ONLINE: Poprad - Michalovce (semifinále play off, dnes)

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad dnes.
HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad dnes. (Autor: TASR)
Sportnet|19. apr 2021 o 15:00

Sledujte online prenos s nami.

POPRAD. Kluby HK Poprad a Dukla Michalovce dnes hrajú tretí zápas play off v súťaži TIPOS hokejová extraliga. 

Michalovce vedú 2:0 na zápasy.

Sledujte hokej online.

ONLINE PRENOS: Poprad - Michalovce (hokej, Tipos extraliga, semifinále play off, 3. zápas, NAŽIVO, LIVE, video, dnes, pondelok)

Tipos Extraliga play-off Semifinále 2020/2021
19.04.2021 o 18:00
Poprad
2:1
(2:1, 0:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Haščák (Skokan, Svitana), 14. Handlovský (Vandas) – 8. McCormack (Lalancette). Rozhodca: Stano, Tvrdoň – Crman, D. Konc ml..
Prenos
Popradčania boli aktívni aj v tretej tretine, Michalovčania taktiež, ale napokon to kamzíci dokázali udržať a získavajú prvé víťazstvo v tejto semifinálovej sérii. Poprad znižuje sériu na 1:2 a zajtra ho čaká ďalší domáci zápas.
Koniec zápasu.
59:48
Dalhuisen vyhodil puk preč, nie je to zakázané uvoľnenie.
59:31
Michalovčania sú šiesti, Michalovce už sú v pásme.
59:18
Skokan vyhral buly v strednom pásme, Popradčania získavajú sekundy.
59:00
Rozhodcovia po situácii v rohu klziska posúdili, že Popradčania nechcú hrať, získavali sekundy, a tak vykázali vhadzovanie do stredného pásma a oddychový čas si berie tréner Michaloviec Tomasz Valtonen.
58:34
Michalovčania v obrannom pásme, Škorvánek sa už pozerá na striedačku, no zatiaľ nemá možnosť vyraziť von z brány.
57:48
Popradčanai v trojici vyrazili do prečíslenia, Tavi po pravom krídle, prenechal Zagrapanovi, no ten trafil iba rýchleho Škorvánka.
57:26
Dalhuisen šikovne po ľavom krídle posúval von z pásma Handlovskému, ktorý sa snažil dávať Vandasovi, no nevyšlo to domácim.
56:21
Síce to mierne Škorvánek v rozohrávke nezvládol, Michalovčania však dokázali vyjsť z tejto pozície a nedovoliť Popradčanom zakončiť.
55:39
McCormack posúval na ľavý kruh Lalancetteovi, ktorý sa však neodhodlal k strele.
54:41
Southorn to myslel šikovne spoza ľavého kruhu, svojou strieľanou prihrávkou však napokon spoluhráčov nenašiel.
54:09
Takáč prekorčuľoval po ľavej strane, skúsil Vošvrdu prekvapiť z veľkého rohu klziska, puk iba prenikol popred bránkovisko a nezasiahol popradskú bránu.
53:11
Korhonen dostal prihrávku medzi kruhy, jeho strelu však dokázali popradskí hráči zblokovať, aj keď mierne so šťastím.
52:20
Mihálikova strela od modrej čiary vypadla Vošvrdovi, následne sa uskutočnil súboj o puk a bolo z toho zakázané uvoľnenie po popradskom vyhodení.
51:42
Haščák sa akosi po Skokanovej prihrávke preštrikoval, Michalovčania ho však celkom ľahko dokázali odzbrojiť a popradskému útočníkovi nedovolili vystreliť.
50:24
Brejčák si počkal na spoluhráčov v útočnom pásme, ponúkol puk na ľavom kruhu Livingstonovi, ktorý to vyskúšal strelou a Škorvánek bezpečne zastavil.
48:58
Po Takáčovom stratení puku to z pravého kruhu skúsil Handlovský, jeho zakončenie však Škorvánek dokázal bezpečne zastaviť.
47:36
Popradčania ľahko prišli o puk v útočnom pásme, Michalovčania ho získali, snažili sa rozohrať rýchlo, no je z toho iba zakázané uvoľnenie.
46:54
Tomáš Török šikovne prenikal po ľavom krídle, strieľal spoza popradského obrancu a mieril to šikovne. Vošvrda však využil svoju lapačku.
46:23
Preisinger sa snažil preniknúť do pásma po kľučke, na jeho ťahy však neskočil Mihálik a rýchlo ho zbavil puku.
45:43
Erkinjuntti dostal prihrávku na modrú čiaru, strieľal z prvej, mieril však tesne mimo popradskej brány.
44:51
Michalovčania rozvíjali útočnú akciu, Šedivý však vnikol o čosi neskôr do pásma, a tak je to ofsajd.
44:14
Seigo nedovolil Lalancetteovi dostať sa k puku v obrannom pásme kamzíkov, opäť domáci na puku.
43:32
