon nemusel nútene striedať a José Callejón je už na svojej tradičnej pozícii pravého krídla.
14
Po rohovom kope sa dostal k hlavičke Mario Mandžukić. Chorvátsky útočník ale mieril len do stredu brány, a tak Pepe Reina loptu vyrazil nad svoju bránu.
13
importantPrvú veľkú šancu dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Paulo Dybala si krásne nabehol na pas za obranu súpera, ale v páde jeho pokus zrazil na rohový kop Pepe Reina.
12
Na trávniku sa stále nehrá, pretože španielsky futbalista je v opatere klubových lekárov. Drží sa za svoju pravú ruku a uvidíme či bude pokračovať.
11
Stephan Lichtsteiner poslal loptu mimo hracej plochy, pretože po súboji v strede poľa zostáva ležať na trávniku José Callejón. Musíme konštatovať, že so Španielom to vôbec nevyzerá dobre.
10
Gonzalo Higuaín dnes nastupuje proti svojmu bývalému klubu, no aj on si na prvú šancu musí počkať. Teraz sa dostal za obranu súpera, no postranný rozhodca signalizuje ofsajd.
9
Lorenzo Insigne centroval z ľavej strany. José Callejón ešte zachytil loptu na hracej ploche, no následne ju poľahky upratal do bezpečia Kwadwo Asamoah.
8
Z domácich tribún sa ozýva piskot, čo je vzhľadom na začiatok zápasu pomerne nezvyčajné. Juventus síce kombinuje len na polovici ihriska, ale na piskot je ešte priskoro.
7
Marek Hamšík sa ocitol na hranici pokutového územia súpera, no namiesto strely volil prihrávku na pravú stranu. To ale nebolo dobré riešenie, pretože loptu zachytil Kwadwo Asamoah.
6
Poľský kanonier Arkadiusz Milik sa dostal do svojho prvého zakončenia. Brankár Neto ale zasahovať nemusel, keďže jeho pokus zblokoval Giorgio Chiellini.
5
Giorgio Chiellini vystúpil z obrannej línie a pomohol si nedovolene v súboji s Josém Callejónom. Hostia rýchlo rozohrali, no do šestnástky sa nedostali.
4
Začiatok zápasu sa odohráva najmä v strede poľa. Oba tímy pozorné bránia útočné výpady súpera, a tak čakáme na prvú vážnejšiu šancu.
3
Christian Maggio bol opäť aktívny na svojej pravej strane. Tentokrát sa dostal až k centru, no ten v pokutovom území súpera nikoho nenašiel.
2
Kwadwo Asamoah nezachytil loptu na hracej ploche, a tak sa lopty zmocnili hráči v modrých dresoch. Christian Maggio sa snažil presadiť po pravej strane, ale faulom si pomohol Mario Mandžukić.
1
Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti zo severu Talianska. Po strate lopty sa snažili vysoko napádať, no Pepe Reina situáciu ustál bez problémov.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Juventus Turín: Neto – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Pjanić, Khedira, Asamoah – Dybala, Higuaín, Mandžukić.
Náhradníci: Buffon, Audero – Alex Sandro, Alves, Cuadrado, Lemina, Pjaca, Mandragora, Rincón, Rugani.

SSC Neapol: Reina – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić – Rog, Diawara, Hamšík – Callejón, Milik, Insigne.
Náhradníci: Rafael, Sepe – Jorginho, Ghoulam, Giaccherini, Chiricheș, Mertens, Maksimović, Pavoletti, Milanese, Zieliński.

Rozhodca: Paolo Valeri (ITA).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z talianskeho pohára Coppa Italia. Úvodná semifinálová dvojica je skutočne zaujímavá, keďže Juventus Turín privíta v domácom prostredí SSC Neapol. Prvý zápas sa začína o 20:45 hod.


Juventus FC

Juventus Turín začínal v domácom pohári až v osemfinále, kde si zmeral sily s Atalantou Bergamo. Po dramatickom priebehu zvíťazil 3:2, keď sa do streleckej listiny postupne zapísali Paulo Dybala, Mario Mandžukič a Miralem Pjanič. Následne ho už čakal silnejší súper, ktorým bolo milánske AC. Proti Rossoneri už jeden pohárový zápas Turínčania v tejto sezóne prehrali, no januárová „odveta“ im vyšla na výbornú. V domácom prostredí vyhrali zverenci Massimiliana Allegriho 2:1, keď podobne ako duel s Atalantou rozhodol Miralem Pjanič. Juventus je vo vynikajúcej forme a aj vďaka týmto dvom víťazstvám dnes môže pridať 31. domáci triumf za sebou. K prekonaniu rekordu mu chýba ešte desať zápasov, pretože Barcelona v rokoch 1958-1960 vyhrala pred vlastnými fanúšikmi 39 stretnutí po sebe. Bianconeri sa dnes musia zaobísť bez Stefana Sturara, Cladia Marchisia a Mehdiho Benatiu.


SSC Neapol

SSC Neapol takisto začal v domácom pohári až osemfinálovým kolom. V ňom zdolal druholigovú Speziu 3:1, keď sa strelecky presadili Piotr Zieliňski, Emanuele Giaccherini a Manolo Gabbiadini. Posledný menovaný hráč už ale talianskemu vicemajstrovi nepomôže, keďže pred pár dňami prestúpil do Southamptonu. V drese anglického klubu dvakrát skóroval aj nedeľňajšom zápase vo Wembley, no ani on nezabránil prehre s Manchestrom United 3:2. Neapol si cestu do semifinále vydláždil najtesnejším víťazstvom nad Fiorentinou, keď sa o jediný gól postaral José Callejón. V tomto zápase však dostal červenú kartu Elseid Hysaj, a tak bude v dnešnom dueli absentovať. Partenopei do dnešného duelu nenastúpia práve v najlepšom rozpoložení. V Lige majstrov musia otáčať dvojzápas s Realom Madrid a v nedeľu šokujúco doma prehrali s Atalantou 0:2.
VS.

Posledné vzájomné zápasy

29.10.16 Juventus – Neapol 2:1
13.02.16 Juventus – Neapol 1:0
26.09.15 Neapol – Juventus 2:1
23.05.15 Juventus – Neapol 3:1
11.01.15 Neapol – Juventus 1:3
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Juventus otočil zápas s Neapolom aj dvomi penaltami