Futbalové prestupy ONLINE: Prvý podpis v novej ére Manchestru United (štvrtok, 11. júl)

Joshua Zirkzee (vpravo) a Jude Bellingham v zápase Holandsko - Anglicko na EURO 2024.
Joshua Zirkzee (vpravo) a Jude Bellingham v zápase Holandsko - Anglicko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|11. júl 2024 o 10:50 (aktualizované 11. júl 2024 o 18:40)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí vo štvrtok, 11. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za štvrtok, 11. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


Manchester United neváhal zaplatiť 40 miliónov

18:40 Holandský futbalista Joshua Zirkzee, ktorý v predošlých dvoch sezónach hral za taliansku Bolognu, sa stane hráčom Manchestru United.

Zirkzee podpíše zmluvu do júna 2029 s opciou na ďalšiu sezónu, pričom prestupová čiastka sa má pohybovať na úrovni 40 miliónov eur.

"Prvý podpis novej v ére Ineosu," napísal Fabrizio Romano, pričom narážal na to, že od februára je štvrtinovým vlastníkom klubu šéf spoločnosti Ineos Jim Ratcliffe.


Po životnej sezóne prestup do Lisabonu

17:00 Nemecký futbalista Jan-Niklas Beste po dvoch rokoch opúšťa bundesligový 1. FC Heidenheim. Dvadsaťpäťročný krídelník podľa agentúry DPA prestúpi do portugalského klubu Benfica Lisabon.

Prestupová čiastka zatiaľ nie je známa, no jeho trhová hodnota je v súčasnosti podľa portálu transfermarkt.com na úrovni 15 miliónov eur, pričom v priebehu roka vzrástla až päťnásobne.

Beste má za sebou životnú sezónu, počas ktorej odohral 31 ligových zápasov, nastrieľal osem gólov a pridal 11 asistencií. V Lisabone bude pôsobiť pod vedením svojho krajana Rogera Schmidta.


Guirassyho prestup oddialili zdravotné problémy

14:35 Plánovaný prestup guinejského futbalového útočníka Serhoua Guirassyho z VfB Stuttgart do Borussie Dortmund oddialili problémy, ktoré sa vyskytli počas lekárskej prehliadky.

Nová lekárska prehliadka je podľa informácií agentúry DPA naplánovaná až začiatkom budúceho týždňa.

"Počas lekárskeho vyšetrenia sa u Guirassyho zistilo zranenie, ktoré si vyžaduje ďalšie objasnenie," informoval klub z Dortmundu na sociálnej sieti X.

Noviny Bild informovali, že ide o staré zranenie, ktoré sa úplne nezahojilo. Guirassy ho utrpel počas reprezentačného zrazu. Dortmund teraz hľadá druhého špecialistu, u ktorého by hráč absolvoval vyšetrenie.

Podľa medializovaných informácií Guirassy súhlasil s ponukou štvorročného kontraktu, ktorú dostal od finalistu uplynulého ročníka Ligy majstrov.


České Budějovice získali slovenského obrancu

11:45 Slovenský obranca Juraj Kotula sa stal novou posilou českého SK Dynamo České Budějovice. Dvadsaťosemročný Slovák podpísal zmluvu na dve sezóny.

Kotula je odchovancom Slovana Bratislava, v ktorom za A-tím odohral 30 zápasov a na jeden duel nastúpil aj v pohárovej Európe.

Juraj Kotula (vpravo) v drese MFK Zemplín Michalovce.
Juraj Kotula (vpravo) v drese MFK Zemplín Michalovce. (Autor: TASR)

Zo Slovana bol aj na dvoch hosťovaniach v Senici a Zlatých Moravciach. V zahraničí pôsobil zatiaľ iba v Česku, kde si obliekal dres FC Zbrojovka Brno.

Následne sa vrátil na Slovensko - dve sezóny bol v Michalovciach a jednu v Ružomberku. Odtiaľ sa vracia naspäť do Česka.


Írska reprezentácia má nového trénera

11:40 Novým trénerom írskej futbalovej reprezentácie sa stal Islanďan Heimir Hallgrímsson. Pre 57-ročného kouča to bude tretia zastávka pri národnom mužstve. V minulosti viedol aj výber Jamajky.

Hallgrímsson nahrádza dočasného trénera Johna O'Sheaho, ktorý bol zodpovedný za írsky tím od novembrového odchodu Stephena Kennyho. Ten skončil pri mužstve po neúspešnej kvalifikácii o postup na EURO 2024.


Bayern získal portugalského reprezentanta

10:45 Portugalský reprezentant Joao Palhinha sa stal novou posilou futbalistov Bayernu Mníchov.

Z anglického Fulhamu prestúpil 29-ročný defenzívny stredopoliar za počiatočnú sumu 46 miliónov eur, ktorú ešte môžu zdvihnúť bonusy.

"Joao veľmi chcel prísť k nám. Je to hráč s veľkou kvalitou a potenciálom. Môže byť dôležitý stavebný kameň do budúcnosti," povedal športový riaditeľ Bayernu Max Eberl.

Palhinha podpísal s Bayernom štvorročnú zmluvu s opciou na ďalší rok. Do Fulhamu prišiel v lete 2022 zo Sportingu Lisabon.

Defenzívny stredopoliar reprezentoval Portugalsko na prebiehajúcom EURO 2024 v Nemecku, kde jeho tím vypadol vo štvrťfinále s Francúzskom až po jedenástkovom rozstrele. Informovala o tom agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Prvý podpis v novej ére Manchestru United (štvrtok, 11. júl)