Kližan napriek zaváhaniu zvládol úvodný zápas. Slovensko získalo prvý bod

Martin Kližan sa raduje z víťazstva.
Martin Kližan sa raduje z víťazstva. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|26. okt 2018 o 00:00

Slovák nestratil ani jeden set.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre stretnutia o postup do svetovej skupiny Davisovho Pohára nad Bieloruskom 1:0.

O úvodný bod sa na antuke v bratislavskom NTC postaral líder slovenského tímu Martin Kližan, ktorý zdolal 17-ročného daviscupového debutanta Alexandra Zgirovského hladko 6:1, 6:4.

V druhom singli si zmerali sily slovenská dvojka Norbert Gombos a bieloruská jednotka Jegor Gerasimov.

Zaváhanie v druhom sete

Kližan proti Zgirovskému, ktorý je v rebríčku ATP Entry až na 1894. mieste, od začiatku potvrdzoval úlohu jasného favorita. Za stavu 2:1 po víťaznom returne prelomil podanie súpera, v siedmom geme opäť prelomil podanie mladého Bielorusa a prvý set sa stal jasne jeho korisťou.

,,Bol to náročný zápas, najmä v druhom sete. V prvom som hral oveľa lepšie. On v druhom už veľa riskoval. Raz ma brejkol. Bol to napínavý set."


Martin Kližan

Zgirovskému chýbali skúsenosti z náročných zápasov i úderová istota. Pri dlhších výmenách nedokázal so 46. hráčom sveta držať krok.

Aj v úvode druhého dejstva Kližan na dvorci dominoval, drvil súpera z forhendu a po dvoch brejkoch odskočil Zgirovskému na 4:0. V ďalších minútach mladý Bielorus ukázal, že má talent, vďaka odvážnej hre znížil na 3:4, no koncovka patrila Kližanovi, ktorý zakončil duel priamym bodom z podania.

"Bol to náročný zápas, najmä v druhom sete. V prvom som hral oveľa lepšie. On v druhom už veľa riskoval. Raz ma brejkol. Bol to napínavý set. Ale vedieme 1:0 a oni sú teraz pod väčším tlakom.

Mal som to ale stále len vo svojich rukách. Splnil som to, čo som si prial. On nemal čo stratiť, snažil sa hrať agresívne a dosť mu to padalo. Podstatné je, že vedieme 1:0," povedal Kližan v prvej reakcii pre RTVS ešte priamo na kurte.

Druhé vzájomné stretnutie

Víťaz bratislavského stretnutia sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu.

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas oboch krajín. V septembri 2010 v dueli 2. kola play off o záchranu v druhej lige v Minsku zvíťazili Slováci pod vedením kapitána Miloslava Mečířa 4:1. O dva body sa v singloch postaral Lacko, ďalšie pridali deblisti Michal Mertiňák s Poláškom a Kližan.

Zápas o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Bielorusko 1:0 po úvodnej dvojhre

Martin Kližan - Alexander Zgirovskij 6:1, 6:4

Online prenos: Martin Kližan - Alexander Zgirovskij (Slovensko - Bielorusko, Davisov pohár 2018)

