Slovenský šampión ďalšie body v Lige majstrov nepridal, prehral v Lugane

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|7. sep 2018 o 00:00

Bystrici jediný gól nestačil.

Hokejová Liga majstrov, H-skupina:

HC Lugano - Banská Bystrica 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 2. Jecker (Riva, Cunti), 5. Sannitz (Walker, Klasen), 21. Klasen (Chorney), 51. Lajunen (Lapierre, Klasen) - 9. Varga (Giľák)

Rozhodovali: Nikolic (Rak.), Urban - Bürgi, Borga (všetci Švajč.), vylúčení: 3:10 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

HC Lugano: Merzlikins - Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Loeffel, Riva, Matewa - Lapierre, Lajunen, Hofmann - Walker, Sannitz, Klasen - Burgler, Cunti, Romanenghi - Jorg, Morini, Reuille

Banská Bystrica: Williams (9. Baroš) - Mihálik, Marshall, Miller, Kubka, Biro, Sloboda, Košecký - Tamáši, Faille, Asselin - Sýkora, Higgs, Surový - R. Varga, A. Šťastný, Giľák - Gabor, Češík, Belluš

<>

LUGANO. Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica prehrali vo svojom treťom zápase v H-skupine Ligy majstrov na ľade švajčiarskeho tímu HC Lugano 1:4.

Domáci tak vrátili slovenskému šampiónovi prehru 2:5 spod Urpína.

Banskobystričanom sa nevydarili najmä úvody do prvej a druhej tretiny, v ktorých im hráči Lugana gólovo odskočili.

Hostí brzdili aj početné oslabenia, dve z nich domáci gólovo potrestali.

Slovenský majster nastúpi na ďalší zápas v súťaži už v nedeľu 9. septembra od 18.00 na ľade obhajcu trofeje JYP Jyväskylä.

Hlasy po stretnutí:

/zdroj: CHL TV/

Greg Ireland, tréner HC Lugano: "Pred domácim publikom sme nechceli prehrať a sme radi, že sme sa víťazstvom vrátili do hry o postup. Bol to rýchly zápas, v ktorom sme sa snažili hrať rýchlo a kontrolovať hru. Myslím si, že sa nám to darilo. V druhej tretine sme mali viacero presiloviek, z ktorých sme mali skórovať. Na tom musíme popracovať, inak to však bol dobrý výkon."

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "V porovnaní s prvým vzájomným výkonom bol rozdiel najmä v úvodných desiatich minútach. V nich sme inkasovali dva góly, ktoré poznačili náš výkon. Po kontaktnom góle sme vycítili šancu, nedarilo sa nám však vyrovnať. Naše šance na úspech sa znížili v druhej tretine, ktorej väčšiu časť sme strávili v oslabení."

Priebežná tabuľka H-skupiny:

1.Plzeň3300013:69 b
2.JYP Jyväskylä3100210:113 b
3.Lugano310028:93 b
4.Banská Bystrica310027:123 b

Online prenos: HC Lugano - HC Banská Bystrica (Liga majstrov 2018/2019, hokej)

Liga majstrov Skupina H 2018/2019
07.09.2018 o 19:45
Lugano
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
59' minúta
Ukončený
B. Bystrica
Prehľad
Góly a asistencie: 2. Jecker (Riva, Cunti), 6. Sannitz (Walker), 21. Klasen, 51. Lajunen (Klasen) – 9. Varga (Giľák). Rozhodca: Nikolić, Urban – Bürgi, Borga.
Prenos
Aj posledná tretia tretina ešte ponúkla jeden presný zásah, v presilovke sa dokázal presadiť Lajunen a tak domáci vyhrávajú toto stretnutie jednoznačne 4:1, čo aj odzrkadľuje priebeh stretnutia. Slovenský majster na švajčiarskom ľade dokopy nepredviedol nič, aj keď to nebolo nijak záživné stretnutie. HC Lugano tak oplatilo Banskej Bystrici prehru na jej ľade a získava prvé tri body.