Dalhuisen to skúsil od modrej čiary z osi ihriska, mieril mimo a hostia z Michaloviec bezpečne vyhodili.
42:42
Louis šikovne obohral dvojicu popradských hráčov a bezpečne vyhodil puk von cez všetky čiary.
42:35
Svitana dostal na pravý kruh prihrávku od Drgoňa, miešal, hľadal voľný priestor, no nastrelil iba do rýchlej Škorvánkovej lapačky.
42:02
Poprad získava presilovú hru. Marek Mašlonka je vylúčený za hákovanie.
41:56
Šikovne to vymysleli hostia, Suja posúval na pravý kruh Takáčovi, ktorý pálil z prvej, mieril však mimo priestoru bránky.
41:31
Lalancette posunul na modrú čiaru Louisovi, ktorý nahadzoval od modrej čiary, ale zakončovanie bolo zblokované.
40:46
Popradčania vyrazili dopredu, získali pásmo, Seigo zakončoval od modrej čiary a Škorvánek poľahky použil svoju lapačku.
40:29
Galamboš získal stratený puk v strednom pásme a skúsil to nahodiť na Vošvrdu, ale popradský brankár bezpečne zasiahol a otočil hru.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V prostrednej tretine boli mierne aktívnejší popradskí hokejisti, Michalovce dokázali odolávať. Ani jeden tím nestrelil gól, a tak je stále aktuálne jednogólové vedenie Popradu 2:1.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:44
Dalhuisenovi nevyšla strela z modrej čiary, Ťavoda zblokoval jeho pokus a Michalovčania vyhodili von z obranného pásma.
39:02
Suja šikovnou krížnou prihrávkou našiel Korhonena naskočeného zo striedačky a za jeho strelou sa musel Vošvrda natiahnuť.
38:35
Skokan nabíjal na pravý kruh Svitanovi, ktorý to skúšal strelou z prvej, Škorvánek však dokázal spoľahlivo zasiahnuť.
38:10
Popradčanom sa zatiaľ nedarí usadiť v pásme, líšky z Michaloviec už dvakrát úspešne vyhodili puk preč.
37:32
Poprad má v závere druhej tretiny k dispozícii presilovú hru. V snahe odstreliť puk z obranného pásma Antti Erkinjuntti zasiahol vysokou hokejkou Drgoňa a dostáva dve minúty.
36:41
Samuel Takáč sa šikovne odpútal od mantinelu medzi kruhy, zakončoval švihom a Vošvrda musel po dlhšom čase použiť svoje betóny.
36:12
McCormack podporil ofenzívu, snažil sa prekorčuľovať po ľavom krídle, potom sa mu otváral Takáč, no neposlal mu presnú prihrávku.
35:16
Popradčania vyhrali buly v útočnom pásme, Seigo zakončoval z ľavého kruhu, ale Škorvánek opäť predviedol spoľahlivý zákrok. Michalovčania už dlhšie nezaútočili na popradskú bránu, Vošvrda je už dlhšie bez poriadneho zákroku a možno vychladol.
34:42
V dobrej streleckej pozícii sa medzi kruhmi ocitol Haščák, mieril však iba do obetavých michalovských hráčov.
34:08
Ulrych si po vyhratom buly nakorčuľoval za pravý kruh, už prakticky prekonal Škorvánka šikovnou strelou, no bol tam pohotový Louis, ktorý pomohol svojmu gólmanovi, ale vyhodil iba na zakázané uvoľnenie.
33:33
Tavimu síce medzi kruhmi unikol puk, no na modrej čiare ho zachytil Seigo, ktorý to posielal na bránu, ale Michalovčania zblokovali.
32:58
Vandas vykorčuľoval po pravom krídle a skúsil to strelou spoza pravého kruhu. Škorvánek situáciu videl a bezpečne zasiahol a počkal na prerušenie hry.
32:28
Svitana zachytil puk pri mantineli v hluchom priestore a okamžite hľadal Haščáka medzi kruhmi, prihrávka bola tečovaná smerom na tribúnu.
31:56
Skokan tvrdo "hitol" Ťavodu v michalovskom obrannom pásme pri mantineli. Toto však už bol čistý súboj a v hre sa pokračuje.
31:00
Livingston nepríjemne atakoval Suju medzi kruhmi. Rozhodcovskými očami to ostalo nepovšimnuté, no určite jednoznačný nedovolený zákrok, Suja bol bez puku a mimo hry.
29:49
Mudrák sa snažil presadiť po ľavom krídle, s pukom zašiel až do rohu klziska v popradskom obrannom pásme, tam už však o puk prišiel.
29:16
Popradská prvá formácia získala útočné pásmo, Haščák dostal puk na ľavom kruhu a vyskúšal Škorvánka, no michalovský brankár reagoval pohotovo.
27:57
Lukáš Handlovský získal puk v obrannom pásme, ihneď zrýchlil po pravom krídle, prekorčuľoval michalovskú defenzívu a skúsil to strelou, no absolútne zlyhal a minul bránu.