Davis Cup  2018
26.10.2018 o 16:08
Kližan
2:0
(6:1, 6:4)
Ukončený
Zgirovskij
Prenos
Slovensko získava v súboji Davisovho pohára proti Bielorusku úvodný bod. Martin Kližan potvrdil úlohu favorita, keď zdolal mladého Alexandra Zgirovskijho 6:1, 6:4. V zápase vyhral deväť hier po sebe a hoci si druhé dejstvo trošku skomplikoval, napokon dotiahol zápas do úspešného konca. V pozápasovom rozhovore zdôraznil, že veľmi dôležitý bude najmä nasledujúci zápas, v ktorom sa predstavia Norbert Gombos a Egor Gerasimov. Aj tento zápas môžete sledovať v našom textovom prenose. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer.
Koniec zápasu
6:4
importantMartin Kližan ukončil zápas priamym bodom z podania. V druhom sete sa trošku viac naptrápil ako sa možno čakalo, ale po 71 minútach zdolal bieloruského mladíka Alexandra Zgirovskijho.
40-0
Alexander Zgirovskij posiela loptičku do autu, čo znamená, že Martin Kližan má tri šance na ukončenie dnešného zápasu. Vyzerá to tak, že Slovensko si pripíše proti Bielorusku úvodný bod.
30-0
Ďalší priamy bod z podania prichádza na stranu slovenského tenistu. Martina Kližana tak delia už len dve loptičky od úspechu v dnešnom zápase.
15-0
Martin Kližan začína veľmi dôležitý gem priamym bodom z podania. Alexander Zgirovskij sa na seba hnevá, pretože svoj return poslal tesne za základnú čiaru.
5:4
Alexander Zgirovskij drží svoje podanie, a tak si Martin Kližan bude musieť zápas dopodávať sám. Bielorus predviedol vynikajúce skrátenie hry, na ktoré jeho súper vôbec nereagoval.
40-A
Ani teraz sa Martin Kližan k mečbalu nedostal. Alexander Zgirovskij si prešiel znovu na sieť, keď si pomohol aj kratším úderom. Napokon výmenu ukončil víťazným volejom.
40-40
Martin Kližan predviedol skutočne vynikajúci return. Využil slabšie podanie svojho súpera a zahral nekompromisný víťazný úder. Na svete je tak druhá zhoda v rámci tohto gemu.
40-A
Alexander Zgirovskij veľmi šikovne skrátil hru. Martin Kližan sa síce k loptičke dostal, ale z náročnej pozície ju poslal do miesta určenom pre štvorhru.
40-40
Slovenský tenista ešte nevzdáva súboj o deviaty gem. Hral veľmi aktívne a hoci nezakončil výmenu svojim smečom, donútil súpera zahrať nepresný úder.
30-40
Slovenský tenista sa k mečbalu zatiaľ nedostal. Alexander Zgirovskij si prešiel na sieť, možno nemal úplne ideálnu pozíciu, ale Martin Kližan poslal loptičku len do siete.
30-30
Martin Kližan je dve loptičky od víťazstva. Pred zápasom bol jasným favoritom tohto súboja a vyzerá to tak, že papierové predpoklady zverenec Dominika Hrbatého potvrdí.
15-30
Martin Kližan sa oprel do svojho returnu, ale loptičku nasmeroval niekoľko decimetrov za základnú čiaru. Alexander Zgirovskij je tak o niečo bližšie k zisku deviateho gemu.
15-15
Víťazný úder na strane slovenského tenistu. Martin Kližan aj v tomto prípade uspel z bekhendovej strany a vyrovnáva skóre prebiehajúceho gemu.
0-15
Teraz sme boli svedkami peknej výmeny na sieti. Napokon sa zo zisku loptičky teší Alexander Zgirovskij, ktorý dokázal prechytračiť favorizovaného súpera.
5:3
importantTak sa to napokon podarilo a Martin Kližan drží svoje podanie. Alexander Zgirovskij posiela z forhendovej strany loptičku do autu, a tak pôjde podávať na udržanie v dnešnom zápase.
40-30
Veľmi dobre to urobil slovenský tenista. Martin Kližan si obehol loptičku na forhend a krížnym víťazným úderom ukončil výmenu vo svoj prospech.
30-30
Slovenský tenista sa zdravo nasrdil a všetku svoju zlosť dal do svojich úderov. Tie boli neskutočne razantné a Alexander Zgirovskij nemal šancu reagovať.
15-30
Martin Kližan zbytočne chybuje z forhendu a bolo na ňom vidno aj nejaké známky frustrácie. Takmer hodil raketu o zem a rozhodne teraz nie je v hernej pohode.
15-15
Martin Kližan si po dlhej dobe pripisuje aj nejaký víťazný úder. Tentokrát to spravil veľmi dobre z bekhendovej strany, keď loptičku prilepil o bočnú čiaru.
0-15
Aj do ôsmeho gemu vstupuje lepšie bieloruský tenista. Predviedol pomerne kvalitný return, na čo jeho súper reagoval len nevydareným forhendovým úderom do autu.