S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
Koniec zápasu.
58:16
Čo by to bolo, keby domáci nedohrali toto stretnutie v početnej výhode. Banská Bystrica si tak ešte bude musieť vytrpieť jedno oslabenie.
58:06
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Belluš – 2 min., nedovolené bránenie).
58:01
Boli ohlásené posledné dve minúty tretej tretiny a tak už aj tohto stretnutia.
57:04
Hra sa už dlhšie neprerušovala, zrejme to už oba tímy chcú mať čo najrýchlejšie za sebou. Lugano sa už pomaly môže radovať z prvých troch bodov.
56:23
Banská Bystrica sa ešte snaží niečo vymyslieť, aspoň kozmeticky upraviť výsledok. Ťažko sa však prebíja do útočného pásma, podobne tomu vlastne bolo počas celého stretnutia.
55:44
Posledná tretia minúta sa blíži k svojmu koncu, podobne sú na tom aj nádeje Banskej Bystrice na bodový zápis. Švajčiarsky celok dnes podal veľmi kompaktný výkon, súpera k ničomu nepúšťal a zaslúžene mu tak vráti tú prehru spod Urpína.
54:44
Domáci v plnom počte.
53:21
Presné zakončenia na bránku domácich neprichádzajú, švajčiarsky celok sa znova oslobodzuje. Trápenie Banskej Bystrice v tomto stretnutí stále pokračuje, jediný svetlý moment bol gól Vargu v deviatej minúte.
52:59
Zatiaľ sa však slovenskému majstrovi v početnej výhode nedarí, domáci sa dokázali oslobodiť. Banská Bystrica musí ďalší útok zakladať od svojho brankára.
52:54
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou, aj hostia si zahrajú v početnej výhode. Je tu tak možno ešte iskierka nádeje, potrebné bude túto presilovku samozrejme využiť.
52:44
Vylúčenie v tíme HC Lugano (Lajunen – 2+2 min, hrubosť).
52:44
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Šťastný – 2 min., hrubosť).
51:58
Tri góly už zrejme Banská Bystrica nedokáže dať, obzvlášť pri takejto predvedenej hre, ktorá ju zdobí celé stretnutie. Už to treba len dohrať, hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie stretnutia.
50:58
goalHC Lugano dáva gól!
To čo som predpovedal sa stalo skutočnosťou, je tu štvrtý gól domácich, druhý pri početnej výhode a so slovenským majstrom to už nevyzerá nijak nádejne! Švajčiarsky celok sa držal v útočnom pásme, pred bránkou výborne operoval JANI LAJUNEN, ktorý sa ujal odrazeného puku a doklepol ho tam kam patrí – 4:1!
Asistencia: Linus Klasen.
50:04
A je tu ďalšia presilovka domáceho tímu, ktorý má tak šancu na definitívne rozhodnutie tohto zápasu. Lugano sa už usadilo v útočnom pásme a rozbieha svoj kolotoč.
49:52
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Asselin – 2 min., hrubosť).
49:50
Prvá reklamná prestávka v tretej tretine, opäť sa obaja tréneri dostávajú do akcie a rozdávajú svojim zverencom potrebné pokyny.
48:20
Je to tak také nemastné-neslané stretnutie, domáci sa však určite nesťažujú. Predbežné skóre im zaručuje prvé tri body v novom ročníku CHL.
47:24
Posledná tretia tretina nám stále nič zaujímavého neponúkla, ono prakticky k videniu po celé stretnutie boli len tie štyri presné zásahy. Ani jeden z brankárov výraznejšie nezasahoval.
46:49
Čas sa slovenskému majstrovi začne postupne krátiť, svoju hru však nijak výrazne nezlepšil a tak to už vyzerá, že tri body z domáceho stretnutia na švajčiarskom ľade nepotvrdí.
45:46
Aj sa to domácim podarilo, Lapierreho pokus však smeroval vedľa hosťujúcej bránky. Baroš si tak dlhšiu dobu na puk nesiahol, rozhodne sa však nesťažuje.
45:31
Malú chvíľu sa darilo hosťujúcemu celku operovať v útočnom pásme, ale puk sa už presúva na hokejky domáceho tímu, ktorý sa snaží založiť útočnú akciu.
45:08
Na druhej strane zase domácich zastavuje ofsajd, hra sa presunie do stredného pásma. Pre Lugano je však podstatné, aby sa hralo čo najďalej od jeho brány, čo sa deje takmer počas celého stretnutia.
44:03
Hosťujúci fanúšikovia po dlhšej dobe mohli vidieť útočnú snahu svojich miláčikov. Marshall si nakorčuloval pred domácu bránku, ale zakončenie bolo z kategórie nepresných.
43:28
Aj keď, domáci hokejisti po celé stretnutie majú častejšie puk na hokejkách, skôr máme možnosť sledovať nudnejšie stretnutie. Žiadne vysoké tempo, či veľká šance na oboch stranách nevidíme.
42:56
Navyše, domáci sa presúvajú do útočného pásma a začínajú si vytvárať tlak na bránku Banskej Bystrice. Baranom toto stretnutie vôbec nevychádza už od úvodného buly.
42:22
Predsa len, ešte stále nieje o ničom rozhodnuté, zostávajúci čas je postačujúci, aby hostia strelili tie dva góly. Pri súčasnej hre slovenského majstra je to však nepravdepodobné.
41:48
Slovenský majster sa pokúša o napádanie tejto domácej rozohrávky, ale nedarí sa mu to podľa predstáv. Domáci sú stále s pukom na svojich hokejkách a ich vedenie o dva góly nieje nijak ohrozené.
41:21
S pukom na hokejkách už operujú domáci hokejisti, ktorí sa predsa len nemusia nikam ponáhľať a snažia sa o postupnú rozohrávku do útočného pásma.
40:38
Teraz tu už bolo tečované zakončenie na bránku domáceho tímu, ale Merzlikins bol pozorný. Banská Bystrica ešte získava buly v útočnom pásme.
40:16
Hostia sa to však snažia zmeniť, ale teraz ich ofenzívnej snahe vystavilo stopku postavenie mimo hru. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
40:10
Posledná tretia tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, buly patrilo domácim hokejistom. Lugano vedie 3:1 a má tak nakročené k prvým trom bodom v novom ročníku CHL.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
Druhá tretina sa niesla v jasnej réžii domáceho celku, ktorý hral skoro celé prostredné dejstvo v početnej výhode, pretože hostia si podávali kľučku na trestnej lavici. Ihneď v úvode druhej tretiny využil dohrávanú presilovku Klasen a po dvoch tretinách tak Lugano vyhráva 3:1!

