Futbalové prestupy ONLINE: Juventus získal argentínskeho reprezentanta (pondelok, 26. august)

Nicolas Gonzalez v drese Argentíny.
Nicolas Gonzalez v drese Argentíny. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. aug 2024 o 08:00 (aktualizované 26. aug 2024 o 11:22)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v pondelok 26. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v pondelok 26. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


James Rodriguez sa vracia do Španielska

11:22 Záložník James Rodriguez sa vracia do Španielska. Na jednoročnej zmluve sa dohodol s Rayom Vallecano, ktorej súčasťou má byť aj opcia na ďalší rok.

Premiéru by mohol zažiť už v nasledujúcom zápase proti FC Barcelona.


Z Košíc až do štvrtej ligy

10:59 Rodák zo Zlatých Moraviec Frederik Valach si našiel nový klub. Z prvoligových Košíc sa presúva do Levíc, ktoré hrajú v 4. lige.

Valach v drese Košíc nastupoval iba v druhej lige, keď v sezónach 2021/22 a 2022/23 odohral dokopy 9 zápasov. Predtým pôsobil aj v Šamoríne a Petržalke.


Juventus posilní argentínsky reprezentant

9:36 Argentínsky futbalový reprezentant Nicolas Gonzalez prestúpil za 38 miliónov eur z Fiorentiny do Juventusu.

Jeho nový zamestnávateľ vo vyhlásení uviedol, že krídelník bol síce podpísaný na sezónne hosťovanie za osem miliónov s opciou odkúpenia za 25 miliónov plus bonusy vo výške päť miliónov eur.

Vzhľadom na vysokú pravdepodobnosť splnenia uvedených podmienok sa však tento transfer kvalifikuje ako definitívny.

Dvadsaťšesťročný krídelník sa tak dohodol na zmluve do júna 2029. Gonzalez pôsobil uplynulé tri sezóny vo Fiorentine, s ktorou sa dostal dvakrát do finále Európskej ligy a raz aj Talianskeho pohára. Za národný tím nastúpil v 39 dueloch a strelil päť gólov.

"Albiceleste" pomohol vyhrať uplynulé dva ročníky kontinentálneho šampionátu Copa America.

Juventus v pondelok večer odohral 2. kole na pôde Verony, ale Gonzalez nastúpi za svoj nový klub pravdepodobne už budúci víkend, keď hostí Rím.


Kepa blízko k hosťovaniu

8:03 Španielsky brankár v službách Chelsea Londýn Kepa Arrizabalaga je blízko k hosťovaniu. O jeho služby má záujem ďalší anglický klub z Premier League Bournemouth.

V najbližšom čase by mal absolvovať lekárku prehliadku a následne podpísať zmluvu do konca aktuálnej sezóny s možnosťou predĺženia o ďalší rok.


Douglas Costa dúfa v reštart kariéry

8:00 Brazílsky krídelník Douglas Costa dúfa, že sa mu podarí oživiť svoju upadajúcu kariéru v Austrálii po tom, ako podpísal dvojročnú zmluvu s klubom Sydney FC.

Tridsaťtriročný hráč, ktorý získal množstvo trofejí s Bayernom Mníchov a Juventusom, príde do tímu päťnásobného šampióna A-League po ťažkom období v brazílskom klube Fluminense.

Costa nedokázal skórovať v 22 vystúpeniach za klub z Ria de Janeiro, kam prestúpil v januári po tom, čo Juventus ignoroval jeho žiadosť vrátiť sa do klubu.

Pred príchodom do Fluminense prežil Costa lukratívne, ale problematické dvojsezónne pôsobenie v klube MLS LA Galaxy, kde ho poznačili zranenia a problémy so zákonom mimo ihriska.

„Je to jeden z najznámejších futbalistov, ktorí kedy hrali na tomto pobreží, a v tejto sezóne budú oči futbalového sveta upreté na Sydney FC a A-League,“ uviedol v pondelok v správe pre médiá predseda predstavenstva Sydney FC Scott Barlow.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Juventus získal argentínskeho reprezentanta (pondelok, 26. august)