4:3
Martin Kližan poslal svoj return mimo vymedzeného priestoru, a tak Alexander Zgirovskij získava tretiu hru za sebou. Dúfajme, že slovenskému tenistovi prestávka pomôže.
30-40
Alexander Zgirovskij veľmi pekne skrátil hru. Ešte len 17-ročný tenista dokonale prekvapil svojho súpera, ktorý sa za loptičkou ani len nestihol rozbehnúť.
30-30
Alexander Zgirovskij teraz zbytočne chyboval. Výmenu mal veľmi dobre rozbehnutú, ale ukončil ju nevynútenou chybou z forhendovej strany.
15-30
Alexander Zgirovskij bol po servise aktívny a výmenu zakončil razantným smečom. Bielorus má tak dobre nakročené k tomu, aby získal tretí gem za sebou.
15-15
Bieloruský tenista si zápas momentálne veľmi užíva a snaží sa získať ešte nejaký gem. Teraz si ale situáciu troška komplikuje, pretože jeho úder skončil v aute.
0-15
Martin Kližan teraz nie je v optimálnej pohode. Uspokojil sa s jasným priebehom zápasu a postupne prichádza o svoj náskok. Aj teraz sa predviedol nevydareným úderom do autu.
4:2
importantAlexander Zgirovskij sa raduje, pretože prvýkrát v zápase získava podanie svojho súpera. Martin Kližan po dlhej dobe na sieti neuspel, a tak sa jeho náskok stenčil už len na dva gemy.
30-40
Martin Kližan dokázal odvrátiť prvý brejkbal súpera. Tento raz bol aktívny, z forhendovej strany rozdával razantné údery a výmenu ukončil razantným smečom nad hlavou.
15-40
Dvojchyba na strane slovenského tenistu. Martin Kližan trošku poľavil vo svojej aktivite a zbytočnou pasivitou a chybami ešte dostáva súpera do hry. Alexander Zgirovskij má dva brejkbaly.
15-30
Alexander Zgirovskij otáča priebeh gemu na svoju stranu. Nášho tenistu nepodržalo prvé podanie, po returne súpera sa dostal pod tlak, pričom sa z neho nedokázal dostať.
15-15
Alexander Zgirovskij dobehol skrátenie nášho tenistu. Martin Kližan sa následne snažil o obhodenie po čiare, ale Bielorus predviedol výborný reflex na sieti.
15-0
Martin Kližan vstupuje do šiesteho gemu veľmi dobre. Priamym bodom z podania si vytvára malý náskok, a tak ho od prvého získaného bodu pre Slovensko delí už len sedem loptičiek.
4:1
Alexander Zgirovskij predviedol veľmi pekný obrat a v dnešnom zápase nedostane kanára. Každopádne, Martin Kližan má stále komfortnú pozíciu a po skončení prestávky bude môcť zápas ukončiť.
40-A
Tretiu loptičku za sebou získava rodák z Minsku. Pomohol si kvalitným prvým podaním, na ktoré náš reprezentant Martin Kližan reagoval len nevydareným úderom do autu.
40-40
Martin Kližan nevyužil ani druhú šancu na ukončenie gemu. Hral trošku ľahkovážne, nechal súpera tvoriť a napokon ho Alexander Zgirovskij svojou aktivitou donútil chybovať.
40-30
Alexander Zgirovskij sa ešte nevzdáva a dramatizuje priebeh tohto gemu. Po servise si prešiel na sieť a tentokrát zahral oveľa lepšie ako pred niekoľkými minútami.
40-15
Martin Kližan má dve šance na zisk ďalšieho podania mladého Bielorusa. Tentokrát Alexander Zgirovskij z forhendovej strany mieril iba za základnú čiaru.
30-15
Alexander Zgirovskij okamžite po servise prešiel na sieť. Nezahral však najlepší volej, čím dal slovenskému tenistovi šancu na obhodenie po čiare.
15-15
Alexander Zgirovskij veľmi často volí prechod na sieť, ale momentálne sa mu príliš nedarí. Jeho bekhendový volej smeroval len do polovice siete.
0-15
Alexander Zgirovskij lepšie vstupuje do piateho gemu. Pomohol mu k tomu najmä skúsenejší súper, ktorému forhendový úder vôbec nevyšiel a poslal ho do autu.
4:0
Už deviaty gem za sebou získava slovenský tenista. V závere štvrtej hry Martin Kližan prilepil loptičku o základnú čiaru, na čo jeho súper reagoval len nevydareným úderom do autu.
40-15
Martin Kližan mal po dobrom servise čas na to, aby si loptičku obehol na forhend. Následne ju prudkým spôsobom poslal na druhú stranu a Alexandrovi Zgirovskijmu nedal šancu.
30-15
Tri gembaly v tejto hre neuvidíme, pretože tentokrát nášmu tenistovi pokus o skrátenie hry nevyšiel. Loptička skončila ešte na polovici bratislavského rodáka.