Posledná tretia tretina sa začne približne o 21:34.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:53
Hostia v plnom počte.
39:01
Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
38:52
Oslabenie hosťujúci celok zatiaľ zvláda, ale stojí ho to veľmi veľa síl, ktoré potom chýbajú pri útočnej snahe.
38:05
Už aj nervy pracujú na strane hosťujúceho tímu a Mihálik na nešportové správanie sedí na trestnej lavici. Domáci tak s ďalšou presilovkou a to snáď už nepotrebuje žiadny komentár.
37:53
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihálik – 2 min., nešportové správanie).
37:28
Opäť sa však hrá len pred bránkou slovenského majstra a zasahovať musel aj Baroš. Hru teda radšej prerušil a Lugano získava buly v útočnom pásme.
37:19
Záver druhej tretiny sa už pomaličky blíži, hostia sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci však dnes jasne dominujú a do výraznejších šancí súpera nepúšťajú.
36:38
Hostia v plnom počte.
35:52
Veľký tlak domácich slovenský majster teraz ustál a vyhadzuje puk do bezpečia. Opäť, veľmi veľa síl stojí takéto bránenie Banskú Bystricu.
35:15
importantUf, toto vyzeralo veľmi nebezpečne! Klasen dostal výbornú prihrávku a strieľal z pozície pred bránkou, jeho pokus tesne míňa tyčku hosťujúcej bránky!
34:48
Už sa tomu ani nechce veriť, ale je tu ďalšie vylúčenie na hosťujpcej strane a tak početná výhoda domácich. Aj to je dôvod, prečo slovenský majster hrá v tomto zápase len druhé husle.
34:38
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Varga – 2 min., hákovanie).
34:27
Sledovali sme celkom dobrú pasáž hry slovenského majstra, ale na ďalší gól to nestačilo. V postate, okrem tej gólovej stituácie si hostia nevypracovali žiadne nebezpečnejšie zakončenie, všetko sú to len také nahodené puky pred bránku.
33:47
K puku sa teraz dostal Šťastný, ktorý sa pokúsil o nahodenie puku na bránku súpera, ale teč v podaní Slobodu nebol úspešný a puk končí na hokejkách domácich.
33:06
Tlak slovenského majstra sa postupne zvyšuje, už aj Merzlikins v bránke domácich sa musí mať na pozore. Podstatné je však predbežné skóre, ktoré hovorí v prospech domácich hokejistov.
32:56
Švajčiarsky celok si pohodlne drží svoje vedenie o dva góly, ale ešte nieje o ničom rozhodnuté. Bystrica postupne zlepšuje hru v útočnom pásme, na druhý gól to však stále nestačí.
32:21
Teraz sledujeme výbornú hru hosťujúceho celku, ktorý kombinuje v útočnom pásme, ale ani zakončenie od Tamáši, ktoré bolo ešte tečované zmenu skóre neprinieslo.
31:53
Slovenský majster sa presunul do útočného pásma, v menšej skrumáži sa pokúsil o zakončenie Miller, ale mieri len do lapačky súperovho brankára.
31:28
Domáci v plnom počte.
31:15
Momentálne sledujeme vyrovnaný počet hráčov na ľadovej ploche, ale o malú chvíľu sa začne skrátená presilovka hosťujúceho celku.
30:25
Vylúčenie v tíme HC Lugano (Chorney – 2 min., podrazenie).
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sýkora – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
30:17
Lugano nebezpečne obliehalo hosťujúcu bránu, ale Baroš si pripisuje ďalšie úspešná zákroky a obrana dostáva puk cez všetky čiary do bezpečia.
30:09
Banská Bystrica sa bráni úspešne a opäť dostáva puky do bezpečia. Domácim to však nijak neprekáža, udávajú tempo hry a pohodlne tak držia svoje vedenie o dva góly.
29:38