27:30
Po ľavom krídle otočil hru Antti Erkinjuntti, vystrelil spoza obrancu a Vošvrda musel vyrážať svojím betónom.
27:04
Preisinger vysunul na ľavé krídlo Vandasa, ktorý to skúsil strelou spoza ľavého kruhu, mieril však iba do vyrážačky Škorvánka.
26:20
Veľké nedorozumenie v popradskej defenzíve po vyhodenom puku a sily budú vyrovnané. Adam Drgoň dostáva dve minúty za podrazenie.
25:55
Poprad má k dispozícii presilovku. Dve minúty za hrubosť dostáva Dávid Šoltés.
25:12
Pred Lalancetteom sa na pravom kruhu otvoril priestor, už sa mu na prihrávku ukazoval Erkinjuntti medzi kruhmi, no nedokázal mu už poslať puk.
24:36
Eduard Šedivý dostal prihrávku na modrú čiaru v útočnom pásme, pokúsil sa vystreliť, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť a hra je prerušená.
24:16
Preisinger sa snažil prihrávkou pred bránku hľadať Vandasa, Michalovčania však dokázali eliminovať popradských útočníkov.
23:28
Mašlonka vzápätí otočil hru po popradskej akcii, prenikol do pásma a skúsil to spomedzi kruhov. Jeho zakončenie bolo zblokované.
23:06
Drgoň prienikovou prihrávkou na modrú čiaru našiel Jevoša, ktorý vnikol do pásma a jemne vystrelil spoza pravého kruhu. Škorvánek jednoducho vyrazil.
21:46
Vandas dostal prienikovú prihrávku do útočnej tretiny, nemal však dostatočnú podporu od spoluhráčov a Michalovčania dokázali otočiť hru, tiež však nezakončili.
20:42
Popradská prvá formácia sa nasťahovala do útočného pásma, Haščákova strela však bola zblokovaná, Michalovčania sa dokázali vymaniť spod mierneho tlaku Popradčanov.
20:06
Hneď po vyhratom buly popradskí hráči nahodili puk na Škorvánka, ktorý narýchlo nerozohrával a pre istotu podržal.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Veľmi zaujímavá prvá tretina tretieho semifinálového zápasu. Poprad otvoril skóre v presilovke v 3. minúte z hokejky Haščáka, v 8. minúte taktiež v presilovke vyrovnal McCormack. Poprad v 14. minúte poslal opäť do vedenia Handlovský a 10 sekúnd pred koncom tretiny nepremenil samostatný nájazd Patrik Svitana.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:50
importantPatrik Svitana sa prudko rozbehol, natiahol si Škorvánka na forhend, potom však poslal nízku strelu, ktorú michalovský gólman zastavil ľavým betónom.
19:50
importantMichael Vandas sa vysúval do samostatného úniku, zozadu však bol faulovaný držaním a vypýtal si trestné strieľanie!
18:53
Po súbojoch pri modrej čiare už puk prenikol do stredného pásma, Livingston ho chcel vrátiť dopredu, no už sa pískal ofsajd.
17:55
Handlovský zachytil puk na modrej čiare, nahadzoval pred bránku, kde bol úplne voľný Vandas, ktorý z otočky zakončil mimo brány.
17:32
Korhonen bol skôr pri puku v rohu klziska, Skokan ho však rýchlo odzbrojil a už majú puk na hokejkách domáci.
16:48
Ťavoda vypálil od modrej čiary, Vošvrda reagoval betónom a kamzíci otočili hru. Tavi vyrazil dopredu so Zagrapanom, no bol z toho len ofsajd.
16:22
Michael Vandas sa šikovne preštrikoval od mantinelu pred bránku, zakončoval bekhendom, Škorvánek stihol položiť betón na ľad.
15:09
Haščákovi nevyšla rozohrávka spoza stredovej čiary, nerozumel si so Svitanom, a tak Haščákova prihrávka znamená icing domácich.
14:34
Pred Mešárom sa na pravom kruhu otvoril priestor, dostal prihrávku a skúsil to s náprahom. Škorvánek vyrazil ľavým betónom.
14:08
Bartánus z obranného pásma veľmi nemal komu rozohrávať, puk poslal po mantineli von iba na zakázané uvoľnenie.
13:24
goalPoprad dal gól!
Poprad sa po druhýkrát v zápase dostáva do vedenia. Vandas vydoloval puk v súboji za michalovskou bránkou, pozrel sa medzi kruhy, našiel tam LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO, ktorý strelou z prvej prekvapil Škorvánka.
Asistencia: Michael Vandas.
12:28
Šedivý dostal puk na modrú čiaru a posielal to na bránu. Vošvrda napokon nemusel zasiahnuť, strela letela vedľa.