30-0
Škoda pre bieloruského tenistu. Ten predviedol veľmi dobrý return, pripravil si pozíciu, ale na sieti z pomerne ľahkej pozície nasmeroval loptičku len do siete.
15-0
Martin Kližan sa teraz doslova pohral so súperom. Najskôr skrátil výmenu a následne loboval súpera. Alexander Zgirovskij loptičku zasiahol, ale zároveň ju nasmeroval do autu.
3:0
importantAlexander Zgirovskij zaznamenáva svoju tretiu dvojchybu v dnešnom meraní síl. Prichádza tak o ďalšie podanie a Martina Kližana dostáva ešte do väčšej hernej pohody. Slovák vedie už rozdielom troch gemov.
40-30
Martin Kližan diktoval tempo výmeny. Po vyššom údere súpera sa oprel do svojho forhendu a nekompromisne zakončil výmenu vo svoj prospech. Na svete je tak ďalšia šanca na zisk podania.
30-30
Tento raz pochválime mladého Bielorusa, ktorý úderom po čiare prekvapil svojho súpera. Martin Kližan sa už k loptičke nedostal, a tak je skóre prebiehajúceho gemu vyrovnané.
30-15
Martin Kližan to zahral skutočne profesorsky. Nečakane skrátil hru a loptičku poslal tesne za sieť. Alexander Zgirovskij rýchlo vedel, že nemá zmysel sa za loptičkou rozbehnúť.
15-15
Alexander Zgirovskij reaguje na predošlú dvojchybu priamym bodom z podania. Mal trošku aj šťastie, pretože jeho servis skončil na čiare a loptička dostala trošku netypický odskok.
15-0
Alexander Zgirovskij vstupuje do tretieho gemu tým najhorším možným spôsobom. Štatistiky registrujú už jeho tretiu dvojchybu v zápase a iba posilňuje pozíciu Martina Kližana.
2:0
Výborne! Martin Kližan zvládol náročný gem pri svojom podaní. Odvrátil tri brejkbalové šance bieloruského tenistu a potvrdzuje brejk z predošlej hry. Slovenský tenista tak jasne smeruje za víťazstvom.
A-40
Štvrtú loptičku po sebe získava slovenský tenista a práve on môže ukončiť tento gem. Tentokrát bol na sieť doslova nepriestrelný a potvrdil, že môže byť platným hráčom aj do štvorhry.
40-40
Martin Kližan preklápa skóre druhého gemu na zhodu. Tentokrát mal aj trošku šťastia, pretože na sieť našiel úplne pripravený a obhodenie súpera skončilo tesne vedľa bočnej čiary.
30-40
Martin Kližan si pomohol dobrým servisom, prebral kontrolu nad výmenou a napokon ju zakončil forhendovým winnerom. Alexander Zgirovskij má však stále len brejkbal.
15-40
Martin Kližan odvracia prvú hrozbu straty podania. Alexander Zgirovskij išiel na sieť, no jeho pozícia bola veľmi nepripravená. Aj preto ho slovenský tenista donútil chybovať.
0-40
Ďalšia chyba z rakety slovenského tenistu. Martin Kližan možno trošku poľavil v koncentrácii, spravil pár chýb, a tak má Alexander Zgirovskij šancu na zisk podania veľkého favorita.
0-30
Martin Kližan mal pomerne dobrú pozíciu, ale svoj forhendový úder nasmeroval mimo vymedzeného priestoru. Alexander Zgirovskij má tak šancu dostať sa k brejkbalom.
0-15
Alexander Zgirovskij veľmi dobre vystupuje do gemu pri podaní nášho tenistu. Zaútočil hneď svojim prvým bekhendovým úderom a loptičku poslal presne k bočnej čiare.
1:0
importantMartin Kližan získava šiesty gem za sebou a veľmi dobre vstupuje do druhého setu. Alexander Zgirovskij prichádza o svoje podania po jeho forhendovej chybe, keď loptičku poslal za základnú čiaru.
A-40
Martin Kližan získava loptičku na svoje konto, a tak má ďalší brejkbal. Opäť slávila úspech razancia jeho úderov, v čom mu Alexander Zgirovskij nedokáže konkurovať.
40-40
Bieloruský tenista sa ešte drží v hre v úvodnom geme. Po servise si okamžite prešiel na sieť a donútil svojho súpera poslať loptičku len do siete.
A-40
Slovenský tenista bude mať veľkú šancu získať podanie svojho súpera. Alexander Zgirovskij si totiž pripisuje na konto ďalšiu nevynútenú chybu.
40-40
Tentokrát bieloruského tenistu podanie nepodržalo. Alexander Zgirovskij sa dopustil dvojchyby, a tak sa hneď úvodná hra druhého setu bude rozhodovať až po zhode.
30-40
Alexander Zgirovskij otáča priebeh gemu na svoju stranu. Pomohol si dobrým servisom, prešiel si na sieť a výmenu zakončil razantným smečom.
30-30