Tak to je už snáď neuveriteľné. Hostia hrajú aj tretíkrát v druhej tretine v oslabení a to dosť krátkom intervale. Domáci môžu znova útočiť a prípadne sa už aj postarať o definitívne rozhodnutie, ktoré by štvrtý gól mohol znamenať.
29:28
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Faille – 2 min., hákovanie).
29:28
Prvá reklamná prestávka v druhej tretine, znova priestor pre trénerov, aby niečo povedali svojim zverencom.
28:41
Lugano aj naďalej usadené v útočnom pásme, pokúša sa pridať ďalší gól, ktorý by už slovenského majstra dostal do kolien. Hostia doplácajú hlavne na nedisciplinovanosť.
28:16
Stále sú však domáci hokejisti usadení v útočnom pásme a držia slovenského majstra pod tlakom. Banská Bystrica stratila veľa síl, keď bránila dve oslabenia za sebou.
27:43
Hostia v plnom počte.
27:36
Už to vyzerá, že hostia zvládnu aj druhé oslabenie a udržia si tak nádej, že s týmto výsledkom niečo spravia. Ostáva to však stále len v rovine teórie.
26:20
Zatiaľ aj toto oslabenie hostia zvládajú a vyhadzujú puky do bezpečia. Hostí však toto celé stoji veľa síl, ktoré by potrebovali na útočenie.
25:53
Znova však nedisciplinovanosť posiela hostí do početnej nevýhody. Lugano tak v krátkom slede rozbieha svoju tretiu presilovku v zápase a slovenský majster sa musí brániť.
25:43
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Belluš – 2 min., držanie).
24:35
Hostia v plnom počte. Banská Bystrica teda druhé oslabenie zvládla úspešne a môže sa tak pokúsiť zaútočiť, potrebuje čo najskôr dosiahnuť kontaktný gól.
24:15
Vyzerá to však, že toto oslabenie slovenský majster zvládne. Domácim presilovka absolútne nevychádza, ešte sa poriadne nedostali k strele na Baroša.
23:20
Barani sa v týchto chvíľach bránia úspešne a už viackrát dostali puk do bezpečia. Majú pred sebou ešte dlhší čas v početnej nevýhode.
22:45
Nuž, ale domáci rozbiehajú svoju druhú presilovku v tomto zápase a tak sa hostia musia len brániť. Domáci tak dúfajú, že dokážu využiť aj túto početnú výhodu.
22:35
Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sloboda – 2 min., držanie).
22:21
Lugano však zatiaľ jasne dominuje v druhej tretine, drží puk na svojich hokejkách a súpera ešte k ničomu vážnemu nepustila. Snáď však slovenský majster ešte nepovedal posledné slovo.
21:26
Do konca zápasu je však stále dostatok času a tak ešte nemá Banská Bystrica nič stratené. Teba nadviazať na tú hru z prostrednej časti prvej tretiny, kde hostia hrali veľmi aktívne.
20:46
Slovenský majster sa pokúša o rýchlu odpoveď, ale pokus od Sýkoru smeroval vedľa domácej bránky. Opäť je tak domáci tím v lepšej pozícii, Banská Bystrica znova nezachytila úvod tretiny.
20:19
goalHC Lugano dáva gól!
Domáci hokejisti využívajú svoju prvú presilovku v tomto zápase a vracajú sa tak do vedenia o dva góly! Švajčiarsky tím sa natlačil pred hosťujúcu bránku a LINUS KLASEN úspešne dostal puk za Barošov chrbát – 3:1!
20:05
Druhá tretina tohto stretnutia je už v plnom prúde, buly vyhrala Banská Bystrica, ktorá má stále na svojho súpera stratu v podobe jedného gólu, bude však dohrávať v oslabení.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
Lugano vstúpilo do tohto stretnutia fantasticky a už v 6. minúte vyhrávalo o dva góly. Banská Bystrica však potom dokázala zlepšiť svoju hru a gólom Vargu znížila na rozdiel jedného gólu. Od tohto momentu bola hra veľmi vyrovnaná a útočné výpady sme sledovali na oboch stranách. Skóre zápasu sa však už nemenilo, takže domáci vyhrávajú po prvej tretine 2:1!