12:03
Brandon Mashinter a Mark Louis sa ešte pred vhadzovaním zrejme "dohodli", že zhodia rukavice, a tak aj urobili. Bola to krátka výmena, Louis napokon Mashintera jemne zložil zápasníckym chvatom. Obaja dostávajú 2+10 za hrubosť a zhodenie rukavíc.
11:49
Livingston dostal až príliš veľa priestoru na ľavom kruhu, premiešal párkrát puk, natlačil sa bližšie, vystrelil, Škorvánek však stihol reagovať.
10:34
importantMihálik zachytil puk medzi kruhmi, posunul na ľavý kruh Takáčovi, Vošvrda už bol rozhádzaný, krížnu prihrávku pred bránku do jasnej gólovej situácie mu pomohli spoluhráči zachytiť.
10:17
Takáč vybojoval puk pri mantineli v obrannom pásme, vyrazil dopredu, zakončoval spomedzi kruhov, strela však bola zblokovaná.
09:36
Mešár spoza bránky hľadal nakorčuľovaného Skokana, ktorý zakončil zblízka a Škorvánek pohotovo reagoval.
08:32
Livingston sa pri ľavej tyčke obtočil okolo svojej osi a skúsil to vystreliť. Škorvánek nevedel, kde je puk, ale padol k zadnému mantinelu.
07:56
importantHaščák vyrazil do prečíslenia dvoch proti jednému s Dalhuisenom, rozhodol sa akciu z pravého kruhu zakončiť sám, Škorvánek nakrátko vyrazil, Dalhuisen jemne dorazil, no michalovský brankár zasiahol aj druhýkrát úspešne.
07:32
goalDukla Michalovce dala gól!
Aj Michalovčanom sa podarilo využiť presilovú hru. Lalancette šikovne uchmatol puk v rohu klziska, perfektnou krížnou prihrávkou na pravý kruh našiel GRAEMA MCCORMACKA, ktorý strelou k protiľahlej žrdi prekonal Vošvrdu.
Asistencia: Christophe Lalancette.
06:58
Lalancette posunul na modrú čiaru vyššie medzi kruhy McCormackovi, ktorý tvrdo vypálil, no našiel iba stred tela brankára Vošvrdu.
06:31
Aj Michalovce si zahrajú svoju prvú presilovku v tomto zápase. Dve minúty za podrazenie dostáva Marek Zagrapan.
06:18
Mašlonkovi sa ukazoval Török medzi kruhmi, prvý menovaný člen štvrtej michalovskej formácie to skúšal švihom, no popradský obranca zablokoval jeho strelu.
05:48
Preisinger dostal skakájúcu prihrávku medzi kruhy, dokázal však vystreliť a Škorvánek sa poriadne musel natiahnuť pravým betónom.
04:44
Lalancette sa snažil vymaniť spod zovretia Seiga v rohu klziska, o pár sekúnd už bol pri ňom ďalší domáci hráč, ktorý ho zbavil puku.
04:01
Mešár prenikol s pukom do pásma, vystrelil spoza ľavého kruhu, Southorn však jeho pokus stečoval na plexisklo.
03:44
Mašlonka nahodil puk do útočného pásma, na zadnom mantineli však boli rýchlejší Popradčania a snažia sa otočiť hru.
02:48
Takáč odviedol dobrú prácu v útočnom pásme, nemal však dostatočnú podporu od spoluhráčov a zakrátko o puk prišiel.
02:12
goalPoprad dal gól!
Kamzíci po rýchlej kombinácii idú do vedenia. Svitana posunul na úroveň bránkovej čiary Skokanovi, ktorý krížom na ľavý kruh našiel MARCELA HAŠČÁKA. Ten predviedol svoju streleckú parketu a premenil presilovú hru.
Asistencie: Dávid Skokan, Patrik Svitana.
01:42
Po zisku útočného pásma to strelou z ľavého kruhu skúšal Haščák, jeho zakončenie mierilo priamo do výstroje Stanislava Škorvánka.
01:18
Za popradskou bránou je s pukom Dalhuisen, ktorý čaká na svojich spoluhráčov zo striedačky.
00:58
Preisinger sa snažil presúvať puk pred bránkovisko, Galamboš sa však zmocnil puku, vyrazil s ním von z pásma a nazbieral pár sekúnd.
00:32
Hneď v 32. sekunde zápasu registrujeme vylúčenie. Po držaní Dávida Mudráka bude mať Poprad presilovú hru.
00:14
Drgoň si musel dať pozor na napádajúceho Lalancettea, no situáciu zvládol a rozohral po krídle.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche máme oba tímy. Popradčanov v modrých dresoch a Michalovčanov v bielych. Čaká nás štátna hymna SR a úvodné buly.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár – Svitana, Skokan, Haščák – Handlovský, Preisinger, Vandas – Livingston, Zagrapan, Tavi – Mešár, Matej Paločko, Mashinter – Jevoš