Martin Kližan daruje bod svojmu súperovi. Pomerne jednoduchý úder z bekhendovej strany posiela iba za základnú čiaru, a tak si na brejkbaly musí ešte počkať.
30-15
Alexander Zgirovskij upravuje skóre prvého gemu. Martin Kližan trošku podcenil možnosť podania do jeho forhendu, bol pri loptičke neskoro, a tak ju poslal len do siete.
30-0
Martin Kližan jasne dominuje dnešnému zápasu. Alexander Zgirovskij sa síce snaží, ale výkonnostný rozdiel sa prejavuje. Tentokrát bieloruský tenista namieril z bekhendu do autu.
15-0
Druhý set začína na podaní bieloruský debutant Alexander Zgirovskij. Začiatok výmeny bol opatrný, no potom prišiel razantný úder Martina Kližana, na ktorý jeho súper reaguje len úderom do siete.
6:1
importantTrošku so šťastím ukončil Martin Kližan prvý set, keďže sa jeho volej odrazil od pásky na druhú stranu dvorca. Okrem toho sme videli odchádzať Norberta Gombosa, ktorý sa ide pripravovať na druhú dnešnú dvojhru.
40-0
Slovenský tenista má tri šance na ukončenie prvého setu. Tentokrát si pomohol priamym bodom z podania a vyzerá to tak, že úvodné dejstvo nebude trvať ani polhodinu.
30-0
Alexander Zgirovskij predviedol veľmi krátky úder, ktorým doslova daroval útočnú pozíciu nášmu tenistovi. Ten sa oprel do forhendu a pripisuje si na konto ďalší víťazný úder.
15-0
Martin Kližan podáva na víťazstvo v prvom sete a začína tým najlepším možným spôsobom. Na konto si pripisuje svoje druhé eso v zápase. Koniec prvého setu sa tak blíži.
5:1
importantAlexander Zgirovskij posiela loptičku len do autu. To znamená, že Martin Kližan získava druhýkrát jeho podanie a pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete. Takýto jednoznačný priebeh sme si určite priali.
40-15
Slovenský tenista bol v tejto výmene jasne lepším hráčom. Alexander Zgirovskij bol v náročnej pozícii, jeho pokus o lob nebol vydarený, a tak sa výmena končí smečom nášho hráča.
30-15
Tri brejkbaly slovenský tenista mať nebude. Alexander Zgirovskij totiž predviedol veľmi dobré podanie von z dvorca, na ktoré jeho súper reagoval nevydareným úderom do autu.
30-0
Martin Kližan si teraz veľmi pekne povodil súpera po celom dvorci. Alexander Zgirovskij sa srdnato bránil, ale na konci výmeny nasmeroval loptičku len do siete.
15-0
Bieloruský tenista predviedol veľmi nepodarený forhendový úder. Loptička skončila skoro dva metre za základnou čiarou, a tak prvý bod tohto gemu smeruje na slovenské konto.
4:1
Martin Kližan potvrdil predošlý brejk a v úvodnom dejstve vedie už rozdielom troch gemov. Na konci piateho gemu sme registrovali bekhendovú minelu mladého bieloruského hráča.
40-15
Martin Kližan má dve šance na to, aby potvrdil predošlý zisk podania bieloruského súpera. Tentokrát si prišiel pre bod na sieť a Alexandra Zgirovskijho donútil chybovať.
30-15
Opäť sme boli svedkami dlhšej výmeny, ktorá sa končí v prospech nášho tenistu. Alexander Zgirovskij totiž tesne poslal loptičku za základnú čiaru, čo potvrdil aj hlavný rozhodca.
15-15
Slovenský tenista reaguje na predošlú stratu loptičky. Šikovne skrátil hru, Alexander Zgirovskij síce loptičku dobehol, ale následne ju poslal už len do siete.
0-15
Alexander Zgirovskij predviedol veľmi dobrý return, ktorý spadol presne na základnú čiaru. Následne po kratšom údere súpera prešiel do útoku a výmenu poľahky zakončil pri sieti.
3:1
importantMartin Kližan berie podanie svoju súperovi. Alexander Zgirovskij išiel po servise okamžite na sieť, ale slovenský tenista ho prekvapil veľmi dobrým úderom po čiare. Bielorus dokonca nepríjemne spadol na antuku.
A-40
Martin Kližan má prvú šancu na získanie podania svojho súpera. Alexander Zgirovskij si prešiel na sieť, ale náročný volej poslal z bekhendu mimo vymedzeného priestoru.
40-40
Opäť pokračujeme v tom istom geme. Martin Kližan bol tentokrát dôraznejší a Alexander Zgirovskij reagoval a jeho return len úderom do siete.
40-A
Martin Kližan predviedol trošku horší return. Bielorus to okamžite využil, prešiel si na sieť a výmenu ukončil veľmi precízne zahraným volejom k čiare.