Druhá tretina sa začne približne o 20:39.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:46
Zatiaľ to boli len nepresné pokusy domácich hokejistov, ich zakončenia smerovali mimo hosťujúcu bránu. Už to teda vyzerá, že sa skóre zápasu pred prestávkou meniť nebude.
19:01
Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
18:55
Banský Bystricu však ešte čakajú veľmi krušné chvíle, domáci hrajú svoju prvú presilovku v tomto zápase. Snáď teda slovenský celok ustojí tento náročný záver prvej tretiny.
18:50
Vylúčenie v tíme HC Lugano (Higgs – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
18:36
Záver prvej tretiny je však už na spadnutie a vyzerá to, že si domáci svoje tesné vedenie udržia.
17:08
Hosťujúci Tamáši sa pokúsil o individiuálnu akciu, ale až do zakončenia sa neprebil. Posledné chvíle zápasu patria slovenskému majstrovi, ktorý necháva zabudnúť na ten katastrofálny úvod.
16:47
Banská Bystrica je v týchto chvíľach častejšie pri puku a usadila sa aj v útočnom pásme. Slovenský majster sa pokúša vyrovnať ešte do prestávky, v tom sa mu však súper snaží zabrániť.
15:56
Aj sa tak stalo, sledovali sme zakončenie na domácu bránu. Birov pokus bol však tiež nepresný, ale troška vystrašil domácich hokejistov.
15:42
Po dlhšej dobe tu bolo aj zakončenie na bránu, postaral sa o to Walker. Tiesnený však vyslal len nepresnú strelu nad bránu súpera, dopredu tak môže ešte vyraziť Banská Bystrica.
15:32
Záver prvej tretiny sa pomaly blíži, hostia sa ešte snažia o vyrovnanie. Úvod zápasu bol z ich strany katastrofálny, ale ako pribúda čas, zlepšuje sa aj hra nášho majstra.
14:41
Od modrej čiary sa pokúsil o zakončenie Mihálik, ale nemieril presne a pri puku je už domáci celok. Lugano sa však nikam neponáhľa, zvolilo postupnú rozohrávku.
13:56
Slovenský majster sa presunul do útočného pásma a po veľkom boji o puk sme sledovali zakončenie na bránu domácich. Nič zaujímavého to však neponúklo, strhla sa však menšia potýčka.
13:48
Na rade je druhá reklamná prestávka v prvej tretine. Opäť sú tak aktívni obaja tréneri, ktorý na tabuľky ukazujú pokyny svojich zverencom.
12:26
Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, ale dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli. To domáci však prekážať nemusí, stále vyhrávajú o jeden presný zásah.
11:28
Barani sa však snažia o ďalšiu podobnú akciu ako pri ich prvom góle. Domáci sú však v zadných radoch pozornejší a druhé zlyhanie si nepripúšťajú.
10:58
Tlak domácich začína pomaly znova narastať, hostia si pomáhajú aj zakázaným uvoľnením. Banská Bystrica sa tak ešte bude musieť brániť, prvá tretina sa nám presúva do svojej druhej polovice.
10:31
Švajčiarsky celok kombinoval v útočnom pásme, ale nepodarilo sa mu nijak výrazne ohroziť brankára Baroša. Treba aj konštatovať, že zatiaľ toto stretnutie nemá nijak zvlášť vysoké tempo, domáci priaznivci sú však stále spokojní.
09:54
O otvárací gól slovenského majstra sa postarala tretia formácia, ktorá predviedla vydarenú útočnú akciu. Snáď to zo strany hosťujúceho celku nebola posledná, tento kontaktný gól bol nesmierne dôležitý.
08:54
Zaujímavý moment v bránke hostí, po strelenom góle prichádza výmena brankárov. Williams mal zrejme nejaké zdravotné problémy, nahradzuje ho tak Baroš.
08:54
changeStriedanie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica: z ihriska odchádza Williams, prichádza Baroš.
08:54
goalBanská Bystrica dala gól!