HK Dukla Ingema Michalovce: Škorvánek (Tomek) – Mihálik, Mudrák, Ťavoda, McCormack, Southorn, Louis, Šedivý, Lačný – Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen – Šoltés, Suja, Takáč – Bartánus, Galamboš, Regenda – Mašlonka, Lehtonen, Török

Rozhodca: Stano, Tvrdoň – Crman, D. Konc ml..
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z tretieho zápasu semifinálovej série Kaufland play-off Tipos Extraligy medzi HK Poprad a HK Dukla Ingema Michalovce. Dnešné stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

DVE MICHALOVSKÉ VÍŤAZSTVÁ, PRESUN SÉRIE POD TATRY
Michalovčania boli herne rozbehnutí po vyradení Trenčína, Poprad pred začiatkom semifinále nehral zápas 10 dní a na výkone kamzíkov to bolo vidno. Hoci v prvom dueli série Poprad viedol po zásahu Handlovského z 24. minúty 0:1, v tretej tretine urobil zásadné chyby, ktoré Popradčanov stáli víťazstvo. Hostia sa asi až príliš spoliehali na jednogólové vedenie, zatiahli sa viac do defenzívy, čo sa im nevyplatilo. Michalovčania v druhej časti tretej tretiny využili popradské zlyhania v obrane a zápas v priebehu troch minút parádne otočili. Presadili sa Takáč, Erkinjuntti, Šoltés a michalovské víťazstvo 3:1 v prvom zápase bolo na svete.
Poprad si chcel zo Zemplína priviesť domov aspoň jedno víťazstvo, a tak mal šancu na reparát v piatok. Prvá tretina bola nerozhodná, domácich poslal v 6. minúte do vedenia odchovanec popradského hokeja Samuel Takáč, no Livingston o dve minúty neskôr vyrovnal. V druhej tretine šli líšky znovu do vedenia po zásahu Galamboša z 27. minúty a popradské vyrovnanie série sa vzďaľovalo. Podtatranci však dokázali zápas dostať do predĺženia, keďže 36 sekúnd pred koncom tretej tretiny tvrdou delovkou od modrej čiary vyrovnal na 2:2 Dalhuisen. V predĺžení oba tímy predviedli svoju hernú kvalitu, najmä Poprad odohral v 20-minútovom predĺžení asi doposiaľ svoju najlepšiu tretinu v play-off, ale rozhodujúci gól nepadol, a tak sa šlo do nájazdov. Po troch inkasovaných góloch Vošvrdu vymenil v nájazdoch Hamerlík, ktorý inkasoval iba raz, a to v 9. sérii. Seigo už Škorvánka v 9. sérii neprekonal a Michalovčania sa mohli radovať z druhého domáceho víťazstva v semifinálovej sérii.

Dá sa povedať, že práve tento tretí zápas môže byť kľúčovým. Ak by Michalovce viedli v sérii 3:0, už by to bolo pre Poprad mimoriadne náročné. Kamzíci budú chcieť v domácom prostredí zhodne dvakrát zvíťaziť, no sú určite pod väčším tlakom než Michalovčania, ktorí sú si vedomí svojho vedenia 0:2 na zápasy.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»ONLINE: Poprad - Michalovce (semifinále play off, dnes)