40-40
Štvrtá hra úvodného setu sa ešte nekončí. Rodák z Minsku Alexander Zgirovskij dal totiž do svojho úderu príliš veľa sily a loptičku nasmeroval tesne za základnú čiaru súpera.
40-A
Ani teraz sa slovenský tenista nedostane k šanci na prelomenie podania. Alexander Zgirovskij predviedol veľmi dobrý servis, z ktorého pramenil jednoduchý a priamy bod.
40-40
Martin Kližan si počkal na slabšie druhé podanie súpera. Oprel sa do svojho forhendového úderu a Alexander Zgirovskij sa ocitol len v role štatistu. Na svete je tak prvá zhoda.
30-40
Boli sme svedkami zatiaľ najdlhšej výmeny dnešného stretnutia. Napokon sa končí dobrým obhodením mladého Bielorusa, ktorý tak otáča vývoj celého gemu.
30-30
Slovenský tenista sa zatiaľ k brejkbalovým šanciam nedostal. Martin Kližan totiž zbytočne chybuje z bekhendovej strany, keď loptičku poslal len do siete.
30-15
Bielorus prerušuje sériu získaných bodov nášho tenistu. Tentokrát si pekne pripravil pozíciu a výmenu ukončil razantným úderom nad hlavou.
30-0
Ďalšia forhendová chyba zo strany bieloruského mladíka. Alexander Zgirovskij tentokrát poslal loptičku len do miesta, ktoré sa využíva pri zápasoch štvorhry.
15-0
Bielorus Alexander Zgirovskij prichádza o prvú loptičku pri svojom servise v dnešnom dueli. Z pomerne ľahkej pozície totiž poslal svoj forhendový úder len do polovice siete.
2:1
Martin Kližan sa prezentoval rovnakou formou ako jeho súpera. Na konto si pripisuje prvú čistú hru pri svojom podaní. V závere tretieho gemu sme totiž registrovali nepresný return Alexandra Zgirovskijho.
40-0
Tentokrát to Martin Kližan zvládol o niečo lepšie. Po kratšom údere súpera si prešiel na sieť a výmenu zakončil razantným a presne umiestneným smečom nad hlavou.
30-0
Martin Kližan bol aktívny v tejto výmene. Po dobrom servise si prešiel na sieť, kde síce výmenu sám neukončil, ale donútil súpera poslať loptičku mimo vymedzeného priestoru.
15-0
Slovenský tenista si teraz pekne obehol loptičku na forhendovú stranu. Dal jej dostatočnú razanciu a Alexander Zgirovskij sa mohol len bezmocne pozerať.
1:1
Čistá hra na strane bieloruského tenista. Debutant na scéne najstaršej tenisovej súťaže si v závere druhého gemu pomohol kvalitným servisom, na ktorý Martin Kližan reagoval úderom do siete.
0-40
Alexander Zgirovskij nemá na servise zatiaľ žiadne problémy. Martin Kližan chcel zaútočiť z bekhendu, ale loptičku poslal iba priestoru určenom pre štvorhru.
0-30
Alexander Zgirovskij nadväzuje na zisk predošlej loptičky. Tentokrát sa parádne oprel do svojho bekhendového úderu a loptičku poslal presne k bočnej čiare. Slovák nemal šancu.
0-15
Druhý gem sa začína lepšie pre bieloruského hráča. Na konci dlhej výmeny sa snažil Martin Kližan skrátiť hru, ale loptička skončila ešte na jeho strane dvorca.
1:0
Martin Kližan ukončil prvý gem zápasu esom, keď loptičku trafil presne k bočnej čiare. Alexander Zgirovskij nedokázal reagovať a po krátkej výmene strán sa prvýkrát predstaví na podaní.
40-15
Sympatická aktivita na strane bieloruského hráča. Alexander Zgirovskij sa snažil zaútočiť, ale loptička z jeho forhendového úderu smerovala tesne za základnú čiaru.
30-15
Bratislavský rodák si pomohol dobrým prvým servisom. Alexander Zgirovskij ešte dostal loptičku na druhú stranu dvorca, ale následne sa už neubránil tlaku domáceho hráča.
15-15
Tentokrát to slovenský tenista zvládol oveľa lepšie. Poriadne sa oprel do svojho úderu, zahral súperovi do protipohybu a vyrovnáva skóre úvodného gemu dnešného súboja.
0-15
Dnešné stretnutie odštartoval na servise slovenský tenista Martin Kližan. V prvej výmene ale nezvládol svoj forhendový úder, a tak ako prvý boduje len 17-ročný Alexander Zgirovskij.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Pekný deň prajem všetkým tenisovým fanúšikom. V dnešnom textovom prenose sa spoločne zameriame na stretnutie Davisovho pohára, v ktorom proti sebe nastúpia Martin Kližan a Alexander Zgirovskij. Začiatok zápasu je naplánovaný krátko po 16:00.