Konečne aj hostia predviedli vydarenú útočnú akciu a z prvej svojej šance tak vyťažili rovnako ako domáci gól v súperovej sieti! Tesne pred domácou bránkou sa dostal k puku RÓBERT VARGA a strelou švihom prekonáva Merzlikinsa – 2:1!
Asistencia: Matej Giľák.
08:29
Stále musíme konštatovať, že hostia sa prakticky nedostali k ohrozenie súperovej brány. Domáci tím si tak pohodlne drží svoje vedenie o dva góly, ale určite ich čaká náročná cesta za víťazstvom.
07:50
Je tu reklamná prestávka, obaja tréneri rozdávajú svojim zverencom pokyny. Hlavne tréner Banskej Bystrice má čo svojim hráčom povedať, vstup do zápasu slovenskému majstrovi absolútne nevychádza.
06:15
Skvelý vstup domácich do tohto stretnutia, už v šiestej minúte zápasu vyhrávajú o dva góly a majú tak tento zápas parádne rozohraný. Do jeho konca však ostáva ešte veľmi veľa času, ale Banská Bystrica je zatiaľ smerom dopredu jalová.
05:15
goalHC Lugano dáva gól!
Aj druhý presný zásah v tomto stretnutí putuje na konto domácich hokejistov! Švajčiarsky celok ubránil útok slovenského majstra, následne založil rýchly útočný výpad, ktorý po výbornej prihrávke zakončil parádnou strelou RAFFAELE SANNITZ, ktorá prepadla za brankára Williamsa – 2:0!
Asistencia: Julian Walker.
04:21
Domáci hokejisti sa usadili v útočnom pásme, dokázali svojich divákov potešiť aj peknou kombináciou, ale finálna prihrávka pred bránku slovenského majstra bola zblokovaná do bezpečia.
03:49
Celkovo je to však taký rozpačitý úvod z oboch strán, aj keď už domáci vyhrávajú 1:0! Od začiatku je počuť oba fanúšikovské tábory, ktoré sa tak starajú o výbornú atmosféru.
03:06
Hostia sa tak snažia o rýchlu gólovú odpoveď, ale majú od začiatku problém usadiť sa v útočnom pásme, či vyslať presnú strelu. Merzlikins zatiaľ zasahovať nemusel, len sa prizerá na pozornú defenzívnu prácu svojich spoluhráčov.
02:49
Prakticky z prvej šance a prvého streleckého pokusu domáci otvorili skóre stretnutia. Stále však ostáva dostatok času, aby to slovenský majster dokázal zvrátiť vo svoj prospech.
01:49
goalHC Lugano dáva gól!
Je tu otvárací gól tohto stretnutia, ktorý prichádza pomerne skoro a podarilo sa ho vsietiť domácim hokejistom! Švajčiarsky celok sa zakrátko znova presunul do útočného pásma, pred bránkou sa ocitol nepokrytý BENOIT JECKER a po výbornej prihrávke strelou pod brvno posiela domácich do vedenia 1:0!
Asistencia: Elia Riva, Luca Cunti.
01:14
Švajčiarsky celok sa na malú chvíľu usadil v útočnom pásme, ale hostia sa dobre rozostavili a nedovolili domáci vyslať strelu na svojho brankára Williamsa. Barani rozohrávajú za svojou bránkou.
00:25
Barani spod Urpína sa presunuli do útočného pásma, ale zatiaľ sa k prvej strele na bránku domácich nedostali. Pri puku je už Lugano, ktoré sa takisto snaží o prvý ofenzívny výlet.
00:15
Prvá tretina tohto stretnutia sa už naplno rozbehla, úvodné buly v prospech Banskej Bystrice, ktorá odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, domáci naopak v čiernych.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na úvod ešte hymny oboch krajín, potom sa už vhodí úvodné buly a stretnutie sa môže začať.
Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina stretnutia medzi HC Lugano a HC 05 iClinic Banská Bystrica sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
Prajem príjemný hokejový večer! Aj dnes sú na programe ďalšie stretnutia v rámci CHL, teda hokejovej Ligy majstrov. Slovensko má takisto zástupcu v tejto súťaži, naše farby reprezentuje majster z Banskej Bystrice. V tomto ročníku pôsobí v základnej skupine I a po dvoch odohraných zápasoch má na svojom konte 3 body za víťazstvo na domácom ľade nad HC Lugano. Práve s týmto švajčiarskym celkom odohrá Banská Bystrica svoje ďalšie stretnutie, tentokrát to bude na jeho ľade. Do začiatku stretnutia už ostáva len malá chvíľa, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov a tesne pred úvodným buly sa opäť prihlásime.
Úvodné zostavy:

HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Chorney, Jecker, Ronchetti, Wellinger, Matewa – Lapierre (C), Lajunen, Hofmann – Walker, Sannitz
(A), Klasen – Bürgler (A), Cunti, Romanenghi – Jörg, Morini, Reuille – Haussener

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Mihálik (A), Marshall, Miller, Kubka, Biro, Sloboda, Košecký – Tamáši, Faille (A), Asselin – Sýkora, Higgs, Surový (C) – Varga, Šťastný, Giľák – Gabor, Češík, Belluš – Kabáč

Rozhodca: Nikolić, Urban – Bürgi, Borga
Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC Lugano a HC 05 iClinic Banská Bystrica. Zápas sa začína o 19:45.

Pred štartom ligovej sezóny sa niektoré mužstvá majú šancu rozohrať v hokejovej Lige majstrov. V CHL pôsobí aj jedno slovenské mužstvo, konkrétne je to majster z Banskej Bystrice. V tejto sezóne bol nasadený do základnej skupiny H a spoločnosť Banskej Bystrici robí Lugano, Jyväskylä a Plzeň.

HC Lugano:
Švajčiarsky celok zatiaľ v novom ročníku CHL nebodoval. Svoje prvé stretnutie odohralo Lugano na českom ľade v Plzni, kde ešte v priebehu tretej tretiny bol vyrovnaný stav 2:2, ale český celok napokon vyhral toto stretnutie 3:2. Následne sa Lugano presunulo o kúsok ďalej do Banskej Bystrice, kde malo ambície bodovať, ale slovenskému majstrovi podľahlo 2:5 a tak na bodový zápis tento švajčiarsky celok stále čaká. Odohrá však teraz dve stretnutie doma, čo je určite veľká výhoda.

HC 05 iClinic Banská Bystrica:
Po veľmi úspešnej príprave a pod novým trénerom začala Banská Bystrica svoju púť v CHL domácim zápasom s minuloročným víťazom tejto súťaže, fínskym celkom JYP Jyväskylä. Krok s veľkým favoritom však slovenský celok držal len prvú tretinu, ktorá sa skončila výsledkom 1:1. Zostávajúce dve tretiny však jasne patrili súperovi, ktorý sa napokon radoval z víťazstva 6:1. V druhom stretnutí však už Barani mali dôvod na radosť, keďže dokázali na domácom ľade zdolať švajčiarske Lugano po výsledku 5:2 a zaznamenali tak prvé tri body v novom ročníku CHL. Teraz Banskú Bystricu čakajú dva zápasy na ľade súpera a slovenský celok má ambície bodovať aj v týchto zápasoch.

Stávkové kancelárie favorizujú domáci celok, ale skôr sa dá očakávať vyrovnané stretnutie. Lugano má čo svojmu súperovi vracať, Banský Bystrica chce naopak nadviazať na tie tri body z domáceho ľadu. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:45.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovenský šampión ďalšie body v Lige majstrov nepridal, prehral v Lugane