SÚBOJ O SVETOVÚ SKUPINU

Tento víkend sa pre Slovensko bude niesť v znamení Davisovho pohára. Naša mužská tenisová reprezentácia nastúpi v domácom prostredí na antuke proti Bielorusku. Víťaz tohto stretnutia sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu.

Nehrajúci kapitán Dominik Hrbatý nominoval na toto stretnutie Martina Kližana, Norberta Gombosa, Andreja Martina, Filipa Horanského a Filipa Polašeka. Pre posledne menovaného je to návrat po veľmi dlhej dobe. Podarilo sa mu úspešne reštartovať svoju kariéru a po výborných výsledkoch na turnajoch vo štvorhre, ktoré absolvoval väčšinou s Martinom Kližanom, si tak zaslúžene vypýtal miestenku aj do reprezentácie. Z pôvodnej nominácie tak vypadli 77. hráč sveta Lukáš Lacko a deblový špecialista Igor Zelenay.

Súboj o postup do svetovej skupiny v NTC otvorí stretnutie medzi slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a bieloruskou dvojkou Alexanderom Zgirovskijm. Favoritom je určite slovenský tenista. Bieloruský súper je veľkou neznámou, debutuje v najcennejšom drese, a tak si na neho treba dávať pozor. My dúfame, že Martin Kližan potvrdí svoje kvality a vybojuje pre Slovensko dôležitý prvý bod. Čo sa týka histórie, tak pôjde o druhý vzájomný zápas našej reprezentácie a Bieloruska. To prvé vyhrala partia okolo nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa jasne 4:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Kližan napriek zaváhaniu zvládol úvodný zápas. Slovensko získalo prvý bod